Νίκη… παραμονής στην Σάλακο

Η Ασπίδα εκμεταλλευόμενη την έδρα της και σκοράροντας στο διάστημα που είχε την υπεροχή, πήρε σπουδαία νίκη με 2-0 επί του Αγίου Γεωργίου μέσα στην Σάλακο για την 12η αγωνιστική της Β΄ κατηγορίας (β’ όμιλος), ξεφεύγοντας κι άλλο από την επικίνδυνη ζώνη.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα, αφού και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με σκοπό να πάρουν το τρίποντο της νίκης.

Πιο καλά μπήκαν οι γηπεδούχοι και στο 15′ είχαν δοκάρι με τον Σαράντη, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία στην συνέχεια και απείλησαν με τους Τσακίρη (25′) και Κολιού (30′) που δεν βρήκαν στόχο.

Οι κιτρινόμαυροι του Μιχάλη Κουτσουμπάρη βρήκαν τον δρόμο προς στα δίχτυα στο 40ο λεπτό με το πλασέ στην κίνηση από τον Χρήστο Χατζηνικόλα, αλλά ο βοηθός είχε σηκωμένο το σημαιάκι και ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ ως οφ- σάϊντ εν μέσω διαμαρτυριών.

Με την έναρξη της επανάληψης, οι Μαλωνίτες έδειχναν πως δραστήριοι επιθετικά, ωστόσο οι Σαλακενοί ήταν αυτοί που βρήκαν το γκολ με τον Παπαγεωργίου στο 60′ ο οποίος εκμεταλλεύτηκε βαθιά μπαλιά και πλάσαρε εύστοχα απέναντι από τον Ναούμ.

Από εκεί και έπειτα οι παίκτες της Ασπίδας αμύνθηκαν για να διατηρήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα και τα κατάφεραν, παρά την πίεση των αντιπάλων τους που σε αρκετές περιπτώσεις έφταναν με αξιώσεις κοντά στην περιοχή του Αξιώτη, ωστόσο δεν έκαναν ορθή επιλογή στην τελική πάσα.

Το τρίποντο για τους γηπεδούχους κλείδωσε στο 90′ ο Καραμολέγκος που έφυγε στην αντεπίθεση από απομάκρυνση της άμυνας του και αφού πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα έγραψε το 2-0 σε κενή εστία.

Διαιτησία: Δουλγέρης, Στεφανάκης, Διακοφιλιππής

Συνθέσεις:

Ασπίδα: Αξιώτης, Βογιατζής (75′ Σακελλάρης), Κρητικός, Σταυρής, Ντερομηνάϊ, Παστός, Ρούφας (46′ λ. τρ. Καρασάββας), Παπαγεωργίου, Βολιτάκης (80′ Καραμολέγκος), Σαράντης, Κόκκαρης

Άγιος Γεωργίου: Ναούμ, Τσακίρης, Παύλος Ντύρος, Παρδαλού, Γεωργάς, Κολιού (80′ Μπρισνόβαλλης), Χατζηνικόλας Χρ. (85΄Χατζηνικολού), Πονιάς (70′ Μουστακέλλης), Σάββας Ντύρος, Χατζημανώλης, Σκυλλαράκης