ΑΕΡΑ-το πέρασμα από τα Μάσσαρι με σούπερ Ευαγγελίδη και Μασάδο

Σε περίπατο μετέτρεψε ο ΑΕΡΑ την επικίνδυνη έξοδο του στο γήπεδο Μασσάρων, αφού οι Αφαντενοί για την 15η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries επικράτησαν με 2-7 του Αστέρα χάρις το φοβερό δίδυμο Ευαγγελίδη (καρέ γκολ) και Μασάδο (χατ-τρικ). Με δέκα παίκτες τελείωσαν τον αγώνα οι ερυθρόλευκοι λόγω αποβολή του Γαργάλη, ενώ διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι γηπεδούχοι για το τρίτο γκολ των αντιπάλων τους και το ακυρωθέν γκολ του Γιώργου Πλαγγέτη στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους παίκτες του Βαγγέλη Χοσάδα που μπήκαν δυνατά και απείλησαν με το διαγώνιο σουτ του Μασάδο στο 5ο λεπτό που απόκρουσε ο Τόππος.

Στην δεύτερη απόπειρα των φιλοξενούμενων ήρθε το 0-1, καθώς στο 13′ ο Τομάζος με φοβερή ατομική προσπάθεια τροφοδότησε τον Ευαγγελίδη και ο επιθετικός του ΑΕΡΑ με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Δέκα λεπτά αργότερα (23′) ο Κατσαρής έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Τόππος δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα και ο Μασάδο ήρθε από πίσω και έγραψε το 0-2 με κοντινό σουτ μέσα από την περιοχή.

Το νερό είχε μπει στο… αυλάκι για τον ΑΕΡΑ που ήταν ασταμάτητος. Το σουτ του Μίρτσεφ στο 37′ που πέρασε ελάχιστα άουτ δεν πτόησε τους Αφαντενούς που έφτασαν σε τρίτο τέρμα στο 40ο λεπτό της συνάντησης.

Ο Μασάδο έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Ευαγγελίδη που απέναντι από τον Τόππο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 0-3, παρά τις διαμαρτυρίες των Μασσαρενών πως ο σκόρερ ήταν σε θέση οφ- σάϊντ.

Πριν το τέλος του ημιχρόνου είχαμε κι άλλες συγκινήσεις. Στο 44′ ο Γιαννακάκης έκανε την κούρσα από τα δεξιά και με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Μασάδο. Ο Βραζιλιάνος με καρφωτή κεφαλιά σημείωσε το 0-4 του πρώτου ημιχρόνου.

Ακυρώθηκε γκολ στο 45′ του Γιώργου Πλαγγέτη για οφ- σάϊντ μετά από υπόδειξη του Μπερδεμπέ και διαμαρτυρήθηκαν οι παίκτες του Σάββα Σταυρίδη που είδαν τον Τομάζο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους να στέλνει την μπάλα άουτ από θέση τετ α τετ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους κυανόλευκους να μπαίνουν πιο δυνατά. Πίεσαν για το γκολ που θα τους έδινε κάποιες ελπίδες και το πέτυχαν στο 51′ μετά την ανατροπή του Γιώργου Πλαγγέτη από τον Μαλλιάκα μέσα στην περιοχή και το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Χαλίλ Κιλασίν για το 1-4 που ανέβασε την ψυχολογία της ομάδας του.

Η χαρά των ποδοσφαιριστών του Αστέρα είχε διάρκεια λίγα μόνο λεπτά, αφού στο 55′ το σούπερ δίδυμο της ομάδας από τ’ Αφάντου “χτύπησε” και πάλι. Νέα ασίστ του Μασάδο στον Ευαγγελίδη που με πλασέ έγραψε το 1-5.

Στο 63′ ο Μασάδο από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή σούταρε πάνω στον Τόππο, ενώ στο 64′ ο Γαργάλης “κιτρινίστηκε” για δεύτερη φορά για φάουλ πάνω στον Μπαϊρακτάρη και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι Αφαντενοί πέτυχαν κι άλλο τέρμα. Κάθετη μπαλιά του Τριχιά στον Μασάδο που πέρασε τον Τόππο και σε κενή εστία σημείωσε το 1-6 στο 70ο λεπτό.

Το γκολ του αγώνα και ένα από τα καλύτερα μέσα στην σεζόν σημείωσε ο Στέφανος Νικήτας στο 75′ και χειροκροτήθηκε απ’ όλο το γήπεδο.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Αστέρα μετά την σέντρα του Μπαϊρακτάρη από τα δεξιά, έπιασε μονοκόμματο ανάποδο ψαλιδάκι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καλανδράνη για το 2-6.

Δέκα λεπτά αργότερα (85′) έγινε το 2-7 από την μπαλιά του Επιφάνη στον Ευαγγελίδη και το “κρέμασμα” του Τόππου από τον έμπειρο μεσοεπιθετικό που σημείωσε το τέταρτο γκολ του στο ματς.

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του παιχνιδιού, αφού η απόπειρα του Νικήτα στο 88′ με σουτ για να πετύχει δεύτερο προσωπικό τέρμα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και την ίδια κατάληξη (αριστερό δοκάρι) είχε το πλασέ του Ευαγγελίδη στο 90′ από πλάγια θέση και αφού είχε περάσει τον Τόππο στο τετ α τετ.

Διαιτησία: Δουλγέρης, Λαζός, Μπερδεμπές

Συνθέσεις:

Αστέρας: Τόππος, Κιλασίν Χ., Κιλασίν Ε., Διονυσιακόπουλος, Μπαϊρακτάρης, Νικήτας, Πατσιαούρας (80′ Φωτάρας), Χατζημανώλης (62′ Κουρμαδιάς), Μίρτσεφ (67′ Λούππος), Πλαγγέτης Ελ., Πλαγγέτης Γ.

ΑΕΡΑ: Καλανδράνης, Μαλλιάκας, Γαργάλης, Γιαννακάκης (77′ Λαουδίκος), Κατσαρής, Καψαλάκης, Κασιώτης, Ευαγγελίδης, Τομάζος (68′ Τριχιάς), Μασάδο, Καντιμοίρης (57′ Επιφάνης)