Γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη

Με πλούσια ενημέρωση, πολύ μουσική και τραγούδι, αλλά ιδιαίτερο προβληματισμό γιορτάστηκε φέτος στη Ρόδο η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου 2016.
Το διήμερο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε δίπλα στον χώρο του «Ακταίον» ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ», με την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, είχε κύριο στόχο την ενημέρωση των πολιτών, όμως δεν άφησε ικανοποιημένη τη Διοίκηση του Συλλόγου.
Τα όμορφα ενημερωτικά απογεύματα και οι δύο μελωδικές βραδιές καλύφθηκαν από ιδιαίτερη ανησυχία, αφού οι πολίτες που απαρτίζουν την τοπική κοινωνία στη Ρόδο, στο μεγαλύτερο κομμάτι της, απέδειξε εκ νέου ότι βασιλεύει η αδιαφορία για την υγεία μας!
Δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει στην έλλειψη αίματος στη Ρόδο, ένα πρόβλημα που βάσει στατιστικών θα μας αγγίξει άμεσα η έμμεσα κατά τη διάρκεια της ζωής μας.
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» δεν διαθέτει Τράπεζα Αίματος και ούτε έχει δικαίωμα να διαχειρίζεται φιάλες για την κάλυψη των αναγκών. Έχει ιδρυθεί για να υπηρετήσει τη διάδοση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ευαισθητοποιώντας τους πολίτες. Η προσπάθεια για τη μείωση των αναγκών του Νοσοκομείου Ρόδου θα πρέπει να είναι κοινή και όχι μεμονωμένη.
Η περίφημη οικονομική κρίση που έχει κτυπήσει την πόρτα μας δεν αποτελεί κρίση αξιών και μάλιστα, όταν σχετίζεται με την προσφορά ζωής στον συνάνθρωπό μας.
Είναι έγκλημα να θυμόμαστε την αιμοδοσία μόνο όταν βρισκόμαστε στην ανάγκη. Το θέμα είναι σήμερα πολύ πιο σοβαρό από ότι νομίζουμε και τα περισσότερα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα.
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων στη Ρόδο ήταν η «Ποδηλατάδα για τη ζωή» που πραγματοποιήθηκε τη δεύτερη μέρα και στην οποία πήραν μέρος 40 περίπου άτομα, τα περισσότερα μέλη του Συλλόγου Αντιμετώπισης Μεσογειακής Αναιμίας Ρόδου, που αναγνωρίζουν την όλη προσπάθεια και ευχαριστούν με τον τρόπο τους τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ», όπως και τους εθελοντές αιμοδότες.
-Η Διοίκηση του Συλλόγου τους ευχαριστεί ιδιαίτερα, όπως και όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκδηλώσεων.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους όσους συμπαραστάθηκαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων. Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου, τη Δημοτική Κοινότητα Ρόδου, τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», τη ΒΙΚΟΣ Α.Ε., τα ΕΛΤΑ, το RADIO GALAXY, το FREE SOUND BY GIOVANNI, τη ΡΟΔΟΠΑΓ, το OIKOSYSTEM, τις Γραφικές Τέχνες Παπαστεργίου, τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, την Τροχαία Ρόδου, τις υπέροχες τραγουδίστριες Ειρήνη και Ηλιάνα και τον dj Δημήτρη Βασιλείου.