Ανατροπή και νίκη για τον Ιάλυσο στην πρεμιέρα του κυπέλλου ερασιτεχνών

Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ αρκετά νωρίς στο ματς, οι ποδοσφαιριστές του Ιάλυσου αντέδρασαν και επικράτησαν με 3-1 του Πανθηραϊκού στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος στην αναμέτρηση που έγινε στο Οικονομίδειο Στάδιο.

Με αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα ξεκίνησε η ομάδα του νησιού μας και αυτό επηρέασε κάπως την συνοχή των τοξοβόλων που βρέθηκαν να κυνηγάνε στο σκορ.

Μόλις στο 10ο λεπτό η άμυνα του Ιάλυσου αδράνησε και αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Βέρμπης που βρέθηκε απέναντι από τον Λουτριώτη και έγραψε το 0-1.

Από το 30′ και μετά οι ερυθροκίτρινοι κατάφεραν να συνέλθουν και ισοφάρισαν εκμεταλλευόμενοι μια στημένη φάση.

Στο 32ο λεπτό ο Χειμωνέττος εκτέλεσε κόρνερ και ο Μαρίνου με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, αφού στο 43′ στο σουτ του Κοκκίνη η μπάλα έφυγε άουτ.

Με στόχο να γυρίσει το ματς, ο Ιάλυσος μπήκε αποφασισμένα στον αγωνιστικό χώρο και με το πλασέ του Μαθιού στο 73′ έγινε το 2-1. Είχε προηγηθεί απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα στην προσπάθεια του Παπαδημήτρη.

Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 76ο λεπτό ο Χειμωνέττος που με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή και με σουτ “κλείδωσε” τη νίκη για την ομάδα του.

Διαιτησία: Κορδολαίμης, Μουγιακάκος, Πλάκας (Δυτικής Αττικής)

Συνθέσεις:

Ιάλυσος: Λουτριώτης, Καμβύσης, Κοκκίνης (85′ Τρέχας), Σαχίνης, Παπαδημήτρης, Καρπαθάκης, Βολονάκης, Κορνελάτος (60′ Φλεβάρης), Πλύγκος, Μαθιός (75′ Σαββούλης), Χειμωνέττος

Πανθηραϊκός: Καλαμάτας, Κωλέτσης, Μηνδρινός, Ρουσσάκης, Νικολάου, Περιάλης (75′ Μπρέσκα), Παναγιωτίδης (20′ λ. τρ. Βαρούχας, 83′ Κελίδης), Γκουτσούλας, Βέρμπης, Αρβανίτης, Αγοραστός