Πήρε το γειτονικό ντέρμπι ο ΑΕΡΑ

  1. Τα δύο γρήγορα τέρματα που πέτυχε ο ΑΕΡΑ κόντρα στον Άρη Αρχαγγέλου στο πρώτο επτάλεπτο του ματς, έκριναν σε μεγάλο βαθμό το γειτονικό ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής. Οι Αφαντενοί επικράτησαν τελικά με 3-1 και ανέβηκαν στον βαθμολογικό πίνακα της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries.

Έχοντας την στήριξη του κόσμου τους, οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Πλύγκος πέρασε κάθετα την μπάλα στον Φιλιππάκο και ο τελευταίος με ωραίο πλασέ έγραψε το 1-0.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων και συνέλθουν οι ελλιπέστατοι Αρχαγγελίτες, ο ΑΕΡΑ σημείωσε και δεύτερο τέρμα. Ο Πλύγκος στο 7′ έβγαλε νέα ασίστ, αυτή την φορά στον Γαργάλη που με σουτ μέσα από την περιοχή σημείωσε το 2-0 για την ομάδα του.

Στο 37′ ο Άρης κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Έπειτα από φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή των Αφαντενών, ο Γκίκας με δυνατό σουτ μείωσε σε 2-1 και μ’ αυτό το σκορ οι δύο ομάδες πήγαν στ’ αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στην επανάληψη οι κιτρινόμαυροι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και αναζήτησαν την ισοφάριση, ωστόσο δεν μπόρεσαν να “βρουν” ένα δεύτερο τέρμα.

Αντίθετα οι παίκτες του Βαγγέλη Χοσάδα που μετά την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ανέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο και στο 65′ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν όταν ο Τσελεπίδης αποβλήθηκε για δυνατό μαρκάρισμα στον Δανά και άφησε τον Άρη με δέκα ποδοσφαιριστές.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (69′) ο Γαργάλης εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Γαργάλη και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1, “κλειδώνοντας” τη νίκη για την ομάδα του.

Διαιτησία: Δουλγέρης, Καραγιάννης, Μπέκας

Συνθέσεις:

ΑΕΡΑ: Καλανδράνης, Μαλλιάκας, Δανάς (80′ Δραγάτης), Ροκάι, Παπαβασιλείου, Γιαννακάκης, Γαργάλης, Μπαράι, Στεφανής (87′ Μίγγλης), Πλύγκος (70′ Τρουμπούνας), Φιλιππάκος

Άρης: Φαρμακαλής, Κοτσίκος, Γιαννιού, Τσελεπίδης, Πατσιαούρας (61′ Μπαϊρακτάρης), Συμεωνίδης, Παρδαλός, Γκίκας, Μαγιόγλου, Θοδωρή (34′ Μάλλιος, 70′ λ.τρ. Κουτσουμπάρης), Μαρκόπουλος