Γλίτωσε την ισοφάριση και «καθάρισε» τον Καλυμνιακό ο Άρης Αρχαγγέλου

Μπορεί το 4-1 να… ακούγεται ως σκορ άνετης επικράτησης για την ομάδα που παίρνει το «τρίποντο», ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση ο Άρης Αρχαγγέλου που επικράτησε του Καλυμνιακού θα μπορούσε να «έβλεπε» τον αντίπαλο του να φεύγει με ένα διαφορετικό αποτέλεσμα αν ευστοχούσε στο πέναλτι που κέρδισε και ισοφάριζε το ματς. Οπότε η νίκη των Αρχαγγελίτων στην εξ αναβολής αναμέτρηση για την 17η αγωνιστική (α’ όμιλος- Α’ κατηγορία BlueStarFerries) οφείλεται εν πολύς στην απόκρουση του Καραγιάννη όταν βρέθηκε στα έντεκα βήματα απέναντι από τον Κλειδαρά και ενώ στο σκορ ήταν 2-1 υπέρ της ομάδας του. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι κιτρινόμαυροι λόγω αποβολής του Μπαϊρακτάρη λίγο πριν το τέλος του ματς. 

Πιάνοντας τα… πράγματα από την αρχή, ο Άρης μπήκε φουριόζος και στο 15’ άνοιξε το σκορ με το σουτ του Ζαρκαδούλα που έκανε το 1-0 στο γήπεδο Παστίδας.

Στο 34’ ο Μπαϊρακτάρης βρήκε δίχτυα με κοντινό πλασέ μετά την παράλληλη μπαλιά του Λαμπριανού και το 2-0 έδειχνε να… απλοποιεί την υπόθεση νίκη για τον Άρη.

Η χαρά των τυπικά γηπεδούχων για το δεύτερο γκολ «κράτησε» ελάχιστα δευτερόλεπτα, αφού στο 35’ ο Μουσσάς με πλασέ μείωσε σε 2-1 για τον Καλυμνιακό που έμελε να ήταν το αποτέλεσμα του πρώτο ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι Καλύμνιοι είχαν την δυνατότητα να φέρουν το ματς στα ίσα, ωστόσο στο 60’ ο Καραγιάννης είπε «όχι» στον Κλειδαρά από τα 11 βήματα, στην παράβαση που κέρδισε ο ίδιος παίκτης μετά από ανατροπή του μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Η διατήρηση του υπάρχον σκορ έδωσε ψυχολογική ώθηση στον Άρη που «καθάρισε» το «τρίποντο» με συνοπτικές διαδικασίες μέσα σ’ ένα πεντάλεπτο.

Αρχικά ο Παρδαλός με σουτ μέσα από την περιοχή σημείωσε το 3-1 για τον Άρη στο 62ο λεπτό της συνάντησης και εν συνεχεία ο Λαμπριανός με τον ίδιο τρόπο στο 65’ διαμόρφωσε το τελικό 4-1 για την ομάδα του.

Τη νίκη για το συγκρότημα του Αλέκου Αλεξανδρή… μετρίασε η αποβολή του Μπαϊρακτάρη στο 80’ με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα πάνω σε αντίπαλο.

Διαιτησία: Πατσιόπουλος, Βασιλείου, Βούλγαρη, Ορφανός

Συνθέσεις:

Άρης: Καραγιάννης, Κωστάκης (70’ Πομπού), Γιαννιού (65’ Παρδαλός), Σαχίνης, Ζαρκαδούλας, Κρομμύδας (65’ Κοντόγιαννος), Λαμπριανός, Κολιάδης, Καλημέρης, Χατζημανώλης, Μπαϊρακτάρης

Καλυμνιακός: Έλληνας, Κοτούζης, Φράγκος, Τρικοίλης Σ., Μουσσάς, Κάννης, Ζέμπιλας, Χουρδάς, Ζερβός (70’ Κατσαρής), Κλαούδης, Κλειδαράς