Υπέκυψε στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού ο Κολοσσός

Χωρίς να προβληματιστεί ιδιαίτερα, αλλά παράλληλα να κάνει και συντήρηση δυνάμεων, ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από το «Βενετόκλειο», επικρατώντας με 88-64 του Κολοσσού Ρόδου. 

Εύκολο… ταξίδι για τον Ολυμπιακό! Λίγες μέρες μετά το παγωμένο Νόβγκοροντ, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν… φρέσκοι κόντρα στον Κολοσσό, επικρατώντας με 88-64 στο «Βενετόκλειο», για τη 16η αγωνιστική της Α1. 

Πρώτος σκόρερ για τους Πειραιώτες ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 20 πόντους, ενώ στους 14 σταμάτησε ο Ντάρντεν. Από τους Ροδίτες ξεχώρισαν οι Λαρεντζάκης και Σκοτ με 10 πόντους ο καθένας, ενώ στα ευχάριστα προστέθηκε η συμμετοχή του Άγγελου Τσάμη, ο οποίος δείχνει «ετοιμοπόλεμος» για το κρίσιμο ματς με την Ελευσίνα την προσεχή Τετάρτη (18/2). 

Με… μείον έναν παίκτη έμεινε ο Ολυμπιακός με την έναρξη της αναμέτρησης, καθώς μόλις στα πρώτα 15’’ ο Ντάνστον υπέπεσε δύο φάουλ. Ωστόσο, αυτό δεν… πτόησε την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, καθώς ο Χάντερ μπήκε «ορεξάτος» στο παρκέ και σε συνδυασμό με την καλή-συνολική τους- άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι» συντηρούσαν ένα καλό προβάδισμα (8-16). Από την άλλη, ο Κολοσσός είχε μία δυσκολία στην επίθεση και με τους Πειραιώτες να «χτυπούν» στο τρανζίσιον –κυρίως με τον Σπανούλη- το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου διαμορφώθηκε στο 11-23. 

Παρά το «φρεσκάρισμα» του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην πεντάδα της δεύτερης περιόδου, ο Ολυμπιακός δεν έχασε το ρυθμό του και μέσω της καλής του άμυνας, έφτασε την υπέρ του διαφορά στο +18 (15-33), στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη συγκέντρωσή τους, με τους Ροδίτες να μειώνουν σε 24-36, με πρωταγωνιστές τους Λίντεν και Χάγκινς. Όμως, μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι «ερυθρόλευκοι» ανέκτησαν τα ηνία της αναμέτρησης και με τα καλά τους ποσοστά έξω από τα 6,75μ., η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +22 (26-28), για να διαμορφώσει ο Ουότερς με δύο βολές το 28-48. 

Με… κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο ημίχρονο, μπήκε και στο δεύτερο ο Ολυμπιακός και με τον Ντάρντεν να συνεχίζει να έχει… κέφια, η διαφορά «εκτοξεύθηκε» στο +27 (49-56), μέσα σε δύο λεπτά! Ο Κολοσσός πέρα από κάποιες επιθετικές… εκλάμψεις (40-59) δεν ήταν σε θέση να μειώσει αρκετά τη διαφορά, ωστόσο εκμεταλλευόμενος τη διαχείριση χρόνου που έκανε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος με τους παίκτες του, η διαφορά στο τέλος της τρίτης περιόδου διαμορφώθηκε κάτω από 20 πόντους (49-66). 

Όπως είναι φυσικό, η μεγάλη διαφορά που διατηρούνταν ανάμεσα στις δύο ομάδες, έκανε το ματς πιο… απελευθερωμένο στην τελευταία περίοδο. Οι άμυνες είχαν χαλαρώσει και έτσι τα καλάθι έμπαιναν με ευκολία, με τον ο Ολυμπιακό να φτάνει στη νίκη με το τελικό 88-64. 

Τα δεκάλεπτα: 11-23, 28-48, 49-66, 64-88. 

Κολοσσός Ρόδου: Τολιόπουλος 4, Λαρεντζάκης 10, Σιόλογκας, Γουότερς 9, Μανωλόπουλος 3, Σμιθ 7, Στεφανίδης, Λίντεν 4, Σκοτ 10, Τσάμης 7, Χάγκινς 10 

Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ 8, Ντάνστον 2, Σπανούλης 20, Σλούκας 6, Λαφαγιέτ 5, Λοτζέσκι 10, Χάντερ 9, Πρίντεζης 9, Μάντζαρης, Καββαδάς 5, Ντάρντεν 14, Χριστοδούλου 

sport-fm.gr