“Εξάσφαιρος” με… Βραζιλιάνικο “κανόνι” ο ΑΕΡΑ

Χάρις τα τέσσερα τέρματα του Βάντερ Μασάδο που είχε τρομερά… κέφια, ο ΑΕΡΑ επιβλήθηκε με το εντυπωσιακό 6-2 του Αστέρα Μασσάρων στο γήπεδο Αρχίπολης. Υπερπολύτιμο “τρίποντο” για τους Αφαντενούς που ξέφυγαν από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ παρέμειναν κάτω απ’ αυτήν οι Μασσαρενοί σ’ ένα τρελό ματς.

Ξέφρενος ήταν ο ρυθμός στο πρώτο εικοσάλεπτο του ματς. Το σκορ άνοιξε στο 6′ ο Μασάδο με κεφαλιά μετά από σέντρα του Γιαννακάκη, ωστόσο η απάντηση ήταν άμεσα για τους φιλοξενούμενους που σκόραραν για το 1-1 χάρις το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μίρτσεφ. Το πέναλτι κέρδισε ο Βασιλειάδης που έπεσε μέσα στην περιοχή, μετά από μαρκάρισμα του Τρουμπούνα.

Το προβάδισμα… πήγε ξανά σε “ερυθρόλευκα” χέρια στο 13′ όταν ο Δανάς εκτέλεσε φάουλ και ο Ροκάϊ με κεφαλιά έκανε το 2-1, αλλά και πάλι ο Μίρτσεφ είχε την… απάντηση και ισοφάρισε εκ νέου σε 2-2 στο 17ο λεπτό με απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ.

Με εντυπωσιακό τρόπο ο Μασάδο στο 20ο λεπτό πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και σημείωσε σε 3-2, ενώ οι Αφαντενοί σημείωσαν και τέταρτο τέρμα στο 37′ με την προβολή του Φιλιππάκου που διαμόρφωσε το 4-2 του πρώτου ημιχρόνου.

Νωρίς στην επανάληψη (47′) έπεσαν επί της ουσίας οι… τίτλοι τέλους του ματς, αφού ο Μασάδο με κεφαλιά πέτυχε χατ- τρικ και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-2. Το… σόου του Βραζιλιάνου ολοκληρώθηκε στο 79′ που διαμόρφωσε το τελικό 6-2 με ψηλοκρεμαστό πλασέ και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Διαιτησία: Κυρίτσης, Γιακουμάκης, Λάζος

Συνθέσεις:

ΑΕΡΑ: Καλανδράνης, Μαλλιάκας, Γαργάλης (68′ Μπάκης), Δανάς, Γιαννακάκης (26′ Μπαράϊ), Ροκάϊ, Τρουμπούνας, Πλύγκος, Στεφανής (81′ Λαουδίκος), Φιλιππάκος, Μασάδο

Αστέρας: Καραγιάννης, Μαυριός (46′ Δημητριάδης), Διονυσακόπουλος, Λούπος, Κιλασίν Ε., Καλοπήτας, Μπαϊρακτάρης Κ., Βασιλειάδης (46′ Πλαγγέντης), Μίρτσεφ (71′ Φωτάρας), Στογιανόφσκι