Καρδιοχτύπησαν τα “ελάφια”, αλλά “κάλπασαν” και στην Λάρδο

Χάρις σ’ ένα εκρηκτικό 12λεπτο στο β’ μέρος όπου πέτυχαν τρία γκολ, τα “ελάφια” πέρασαν νικηφόρα από την Λάρδο και συνεχίζουν με το εντυπωσιακό 16Χ16 στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries. Η Ρόδος έμεινε πίσω στο σκορ από τον τοπικό Ηρακλή, αλλά με αντεπίθεση στην επανάληψη επικράτησε με 1-3 και πήρε το τρίποντο που της δίνει την δυνατότητα να αυξήσει την διαφορά στο +8 από τους διώκτες της.

Οι αμυντικοί προσανατολισμοί των Λαρδιακών από το εξαιρετικό στήσιμο του Ανδρέα Σταύρου, δυσκόλεψαν την Ρόδο να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Μήλιου.

Πάντως τα “ελάφια” είχαν κάποιες επιθετικές εξάρσεις και “άγγιξαν” το σκορ στο 23ο λεπτό, όταν ο γκολκίπερ των γηπεδούχων είπε “όχι” στο σουτ του Ορφανίδη έξω από την περιοχή.

Απ’ την μεριά του ο Ηρακλής αναζητούσε την κόντρα επίθεση για να κάνει την ζημιά και αυτή έγινε για τους πράσινους στο 36ο λεπτό της συνάντησης.

Ένας πρώην “πράσινος”, ο Μπάμπης Ταγκάεφ έκανε ατομική προσπάθεια και αφού κέρδισε τις κόντρες με τους αμυντικούς, έστρωσε την μπάλα στον Χαρίτο ο οποίος και αυτός με την σειρά του κέρδισε τις κόντρες και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου και μετά το γκολ που δέχθηκε, η ομάδα του Σάββα Ορφανίδη απείλησε στο 40′ με το δυνατό σουτ του Τζιβίγλου που απομάκρυνε εκ νέου ο Μήλιος.

Στην επανάληψη η Ρόδος έδειξε σαφέστατα καλύτερη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά παράλληλα στάθηκε τυχερή στο 54′, αφού ο Ταγκάεφ σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (58′) ήρθε το 1-1 μετά από “βόλεϊ” που έπαιξαν οι φιλοξενούμενοι με κεφαλιές μέσα στην περιοχή του Ηρακλή. Η σέντρα από τον Ορφανίδη βρήκε τον Γκόγκα που έκανε την κεφαλιά- πάσα στον Δελαπόρτα και ο έμπειρος μέσος με νέα κεφαλιά- πάσα προς τον Καντιμοίρη του έδωσε την δυνατότητα με τρίτη κεφαλιά να σκοράρει σε κενή, σχεδόν, εστία.

Η ψυχολογία πέρασε στο “στρατόπεδο” της Ρόδου και τα “ελάφια” στο 64′ έφτασαν στην ανατροπή. Ο Δελαπόρτας έστρωσε την μπάλα στον Καντιμοίρη στο φάουλ που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι έξω από την περιοχή και ο έμπειρος ποδοσφαιριστής με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2, ενώ η μπάλα βρήκε και σε αμυντικούς αλλάζοντας ελαφρώς πορεία.

Το τελικό 1-3 που κλείδωσε τη νίκη για την Ρόδο πέτυχε στο 70′ ο Παυλίδης με προβολή, έπειτα από ωραία ασίστ του Αμανατίδη.

Διαιτησία: Μίαρης, Λαζός, Μπερδεμπές

Συνθέσεις:

Ηρακλής: Μήλιος, Καστανίδης, Νίκολλι, Παπαδόπουλος, Διακοβασιλείου, Καλοπήτας, Μπενούρ (55’ Πέρος), Παπαϊωάννου, Χαρίτος, Ταγκάεβ (86’ Φάκκος), Ευαγγελίδης Ι. (76’ Κοντός)

Ρόδος: Κεφάλας, Καλημέρης, Καντιμοίρης, Ορφανίδης, Αρχοντούλης, Τζιβίλογλου (78’ Ευγενικός), Παυλίδης, Γκόγκας (66’ Αμανατίδης), Δελαπόρτας, Θεοδοσίου, Ιμεραλιλάι (46’ Χατζηλιόντας)