“Πράσινο” το τοπικό ντέρμπι και… εισιτήριο για Σαντορίνη στην Ρόδο

Νικήτρια στο τοπικό ντέρμπι για την πρώτη φάση του κυπέλλου Γ’ Εθνικής ήταν η Ρόδος που επικράτησε με 2-1 του Ιάλυσου στο Δημοτικό Στάδιο του νησιού μας σ’ ένα ματς όπου οι δύο εκπρόσωποι μας στις εθνικές κατηγορίες αγωνίστηκαν με πολλές αλλαγές στο αρχικό τους σχήμα.

Τα “ελάφια” που ήταν καλύτερα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κέρδισαν μια θέση στην δεύτερη φάση του θεσμού, εκεί όπου θα ταξιδέψουν στην Σαντορίνη για να αντιμετωπίσουν τον Πανθηραϊκό.

Απ’ την μεριά τους οι “τοξοβόλοι” κατάφεραν να μπουν στο… πνεύμα του αγώνα όταν έμειναν με δύο τέρματα πίσω, μείωσαν το σκορ και λίγο έλειψε στο φινάλε να οδηγήσουν το ματς στην παράταση.

Πάντως και οι δύο ομάδες που εκπροσωπούν το νομό μας στην Γ’ Εθνική επικεντρώνονται πλέον στις υποχρεώσεις τους για το πρωτάθλημα αφού είναι ο μεγάλος τους στόχος.

Οι περίπου 500 φίλοι του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου του νησιού μας είδαν τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήρθε στο 24′ όταν ο Αμανατίδης με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, ωστόσο ο Μανώλαγκας απέκρουσε και στην συνέχεια η μπάλα απομακρύνθηκε από το δοκάρι του.

Λίγο αργότερα (30′) και πάλι ο Αμανατίδης στάθηκε απειλητικός για την εστία του Ιάλυσου, αλλά εκ νέου ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων είχε την… απάντηση και στην συνέχεια ο Βολονάκης έστειλε την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση.

Η Ρόδος συνέχισε να είναι πιεστική και βρήκε το γκολ στο 43ο λεπτό με το φοβερό ψηλοκρεμαστό σουτ από τον Ατματσίδη που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Μουδιασμένα μπήκαν οι δύο ομάδες στην επανάληψη, αλλά σταδιακά και πάλι τα “ελάφια” βρήκαν ρυθμό και κατάφεραν στο 74′ με πλασέ του Αμανατίδη μέσα από την περιοχή και γράψουν το 2-0.

Οι “τοξοβόλοι” αντέδρασαν στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, αφού βοηθήθηκαν από τις αλλαγές που έγιναν και έτσι ξαναμπήκαν στο παιχνίδι στο 85′ όταν ο Χατζηφούντας έκανε την μπαλιά και ο Σπάρταλης με κοντινό πλασέ μείωσε σε 2-1 για την ομάδα του.

Προσπάθησαν για να οδηγήσουν το ματς στην παράταση οι παίκτες του Ηλία Φυντάνη μ’ ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Κουμέντος είπε “όχι” στο 94′ στο σουτ του Πούφλη και με την βοήθεια του δοκαριού του απομακρύνθηκε ο κίνδυνος και η πρόκριση… βάφτηκε πράσινη.

Διαιτησία: Ζαραβίνος (Αθηνών), Σαββόγλου (Δυτ. Αττικής), Κρέτσιμος (Δυτ. Αττικής)

Συνθέσεις:

Ρόδος: Κουμέντος, Ανδρίκος, Τζιμογιάννης, Στάτης, Ιμεραλιλάϊ, Δημητριάδης (57’ Καμπούρης), Κωσταντίνου, Βολονάκης (67’ Ευγενικός), Ατματσίδης, Αμανατίδης (80’ Καριοφύλλης), Χατζηλιόντας

Ιάλυσος: Mανώλαγκας, Χατζηπέτρος, Λίτσος (47’ Ρεκλείτης), Φυλακούρης, Διακουράκης, Αρχοντούλης, Ταουλάντ, Μόσχος (78’ Σπάρταλης), Καρπαθάκης, Μπαρμαγιάννης (67’ Χατζηφούντας), Πούφλης