Με… φόρα από την πρόκριση ο Άρης

Μετά την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου μεσοβδόμαδα, ο Άρης επικράτησε με 1-0 του Ποσειδώνα Καρπάθου στο γήπεδο Αρχαγγέλου χάρις το τέρμα του Γκίκα στο δεύτερο ημίχρονο. Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες, ωστόσο οι “κιτρινόμαυροι” εκμεταλλεύτηκαν το καλό τους διάστημα και πήραν τους τρείς βαθμούς της νίκης.

Στο πρώτο μέρος η άμυνα των γηπεδούχων πέρασαν δύσκολες στιγμές, αλλά ο Ποσειδώνας δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς στα δίχτυα. Στο 3′ ο Βαρέλης απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Βασιλειώτη, ενώ στο 11′ και στο 26′ τα σουτ από Καραλή και Χριστόπουλο έφυγαν δίπλα από τα δοκάρια της εστίας του Άρη.

Λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι έφυγε η μπάλα το καλό σουτ του Καραλή, ενώ το μόνο που είχε να επιδείξει η ομάδα του Στάθη Φαρμακίδη στο πρώτο μέρος ήταν ένα ακυρωθέν γκολ του Μπαϊρακτάρη στο 45′, αφού υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση.

Άλλαξε άρδην η εικόνα του ματς στην επανάληψη. Ο Άρης μπήκε φουριόζος, ήταν καλύτερος και απείλησε στο 57′ με την κεφαλιά του Μπαϊρακτάρη που έφυγε άουτ, αλλά και με το σουτ του Θοδωρή δέκα λεπτά αργότερα (67′) που απέκρουσε με τις γροθιές ο Γαλάνης.

Η τρίτη “κιτρινόμαυρη” απειλή ήταν και… φαρμακερή. Στο 68′ ο Γκίκας εκμεταλλεύτηκε την κακή αντίδραση της αντίπαλης άμυνας και με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0 που έμεινε μέχρι το φινάλε, αφού η προσπάθεια του Μάλλιου στο 88′ έφυγε ελάχιστα άουτ.

 

Διαιτησία: Γιαννουκάς, Μπέκας, Καλκαβούρας

Άρης: Βαρέλης, Τσελεπίδης, Σταμούλης, Ζαρκαδούλας (46 λτ. Συμεωνίδης), Γκίκας, Θοδωρή, Γιαννιού, Σκυλλαράκης (67’ Μάλλιος), Μπαϊρακτάρης, Κοτσίκος, Πατσιαούρας (75’ Παρδαλός)

Ποσειδών: Γαλάνης, Καουκάκης (84’ Βιτώρης), Σπυριδάκης, Σπανός Ι., Χριστόπουλος, Μαντινάος, Καραλής (78’ Παραγυιός), Τσιαβέλης, Βασιλειώτης (67’ Φράγκος), Σπανός Ε., Τσιπιζίδης