Η καριέρα του Ανδρέα Παππά που έκανε το ντεμπούτο του στο νησί μας

To σφύριγμα της οριστικής διακοπής του ημιτελικού ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό ήταν όπως όλα βεβαιώνουν το τελευταίο της καριέρας του Ανδρέα Παππά. Ευτυχώς για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και την Ελληνική διαιτησία, ένας από τους χειρότερους ρέφερι που έχουν εμφανιστεί ποτέ μπαίνει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας,
Διαβάστε ένα αφιέρωμα της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» και του ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΡΔΑ σε αυτόν τον απίθανο ρέφερι με την ευχή να μην τον δούμε ποτέ ξανά στα γήπεδα:

Ο Ανδρέας Παππάς για δεύτερη φορά φέτος έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής ενός ντέρμπι εκθέτοντας περισσότερο από τον εαυτό του την ίδια ομοσπονδία που τον όρισε. Μάλιστα είναι πιθανό να έχει σπάσει και παγκόσμιο ρεκόρ, αφού δεν είναι εύκολο στην ίδια αγωνιστική περίοδο ένας διαιτητής να έχει παίξει σε δύο ντέρμπι και να μην έχει τελειώσει κανένα από αυτά. Αν ακολουθούσε το ένστικτό του θα είχαμε γλιτώσει από την ταλαιπωρία, αφού ο 38χρονος διαιτητής παλιότερα είχε δηλώσεις πως δεν ήθελε να ακολουθήσει το παράδειγμα του πατέρα ου (σ.σ. διαιτητής Β’ Εθνικής και επόπτης στην Α’.

ÐÁÐÐÁÓÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (SUPERLEAGUE 2015-2016)
Τελικά πείστηκε και παρατώντας την ενασχόλησή του με το μπάσκετ όπου έπαιξε σε αρκετές ομάδες των Αθηνών σε μικρότερες κατηγορίες έκανε ντεμπούτο στις  29/12/2004 σε αγώνα της Ρόδου ανάμεσα στην τοπική ομάδα και  τον Ατσαλένιο για την Γ’ Εθνική.

PAPPAS4
Από το Καλοκαίρι του 2009 ήταν διαιτητής στην Σούπερ Λίγκα και κατά τύχη έκανε το ντεμπούτο του στις 20 Φεβρουαρίου του 2008 όταν ο διαιτητής Μιχάλης Γερμανάκος τραυματίστηκε και κλήθηκε να τον αντικαταστήσει κατά την διάρκεια του παιχνιδιού Λεβαδειακού-Ηρακλή.
Την αγωνιστική περίοδο 2012-13 έπαιξε στο πρώτο ντέρμπι της καριέρας του που έγινε δέκτης πολλών παραπόνων για τις αποφάσεις του στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός που έληξε 1-1. Ο πρόεδρος των «πράσινων» Γιάννης Αλαφούζος μετά από εκείνο το ματς είχε δηλώσει χαρακτηριστικά «Διαιτησία-Παναθηναϊκός 1-1. Συγχαρητήρια στον κύριο Σαρρή και τον κύριο Δούρο. Μόνο έτσι μπορείτε να κερδίσετε». Ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρονταν για επιθετικό φάουλ του Τζιμπούρ στον Σο στο γκολ της ισοφάρισης από τον Μήτρογλου στο 87’ αλλά ο Παππάς επιβραβεύτηκε με πολύ καλό βαθμό από τον παρατηρητή.

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÉÁÊÏÓ OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS
Λεπτομέρεια; Εκείνο το ματς δεν έπρεπε να το διαιτητεύσει ποτέ γιατί ήταν τιμωρημένος επειδή με τις αποφάσεις του «τίναξε» στον αέρα τον τελικό της ΕΠΣ Αθηνών μεταξύ της Κηφισιάς και το Αιγάλεω.

Την επόμενη χρονιά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που ήταν ικανοποιημένος με τις; Αποφάσεις ου και ο Αστέρας Τρίπολης αυτός που εξερράγη μετά την ήττα του με 2-1 στο  γήπεδο της Λεωφόρου. Χαρακτηριστικότατες του κλίματος ήταν οι ατάκες που ακούγονταν από το στρατόπεδο των ακρών περί προκλητικότητας του Αθηναίου ρέφερι και ότι ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία. Και σε αυτό το ματς η γνώμη του παρατηρητή ήταν διαφορετική και επίσης πήρε καλό βαθμό. Μάλιστα την ίδια χρονιά έγινε και διεθνής διαιτητής αλλά δεν είχε την ευκαιρία να δώσει πολλά δείγματα του «ταλέντου» του στην Ευρώπη.

Ήταν διεθνής μέχρι φέτος όταν και κρίθηκε από την ΕΠΟ ως μη εξελίξιμος και βγήκε από τους πίνακες. Άλλη μεγάλη απορία το γεγονός η ομοσπονδία να θεωρεί έναν προπονητή μη εξελίξιμο και να τον χρησιμοποιεί στα μεγάλα ντέρμπι του πρωταθλήματος.

PAPPAS1

Στην ευρωπαϊκή του σταδιοδρομία   ορίστηκε μόλις σε τρεις επίσημους αγώνες: Ντομζάλε-Άστρα Γκιούργκιου, Ελφσμποργκ-Ράντερς (προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ), Ρέικιαβικ-Σέλτικ (προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ) και δύο φιλικά: Ελλάδα, Βέλγιο, Σλοβενία-Κολομβία. Εχει ξεπεράσει τα 80 παιχνίδια στην σούπερ λίγκα έχοντας οριστεί σε 5 ντέρμπι από τα οποία τελείωσαν τα τρία ΑΕΚ-
Παναθηναϊκός 2-3, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 και τα δύο φετινά που δεν τελείωσαν ποτέ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

ritorno2015.com