Έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» στην επανάληψη ο Διαγόρας

Στο γήπεδο Ψίνθου ο Διαγόρας για 45 λεπτά δεν μπορούσε να βρει το «κλειδί» για να διασπάσει την άμυνα της τοπικής Δόξας, αλλά τα κατάφερε στο β’ μέρος και πήρε τη νίκη με 0-2 για την 20η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries(α’ όμιλος).

Πλέον με τη νίκη αυτή η ομάδα του Πέτρου Ρουτζιέρη βρίσκεται στο -3 από τον πρωτοπόρο Φοίβο (χρωστάνε από ένα ματς οι δύο ομάδες) και δείχνει ότι θα εξαντλήσεις μέχρι το φινάλε τις όποιες πιθανότητες έχει για να κάνει την… ανατροπή στον πρώτο όμιλο.

Απ’ την άλλη η Δόξα στάθηκε εξαιρετικά στο πρώτο ημίχρονο, ήταν διαβασμένη περιορίζοντας τον «γηραιό», ωστόσο το γρήγορο γκολ που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι στην επανάληψη έγειρε την πλάστιγγα προς την μεριά τους.

Πολύ γρήγορα θα ξεχαστεί το πρώτο 45λεπτο απ’ όλους, αφού δεν… προσφέρετε σε τίποτα και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες.

Στο 22’ ο Κελαϊδής μετά από γύρισμα συμπαίκτη του καθυστέρησε να απομακρύνει την, με αποτέλεσμα ο Καρίκης να του βάλει την κόντρα, ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 25’ το σουτ του Μπρέσκα κατέληξε στην αγκαλιά του Τόππου, όπως και η κεφαλιά του Καπουράνη τρία λεπτά αργότερα.

Το γρήγορο γκολ του Διαγόρα στην επανάληψη άλλαξε τις ισορροπίες και η Δόξα ήταν δύσκολο να απειλήσει για την ισοφάριση, αφού το παιχνίδι της… στηρίζονταν στο αμυντικό κυρίως κομμάτι.

Μόλις στο 48’ ο Ζουρούδης εκτέλεσε φάουλ, ο Τόππος απόκρουσε και προσπάθησε να συγκρατήσει την μπάλα και να «γλιτώσει» το κόρνερ, αυτή έφτασε στον Καπουράνη που έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Ζουρούδης με σουτ σημάδεψε την αριστερή γωνία για το 0-1 του Διαγόρα.

Ακολούθησε στο 57’ το εντυπωσιακό σουτ του Αλιμπά που έφυγε ελάχιστα άουτ και στο 66’ γράφθηκε το 0-2 στο παιχνίδι με πανομοιότυπο τρόπο. Αρχικά ο Τόππος απομάκρυνε το σου του Αλιμπά στην δεξιά του γωνία, αλλά ο Ζουρούδης πήρε το «ριμπάουντ» και σέντραρε για το κεφάλι του Καπουράνη που με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το παιχνίδι έγινε διαδικαστικού χαρακτήρα στο φινάλε και στο 75’ ακυρώθηκε το γκολ του Ζουρούδη με τακουνάκι για οφ- σάϊντ, ενώ άουτ έφυγε η κεφαλιά του αμαρκάριστου Λυμπερόπουλου μέσα από την περιοχή.

Διαιτησία: Φιλιππάκου, Καρκαλιανίδης, Σπάρταλης

Συνθέσεις:

Δόξα: Τόππος, Στελλάς, Ορφανός Χρ., Μπαρμπαντώνης (80’ Ρουμελιώτης), Κωστομοίρης (65’ Τσακίρης), Παπανικολάου, Λυριστής, Οχτάρας, Καρίκης, Τσοπάνογλου (86’ Χατζηνικόλας), Πλύγκος

Διαγόρας: Κελαϊδής, Πεταυράκης, Πασκούλεφ, Θεοδοσίου, Σαλαμαστράκης, Αλιμπάς (83’ Καραγεωργίου), Ανδράλας (67’ Λυμπερόπουλος) Ζουρούδης, Καπουράνης, Μαΐλης, Μπρέσκα