Δεν αντιστάθηκε η Ασπίδα στις… ροπαλιές του Ηρακλή

Εμφανώς ανώτερος ο Ηρακλής Μαριτσών στο γήπεδο του, επικράτησε με το εντυπωσιακό 6-2 της Ασπίδας Σαλάκου στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries (α’ όμιλος) και έμεινε ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Χωρίς αλλαγές στον πάγκο η ομάδα της Σαλάκου που όταν τραυματίστηκε ο Καβουκλής, έγινε ένα απίστευτο περιστατικό για να συνεχίσει με έντεκα ποδοσφαιριστές εντός αγωνιστικού χώρου.

Μετά από την σέντρα του Λορέντζου στο 12’, ο Κούρος με κεφαλιά- ψαράκι έκανε το 1-0 για τους πράσινους και στο 35’ ο ίδιος παίκτης με νέα κεφαλιά σημείωσε το 2-0.

Πάντως ενδιάμεσα των δύο τερμάτων του Κούρου, ο Ηρακλής θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο 22’ με τον Φελεσάκη, αλλά ο αμυντικών των γηπεδούχων σημάδεψε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι.

Σημαντικές ευκαιρίες χάθηκαν σ’ αυτό το διάστημα και για τους κιτρινόμαυρους στο 28’, αλλά αρχικά ο Σκυλλάς απομάκρυνε εντυπωσιακά το φάουλ του Βασιλείου και ο έμπειρος πορτιέρο είπε «όχι» εν συνεχεία το εξ επαφής πλασέ του Μάχλη.

Στο 40’ η Ασπίδα μείωσε σε 2-1 όταν ο Λαθούρης έβγαλε σε θέση βολής τον Βασιλείου και ο τελευταίος με ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Ένα περιστατικό ασυνήθιστο έγινε στο 50’, αφού ο Καβουκλής τραυματίστηκε και στον αγωνιστικό χώρο για την Ασπίδα (δεν είχε παίκτη στον πάγκο) πέρασε ο Γεωργαλλής που ναι μεν ήταν δηλωμένος στο Φ.Α., αλλά βρίσκονταν στις εξέδρες, αφού δεν είναι 100% έτοιμος για να αγωνιστεί στο παιχνίδι.

Συνέχισαν να κάνουν του… κεφαλιού τους οι γηπεδούχοι και έφτασαν στο 3-1 στο 52ο λεπτό, αφού ο Κούρος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Καρίκης με κεφαλιά πέτυχε το γκολ.

Μέσα σ’ ένα πεντάλεπτο ο Ηρακλής έφτασε στην επίτευξη άλλων δύο τερμάτων, ανεβάζονταν στον δείκτη του σκορ στο 5-1 με σκόρερ τους Τσαλώλη (4-1 στο 65’) και Μπουσάϊ (5-1 στο 70’).

Πέτυχε και δεύτερο τέρμα με το πέναλτι του Λαθούρη στο 87’ η Ασπίδα που μείωσε σε 5-2, προτού ο Μπιλιάς στο 90’ διαμορφώσει το τελικό 6-2 για τον Ηρακλή Μαριτσών.

Διαιτησία: Ωραιόπουλος, Κόλλιας, Αναστασοπούλου

Συνθέσεις:

Ηρακλής: Σκυλλάς, Φελεσάκης, Λενιού, Κώτσος, Λορέντζος (70’ Λολάκης), Μπιλιάς, Παπακωνσταντής, Κούρος, Βασιλώττος, Χατζηκωνσταντής (65’ Μάργαρης), Καρίκης Γ. (55’ Τσαλώλης)

Ασπίδα: Γκίκας, Χατζηκυριάκος, Γιουντζεσόι, Κακακώστας, Μαχλής Μ., Ιρίμια, Λαθούρης, Παπαχριστοδούλου, Καβουκλής (50’ λ.τ. Γεωργαλλής), Βασιλείου, Μάχλης Ν.