Έρχονται ισχυροί βοριάδες και πέφτει η θερμοκρασία

Χιονοπτώσεις αναμένουμε την Τρίτη σε ανατολική Θεσσαλία ,ανατολική Στερεά ,στην Εύβοια τις Σποράδες στην Ανατολική Πελοπόννησο τις Κυκλάδες και την Βόρεια Κρήτη με τα φαινόμενα να έχουν κατά περιόδους και έντονο χαρακτήρα. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες στα πεδινά ενώ στα ορεινά θα χιονίσει. Στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική ,ως προς τα φαινόμενα , βελτίωση με το κρύο όμως να είναι τσουχτερό. Παγετός κατά τόπους ισχυρός σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν  τα 8 Beaufort,στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 9  Beaufort, στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 9 Beaufort και στο νότιο Αιγαίο, το Κρητικό Πέλαγος και το Καρπάθιο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 9 Beaufort.

Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα  θα φτάσει στα βόρεια τους 3 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά τους 4 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 5 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 9-10 βαθμούς Κελσίου.

meteo-news.gr