“Κυανοκίτρινο” το ντέρμπι της Κρεμαστής

Το μεγάλο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries πήρε ο Φοίβος που επικράτησε με 2-0 του Κλεάνθη στο γήπεδο Κρεμαστής και απέκτησε ψυχολογία εν όψει της συνέχειας, παραμένοντας παράλληλα ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα και στο -1 από την κορυφή.

Απ’ την μεριά του ο Κλεάνθης συμπλήρωσε τρία ματς χωρίς νίκη, ενώ το ντεμπούτο του Ανδρέα Σταύρου στην επιστροφή του στην ομάδα δεν συνοδεύτηκε με θετικό αποτέλεσμα σ’ ένα, ωστόσο, εκτός έδρας ντέρμπι με αρκετές ιδιαιτερότητες.

Οι Κρεμαστενοί επί της ουσίας εκμεταλλεύτηκαν το καλό τους ξεκίνημα και με την ώθηση του κόσμου τους, κατάφερα να πετύχουν δύο γρήγορα τέρμα που αποτέλεσαν την “παρακαταθήκη” για την άνετη επικράτηση του, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν στην συνέχεια.

Η καλή εκκίνηση των “κυανοκίτρινων” στο ματς σε συνδυασμό με την… μουδιασμένη τον Παραδεισιωτών, έφεραν στο 12ο λεπτό το 1-0 με το ωραίο σουτ του Τζιβίλογλου μέσα από την περιοχή.

Το τέρμα αυτό έδωσε έξτρα ώθηση και ψυχολογία τους ποδοσφαιριστές του Σάββα Ορφανίδη που από μια στημένη φάση… βρήκαν και δεύτερο τέρμα πολύ νωρίς.

Στο 32′ ο Νίκος Ορφανίδης εκτέλεσε το κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του και ο Στεφανίδης με κεφαλιά έγραψε το 2-0 που ήταν σκορ ημιχρόνου στο γήπεδο Κρεμαστής.

Όλο το δεύτερο ημίχρονο το… πήγε εκεί που ήθελε η γηπεδούχος ομάδα. Έχοντας… μαξιλαράκι ασφαλείας τα δύο τέρματα από το πρώτο μέρος, ο Φοίβος έπαιξε έξυπνα, “πάγωσε” τον ρυθμό και χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Διαιτησία: Γιαννουκάς, Μαυρουδής, Σταυρούλιας

Συνθέσεις: 

Φοίβος: Κεφάλας, Ορφανίδης Σ (60′ Μόσχος), Χατζησαββας, Παιζάνος, Φωτεινής, Τζιβίλογλου, Θεοδοσίου (65′ Καραγεωρίου), Καλημέρης, Γκινής, Ορφανίδης Ν, Σττεφανίδης (85′ Πανταζόπουλος)

Κλεάνθης: Καστανάκης, Γιατσιάτσος, Μπαούρης, Μαριάς, Μαϊλης, Πελέκης (55′ Λερογιάννης), Γιαννίκος, Αλεξανδρίδης (82′ Αρίφης), Δράκος (60′ Ατσίδης), Γεωργαλλής, Χατζηκοσμάς (75′ Μπερετούλης)