Ρεσιτάλ… ποδοσφαίρου στ’ Αφάντου με θριαμβευτή τον ΑΕΡΑ

Παιχνίδια ακατάλληλο για καρδιακούς έγινε στο γήπεδο Αφάντου ανάμεσα στον ΑΕΡΑ και τον Κλεάνθη το οποίο κρίθηκε στην παράταση και οι ερυθρόλευκοι πήραν την πρόκριση με σκορ 5-3 (3-3 κανονική διάρκεια).

Οι δύο ομάδες έδωσαν τα πάντα για να πάρουν το “εισιτήριο” στην οκτάδα του θεσμού και εν τέλει οι Αφαντενοί που είχαν περισσότερο ενέργεια στον έξτρα χρόνο, ήταν αυτοί που πανηγύρισαν.

Το ματς είχε δείξει τις… διαθέσεις του από το πρώτο κιόλας λεπτό. Στο 7′ ο Καρίκης με μονοκόμματο σουτ έκανε το 0-1 για τον Κλεάνθη, ωστόσο η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση και ήρθε στο 9ο λεπτό με το εύστοχο πλασέ του Μασάδο όταν ο Βραζιλιάνος μέσος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ.

Ο τρελός ρυθμός συνεχίστηκε και αποτέλεσμα αυτού ήταν στο 15′ να γίνει το 1-2. Σκόρερ ο Γεωργαλλής που σκόραρε με δεύτερη προσπάθεια κόντρα στον Καλανδράνη.

Στο 25′ ο Ευαγγελίδης αστόχησε από πλεονεκτική θέση και έχασε σημαντική ευκαιρία να φτάσει στην ισοφάριση η ομάδα του, αφού ο ρυθμός στην συνέχεια έπεσε και οι δύο ομάδες πήγαν στ’ αποδυτήρια.

Το ίδιο δυνατά μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο για την επανάληψη. Καλύτεροι ήταν οι παίκτες του Χοσάδα στο ξεκίνημα και η ισοφάριση ήρθε πολύ νωρίς.

Από την σέντρα του Γιαννακάκη στο 52′, ο Τριχιάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 2-2 στο ματς.

Στο 85ο λεπτό ο ΑΕΡΑ έκανε την ανατροπή και προηγήθηκε με 3-2. Από την μπαλιά του Τριχιά στον Μασάδο, ο έμπειρος παίκτης πλάσαρε εύστοχα και πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.

Όλοι πίστεψαν πως η πρόκριση κρίθηκε, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλη άποψη. Βρίσκοντας τα ψυχικά αποθέματα, οι Παραδεισιώτες έφτασαν στο 3-3 με το κοντινό πλασέ του Γιατσιάτσου στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και εκεί οι Αφαντενοί ευτύχισαν στην πρώτη τους καλή στιγμή να φτάσουν στο 4-3. Ήταν το 95ο λεπτό με την μπαλιά του Μασάδο στον Τομάζο και το πλασέ του τελευταίου όπου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Ακολούθησε το δοκάρι του Σκόρπου στο 97′ όπου έχασε την ευκαιρία για την εκ νέου ισοφάριση. Μεγάλη ευκαιρία έχασε και ο Ευαγγελίδης λίγο αργότερα (105′) για τον ΑΕΡΑ.

Πάντως ο Ευαγγελίδης ήταν ο παίκτης που στο 119′ έβαλε τους τίτλους τέλους και κλείδωσε την πρόκριση για την ομάδα του όταν διαμόρφωσε το τελικό 5-3.

Διαμαρτύρονται για αρκετές περιπτώσεις στο διαιτητικό τρίο και οι δύο ομάδες. Διαιτητής ήταν ο Πατσιόπουλος και βοηθοί του οι Λαζός και Τσέτσος.

Συνθέσεις:

ΑΕΡΑ: Καλανδράνης, Μαλλιάκας, Γαργάλης, Πλύγκος, Κατσαρής, Επιφάνης (30′ λ. τρ. Νικολής, 80′ λ. τρ. Λαουδίκος), Γιαννακάκης, Τριχιάς, Μασάδο, Ευαγγελίδης, Τομάζος (110′ Ροκάϊ)

Κλεάνθης: Καστανάκης, Γιατσιάτσος, Καρίκης, Δαλκίδης, Γιαννίκος, Σκόρπος, Αλεξανδρίδης, Πελέκης (68′ Σαΐτης), Σορωνιάτης (70′ Καραγιάννης, 118′ λ. τρ. Γρηγοριάδης), Γεωργαλλής, Πάτας