Ήρωας ο Κεφάλας «σφράγισε» την πρόκριση του Φοίβου στα πέναλτι επί του Διαγόρα

Συνεχίζει στον… δρόμο της υπεράσπισης του στέμματος του ο Φοίβος, αφού η ομάδα της Κρεμαστής που έχει κατακτήσει τις δύο τελευταίες φορές το κύπελλο Δωδεκανήσου κατάφερε να επικρατήσει στα πέναλτι του Διαγόρα με 5-4 (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση) έχοντας ήρωα τον Μιχάλη Κεφάλα, περνώντας στα ημιτελικά του θεσμού.

Ο έμπειρος γκολκίπερ των κυανοκίτρινων στην «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι δήλωσε «παρών», αποκρούοντας δύο εκτελέσεις των αντιπάλων του και σκόραρε στο τελευταίο πέναλτι της ομάδας του, «σφραγίζοντας» την πολύ μεγάλη πρόκριση της ομάδας του.

Στο γήπεδο Κρεμαστής που κατακλείστηκε από φίλους και των δύο ομάδων, έγινε ένα πραγματικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ιστορικά σωματεία του νομού μας που παράλληλα την φετινή αγωνιστική περίοδο «παλεύουν» και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά νευρικό και από τις δύο πλευρές, με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα.

Η μπάλα παίζοντας κυρίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής και οι παίκτες είχαν περισσότερο το μυαλό τους στην άμυνα.

Πάντως πότε ο Φοίβος και πότε ο Διαγόρας προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και μάλιστα είχαμε δείγματα καλών στιγμών και από τις δύο πλευρές που πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο άνηκε στον Διαγόρα που απείλησε λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, αλλά ο Μπρέσκα «νικήθηκε» από τον Κεφάλα.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, όταν η ομάδα του Πέτρου Ρουτζιέρη πήρε τα ηνία, έλεγχε τον ρυθμό και ξεκίνησε σιγά- σιγά να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, φτάνοντας σε αρκετές περιπτώσεις με αξιώσεις στην εστία του Κεφάλα.

Πέρα από την διαδικασία των πέναλτι, ο άλλοτε γκολκίπερ του «γηραιού» και του Ιάλυσου, βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα και κατά την διάρκεια του ματς, λέγοντας «όχι» στους αντίπαλους επιθετικούς που πίεσαν στο πρώτο τέταρτο του β’ ημιχρόνου.

Το γκολ για τους κυανέρυθρους που εξακολουθούσαν να πιέζουν ασφυκτικά την άμυνα του Φοίβου, ήρθε στο 64’ με σκόρερ τον Πεταυράκη που έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Θέλοντας να «χτίσει» πάνω σ’ αυτό το 0-1 και να εκμεταλλευτεί την καλύτερη ψυχολογία του, ο Διαγόρας πλησίασε κοντά σ’ ένα δεύτερο γκολ.

Η αντίδραση απ’ την άλλη των παικτών του Σάββα Ορφανίδη ήταν εντυπωσιακή και ήρθε με γκολ στο 72’ όταν ο Αγγελόπουλος έκανε το 1-1 και έβαλε ξανά σε κοινή… αφετηρία τις δύο ομάδες.

Μέχρι το τέλος του 90λεπτου δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου και εκεί είχαμε καλό ρυθμό και ευκαιρίες εκατέρωθεν ως συνέχεια του δευτέρου ημιχρόνου.

Καλύτερες φάσεις για να φτάσει στην επίτευξη του γκολ είχε η φιλοξενούμενη ομάδα που «πλήρωσε» την αστοχία και την ατυχία (δοκάρι) των επιθετικών της και παράλληλα ο Φοίβος αφού διατήρησε ανέπαφη την εστία του σ’ αυτό το διάστημα, είχε και αυτός την πολύ καλή του στιγμή για να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Μοιραία οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων πήγαν στα πέναλτι για να λύσουν εκεί τις διαφορές τους και συνήθως σ’ αυτές τις διαδικασίες έχουμε έναν ήρωα που στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο Μιχάλης Κεφάλας.

Αφού η ομάδα του με τον Γεωργαλλή ήταν αυτή που έχασε πρώτη πέναλτι, στην συνέχεια ο έμπειρος πορτιέρο σταμάτησε τους αντιπάλους του σε δύο εκτελέσεις και πήρε όλη την δόξα πάνω του όταν ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι του Φοίβου, χαρίζοντας τους μία σημαντική πρόκριση για αγωνιστικούς και ψυχολογικούς λόγους.

Φάσεις, γκολ και η διαδικασία των πέναλτι:

10′ Καλό σουτ του Μπρέσκα, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Κεφάλα που έκανε την απόκρουση και στην συνέχεια απομάκρυναν οι αμυντικοί προ του Λυμπερόπουλου

13′ Μετά από μπαλιά του Δελαπόρτα, ο Ορφανίδης έκανε το κοντρόλ και τον πρόλαβε ο Ταμπάσης πριν πλασάρει

40′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Διαγόρα. Ο Ζουρούδης έβγαλε καλή μπαλιά στον Μπρέσκα που μέσα από την μικρή περιοχή και πλάγια θέση, έκανε το πλασέ που απέκρουσε σε κόρνερ ο Κεφάλας 

50′ Μπαλιά του Αλιμπά με στόχο τον Λυμπερόπουλο που έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κεφάλας απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ την μπάλα 

58′ Απόκρουσε ο Κεφάλας το σουτ του Λυμπερόπουλου από πλάγια θέση και αριστερά μέσα στην περιοχή 

60′ Ολομόναχος ο Μπρέσκα έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Ακόμη μια καλή στιγμή για τον «γηραιό» 

64′ ΓΚΟΛ (0-1) Καρποφόρησε η πίεση των φιλοξενούμενων. Μετά από σύγχυση στην άμυνα του Φοίβου σε σέντρα του Μπρέσκα, ο Πεταυράκης μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1. Είχε προηγηθεί πρώτο σουτ του Ζουρούδη που έδιωξαν οι αμυντικοί πάνω στην γραμμή, αλλά στην επαναφορά ο νεαρός παίκτης του Διαγόρα άνοιξε το σκορ με συρτό σουτ και η ομάδα του πήρε το προβάδισμα 

68′ Έδιωξε με γροθιές ο Κεφάλας το δυνατό σουτ του Μπρέσκα 

70′ Απομάκρυνε και πάλι ο γκολκίπερ του Φοίβου το σουτ του Ανδράλα αυτή την φορά από πλάγια θέση

72′ ΓΚΟΛ (1-1) Εξαιρετική μπαλιά του Αξιώτη προς τον Αγγελόπουλο, ο έμπειρος στράϊκερ που πέρασε πριν από λίγη ώρα στο παιχνίδι, πλάσαρε εύστοχα μέσα από την μικρή περιοχή τον Ταμπάση και ισοφάρισε σε 1-1 για τον Φοίβο 

74′ Πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ταμπάση πέρασε το φιλόδοξο μακρινό σουτ του Τζιβίλογλου

92′ Ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι το σουτ του Καπουράνη, μετά από μπαλιά του Μπρέσκα, ο νεοεισελθών στον αγωνιστικό χώρο δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα

93′ Έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Ταμπάσης το πολύ καλό σουτ του Δελαπόρτα 

98′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Διαγόρα. Επωφελετείται από τις κόντρες ο Καπουράνης μέσα στην περιοχή του Φοίβου και στην συνέχεια στέλνει την μπάλα άουτ με πλασέ από το ύψος του πέναλτι. 

105′ Από σέντρα του Προβατίδη, ο Μπρέσκα έπιασε το εναέριο πλασέ μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ 

112′ Ξαφνικό ασύλληπτο σουτ του Καπουράνη στην κίνηση, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Φοίβου και αφού χτύπησε στο έδαφος απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς 

115′ Επικίνδυνο γύρισμα του Μόσχου μέσα στην περιοχή, ο Αγγελόπουλος δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα 

Πέναλτι 

Ζουρούδης: Γκολ (0-1)

Αγγελόπουλος: Γκολ (1-1)

Μαΐλης: Γκολ (1-2)

Αξιώτης: Γκολ (2-2)

Μπρέσκα: Γκολ (2-3)

Γεωργαλλής: Άουτ (2-3)

Αλιμπάς: Απόκρουση Κεφάλα (2-3) 

Δελαπόρτας: Γκολ (3-3) 

Προβατίδης: Γκολ (3-4)

Τζιβίλογλου: Γκολ (4-4)

Καπουράνης: Απόκρουση Κεφάλα (4-4)

Κεφάλας: Γκολ (5-4)

Διαιτησία: Γιαννουκάς, Στεφανάκης, Τσέτσος

Συνθέσεις:

Φοίβος: Κεφάλας, Λαμάϊ (86′ λ. τρ. Μόσχος), Μπιλιάς, Αξιώτης, Δελαπόρτας, Γεωργαλλής, Φελεγκάκης, Τζιβίλογλου, Αρχοντούλης (97′ Γαργάλης), Παϊζάνος (57′ Αγγελόπουλος), Ορφανίδης

Διαγόρας: Ταμπάσης, Θεοδοσίου, Προβατίδης , Πεταυράκης, Φωτεινής (30′ λ. τρ. Καρπαθάκης), Σαλαμαστράκης, Αλιμπάς, Ζουρούδης, Ανδράλας (80′ Καπουράνης), Μπρέσκα, Λυμπερόπουλος (95′ Μαΐλης)