“Άριστα” πήρε το final-4 του νησιού μας

Το πιο επιτυχημένο φάιναλ-φορ στην ιστορία του μπάσκετ με καρότσι διεξήχθη κατά γενική ομολογία στη Ρόδο. Μία διοργάνωση, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία στο «Βενετόκλειο», με τις φιλοξενούμενες ομάδες και τους ανθρώπους της Ο.Σ.Ε.Κ.Κ. να φεύγουν απόλυτα ικανοποιημένοι από το υψηλό επίπεδο του φάιναλ-φορ σε αγωνιστικό και οργανωτικό κομμάτι. Για πρώτη φορά σε μία τελική φάση της Ομοσπονδίας, ο κόσμος έδωσε δυναμικό «παρών», αποδεικνύοντας ότι οι φίλαθλοι της Ρόδου αγαπούν το μπάσκετ με καρότσι αλλά και το άθλημα το οποίο έχει μπει για τα καλά στη ζωή τους. Το φάιναλ-φορ του ελληνικού πρωταθλήματος έτυχε πανελλήνιας προβολής, αφού σε όλα τα Μ.Μ.Ε. της Ελλάδας (γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου) έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη διοργάνωση, τα παιχνίδια της οποίας μάλιστα μεταδόθηκαν ζωντανά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Ο.Σ.Ε.Κ.Κ. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό, ότι το φάιναλ-φορ του πρωταθλήματος στο μπάσκετ με καρότσι θα διεξαχθεί στη Ρόδο, τα μέλη της διοίκησης του Γ.Σ. Δωδεκάνησος έδωσαν και τη ψυχή τους, προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά και οι ομάδες να φύγουν ευχαριστημένες από τη διαμονή τους στο νησί.
Το σωματείο μας έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου, ο φίλαθλος κόσμος στο νησί αλλά και σ’ ολόκληρη την Ελλάδα να μάθει για τη διοργάνωση, ενώ οι ομάδες που ήρθαν στη Ρόδο έζησαν κάτι το πρωτόγνωρο απ’ όλες τις απόψεις. Η τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος πέρασε στο… χρονοντούλαπο της ιστορίας, ωστόσο οι μαγικές στιγμές που έζησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι δύσκολα θα σβηστούν από τη μνήμη τους. Οι εικόνες από το φάιναλ-φορ έκαναν το γύρο της Ελλάδας και σχολιάστηκαν απ’ όλους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η παρουσία του φιλάθλου του Π.Α.Ο.Κ. Γιάννη Μήγιου και η απίστευτη ενέργεια των φίλων του «δικεφάλου» να τιμήσουν την ομάδα μπάσκετ με καρότσι του Άρη, σε συνεργασία με τον Γ.Σ. Δωδεκάνησος, δεν πέρασε απαρατήρητη και έγινε… πρωτοσέλιδο σε εφημερίδες της Θεσσαλονίκης. Η παρουσία του «Γιαννάκη» συγκίνησε από κάθε άποψη όλους τους Ροδίτες, αφού η δύναμη ψυχής του παιδιού αυτού είναι τέτοια που ώθησε τον κόσμο να τον χειροκροτήσει θερμά. Ο «Γιαννάκης» τιμήθηκε από τον Γ.Σ. Δωδεκάνησος, ο οποίος στο πρόσωπο του αναγνωρίζει τον αγνό και πιστό φίλαθλο του ελληνικού αθλητισμού.
Ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος δεν κατέκτησε αυτή τη φορά τον τίτλο, τον οποίο πήρε ο Άρης Θεσσαλονίκης, ωστόσο στα μάτια τα δικά μας και όλου του κόσμου, η ομάδα μας ΚΕΡΔΙΣΕ πραγματικά. Και μπορεί να έχασε τον τίτλο, ισοβαθμώντας στην πρώτη θέση με τους «κίτρινους», ωστόσο που έχει πραγματική αξία, είναι η παρουσία του κόσμου στο «Βενετόκλειο». Αν και βρισκόμαστε κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, ο φίλαθλος κόσμος της Ρόδου εξακολουθεί να πιστεύει σε ιδανικά και αξίες, που προέρχονται από το πιο υγιή κομμάτι του αθλητισμού. Όλοι εμείς στον Γ.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για την ομάδα μας και τους αθλητές μας. Είναι αυτοί, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια παλεύουν, μονομαχούν, κερδίζουν με τον ιδρώτα και τις προσπάθειες τους, την αναγνώριση, τις διακρίσεις και τους τίτλους. Και μπορεί να χάθηκε ένας τίτλος (άλλωστε κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με τα πρωταθλήματα), αλλά ο Γ.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ θα συνεχίσει να είναι ΕΔΩ και να θυμίζει σε όλους ότι υπάρχει μία ομάδα, η οποία δεν είναι μόνος ένας απλός… αγώνας. Είναι μία ομάδα που προσφέρει στην κοινωνία της Ρόδου και εκτός παρκέ, είναι από μόνη της ένα κοινωνικό γεγονός και μία παρέα παιδιών, η οποία είναι πάντα ΕΔΩ, κόντρα στις δυσκολίες της εποχής. ΠΑΙΔΙΑ, ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, μοιάζει πραγματικά… μικρό! Σας ευχαριστούμε πραγματικά για όλα…