“Αντί συγχαρητηρίων ζήτησαν την παραίτηση μας”

 

“Δεν είμαι από αυτούς που χρειάζεται να υποστηρίξει και να προστατεύσει  τον θεσμό του περιφερειάρχη μας Γιώργου Χατζημάρκου και του δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου, για την γνωστή κοινή δήλωση που έκαναν το βράδυ του δημοψηφίσματος οι τοπικοί βουλευτές Νεκτάριος Σαντορινιός και Δημήτρης Γάκης, όπου τους προέτρεπαν  να παραιτηθούν.Πήραν ήδη την απάντηση από τον περιφερειάρχη και μάλιστα όπως τους έπρεπε. Θα περίμενα, όμως,  ως μεγάλοι νικητές του ΟΧΙ να δώσουν συγχαρητήρια στην περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου, στον περιφερειάρχη και πρώτιστα στους ίδιους τους υπαλλήλους της περιφέρειας, για την άψογη και καλή λειτουργία της διαδικασίας των εκλογών που είχανε την ευθύνη,  όταν μάλιστα το υλικό από το υπουργείο εσωτερικών ήρθε για να μοιραστεί στα 48 νησιά του Αιγαίου την Παρασκευή το μεσημέρι,  και παρόλα αυτά  η διαδικασία της ψηφοφορίας δεν παρουσίασε απολύτως κανένα πρόβλημα την ημέρα των εκλογών.

Σίγουρα πάνω στον ενθουσιασμό τους και παρασυρόμενοι από τους 30 περίπου νέους που πανηγύριζαν με συνθήματα κάτω από Το κτίριο της  περιφέρειας , έκαναν αυτές τις δηλώσεις που δεν τιμούν ούτε τους ίδιους (Δημήτρη και Νεκτάριο)  ούτε τη ιδεολογία τους που πιστεύουν τόσα χρόνια. Είναι κυβερνητικοί βουλευτές εκλεγμένοι από τον λαό πριν πέντε περίπου μήνες και εμείς εκλεγμένοι  ως περιφερειακή αρχή περίπου εννέα μήνες, με την διαφορά ότι εμείς εκλεχτήκαμε να υπηρετήσουμε τον θεσμό για πέντε χρόνια ενώ εκείνοι θα υπηρετήσουν τον θεσμό τους για τέσσερα χρόνια με ένα  μεγάλο ερωτηματικό. Θα εξαντλήσουν την θητεία τους  καθώς  η ρευστή κατάσταση στην οποία βρίσκεται και  περνάει πάρα πολύ δύσκολα  η χώρα μας, θα επαναληφτεί η ιστορία που από  την μεταπολίτευση και μετά καμιά βουλή δεν εξάντλησε την νόμιμη 4ετη θητεία της. Τους εύχομαι ολόψυχα να συμβάλουν θετικά,  ώστε η χώρα μας , η Ελλάδα  μας να παραμείνει στο ευρώ , να δρομολογηθούν όλες  οι δύσκολες  καταστάσεις που ζούμε μέχρι σήμερα, να βοηθήσουν τα μέγιστα την περιφέρεια μας που τους  εκλέγει, να συνεργαστούν με την τοπική αυτοδιοίκηση και να είναι αυτοί οι πρώτοι που θα εξαντλήσουν  την 4ετια τους όπως ορίζει το σύνταγμα που υπηρετούν. Πρέπει να ζητήσουν δημόσια συγνώμη με κοινή τους δήλωση όχι μόνο από τον περιφερειάρχη και δήμαρχο   αλλά και από όλους τους εκλεγμένους  συμβούλους σε περιφέρεια και δήμο, που άμεσα ζητούν την παραίτηση τους, και ως βουλευτές να διδάξουν την δημοκρατία που πιστεύουν και σε αυτούς που τους εκλέγουν για το λάθος που έκαναν σε βάρος των θεσμών.

Υ.Σ

Περιμένω τα συγχαρητήρια  τους για την άψογη και καλή λειτουργία της διαδικασίας των εκλογών που την ευθύνη είχε η περιφέρεια και πιστεύω ότι όλοι στη  δημοκρατία μπορούμε σε ένα δημοψήφισμα να εκφράσουμε δημόσια την άποψη μας σε ένα ΝΑΙ η ένα ΟΧΙ, όπως έπραξαν και εκείνοι”.

Με εκτίμηση

Μιχάλης Μπαριανάκης

Περιφερειακός σύμβουλος

Πρόεδρος Α.Ε  Περιφερειακού Φυτωρίου