Α΄φάση κυπέλλου: Την… τιμητική τους οι φιλοξενούμενοι

Επτά φιλοξενούμενοι στις οκτώ αναμετρήσεις του κυπέλλου Δωδεκανήσου «Αυγουστίνος» που διεξήχθησαν σήμερα για την α’ φάση πήραν το «εισιτήριο» της πρόκρισης για την συνέχεια του θεσμού.

Στον μοναδικό «άσο» η Κατταβιά πήρε εύκολα τη νίκη- πρόκριση με 3-0 ενάντια στον Άγιο Λουκά σ’ ένα από τα πιο αμφίρροπα ζευγάρια της πρώτης φάσης.

Άρωμα… Αγγλίας είχαμε στην Κάλαθο όπου ο Άγιος Ισίδωρος επικράτησε με 2-3 και πήρε το εισιτήριο εις βάρος του μαχητικού Ταξιάρχη.

Εύκολα πήραν την πρόκριση και οι ομάδες της δεύτερης τοπικής κατηγορίας που αγωνίζονταν με αντιπάλους από την Γ΄ κατηγορία.

Συγκεκριμένα ο Εθνικός Αρχίπολης επικράτησε με 0-3 στην Δαματριά κόντρα στην Δήμητρα, η Χάλκη νίκησε με 0-2 την Αδελφοσύνη, ο Ευκλής πέρασε με το 1-4 από την Κρεμαστή «πετώντας» εκτός συνέχειας τον Νηρέα, ενώ με το ίδιο σκορ (1-4) ο Απόλλων Καλυθιών επικράτησε της Ομόνοιας στο γήπεδο Γενναδίου.

Πρόκριση και για τον Ροδιακό που επικράτησε με 0-1 της Νίκης Ρόδου, ενώ θρίλερ είχαμε στα Λάερμα όπου μετά το 1-1 ανάμεσα στον Πολύστρατο και τον Άγιο Γεώργιο οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι και εκεί οι κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 3-4 και πήραν το εισιτήριο για την β΄φάση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Νίκη Ρόδου- Ροδιακός 0-1

Ταξιάρχης- Άγιος Ισίδωρος 2-3

Δήμητρα- Εθνικός 0-3

Αδελφοσύνη- Χάλκη 0-2

Νηρέας- Ευκλής 1-4

Ομόνοια- Απόλλων Κ. 1-4

Πολύστρατος- Άγιος Γεώργιος 1-1 (3-4 πεν.)

Κατταβιά- Άγιος Λουκάς 3-0

Τα αποτελέσματα του προηγούμενου διήμερου:

Ασπίδα Σ.- Πολυβώτης 0-0 (5-4 πεν.)

Ακουσίλαος- Τήλος 0-2

Διγενής- Ορφέας 1-0

Ιππότες- Δαμάγητος 4-0

Αστέρας Π.- Αναγέννηση Εμπ. 2-0

Ευαγόρας- Κάστρο/ Κύπρος 0-1