Αποχαιρέτησε την μεγάλη κατηγορία ο Απόλλων Καλυθιών

Στην Β’ κατηγορία Δωδεκανήσου και… μαθηματικά θα βρίσκεται την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ο Απόλλων Καλυθιών, αφού το 2-2 των κυανοκίτρινων εντός έδρας κόντρα στον Καλυμνιακό  (εξ αναβολής ματς για την 15η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries, α’ όμιλος) ήταν καταδικαστικό για το συγκρότημα του Δημήτρη Σαλπιγκτίδη. 

Καλύτερα ξεκίνησε το παιχνίδι η φιλοξενούμενη ομάδα και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Αρχικά ο Κλειδαράς στο 22′ αστόχησε σε τετ α τετ, στέλνοντας την μπάλα άουτ και εν συνεχεία οι Καλύμνιοι “σπατάλησαν” δύο ακόμη σημαντικές ευκαιρίες με τον Χατζηδάκη στο 33′ (ελάχιστα πάνω από το δοκάρι η κεφαλιά του) και τον Κοκκινίδη στο 35′ (δίπλα από το δεξί δοκάρι το σουτ του).

Κόντρα στην ροή του παιχνιδιού οι Καλυθενοί άνοιξαν το σκορ. Στην φάση του 38′ ο Κλάψης υπέπεσε σε πέναλτι και αποβλήθηκε από τον διαιτητή. Από τα 11 βήματα ο Σαββούλης έγραψε το 1-0 υπέρ της ομάδας του.

Στο 40′ ήρθε και το 2-0 για τον Απόλλωνα όταν ο Χωρίτης έκανε την παράλληλη σέντρα από τα αριστερά και ο Σπαχίου με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Κατάφερε να μειώσει το σκορ στο 44′ ο Καλυμνιακός (2-1) με πέναλτι του Κλειδαρά και ο ίδιος παίκτης στο 58′ ισοφάρισε σε 2-2 που χάρισε τον βαθμό στην ομάδα του και… καταδίκασε μαθηματικά τον Απόλλωνα Καλυθιών.

Διαιτησία: Τσοπανάκης, Μαυρουδής, Σταυρούλιας

Συνθέσεις:

Απόλλων: Ηλίας, Δανάς, Παπαδόπουλος, Μιχαλάς, Τσίτας (46’ Φιλιππάκος), Νικολός, Σαββούλης, Κυριακίδης, Χωρίτης, Αμερικάνας, Σπαχίου (70’ Ταντίκης)

Καλυμνιακός: Ζερβός, Κοτσάνης, Χατζηδάκης, Κλάψης, Ηλιάδης, Κάννης (90’ Τρικούλης), Φράγκος, Χουρδάς, Τρικοίλης Γ., Κατσαρής, Κλειδαράς