“Βράζει” ο Χειμωνέττος με την κατάσταση του ποδοσφαίρου στην χώρα μας

Μ’ έναν μακροσκελές μήνυμα που ανάρτησε στο facebook, ο Άγγελος Χειμωνέττος εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο της χώρας μας, αναφερόμενος σε περιστατικό που συνέβη πρόσφατα στον ίδιο, “φωτογραφίζοντας” μια ομάδα με την οποία αρχικά είχε συμφωνήσει, αλλά εν τέλει δεν θα αγωνιστεί σ’ αυτήν τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά:

Θέλω και δημόσια να εκφράσω ορισμένους προβληματισμούς μου και να πω κάποια πράγματα για το ποδόσφαιρο που κατά την κρίση και άποψη μου έχουμε στην Ελλάδα. Λοιπόν, το φετινό καλοκαίρι υπήρξαν προτάσεις και για εμένα, όπως σε κάθε μετεγγραφική περίοδο. Τέσσερις από αυτές προέρχονταν από ομάδες της Β’ και της Γ’ Εθνικής της Ελλάδας. Εκπρόσωποι (τεχνικός διευθυντής, προπονητής κτλ.) μιας εκ των τεσσάρων ομάδων, με προσέγγισαν και κλείσαμε ραντεβού σε γνωστό ξενοδοχείο στις 20 Ιουνίου. Εκεί μου κατέθεσαν επίσημη πρόταση. Υπήρξε συμφωνία σε όλα τα επίπεδα και το μόνο που έμενε ήταν οι ανακοινώσεις. Δεν βγήκαν εκείνη την περίοδο λόγω ενός πολύ μικρού προβλήματος το οποίο δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο ώστε να χαλάσει η μετεγγραφή μου. Χθες μίλησα με ισχυρό διοικητικό μέλος της ομάδας έτσι ώστε να τελειώσει η μετεγγραφή μου και τυπικά… Σήμερα όμως, χωρίς να έχω ειδοποιηθεί και έχοντας απορρίψει τις προτάσεις που είχα, διάβασα μέσα από αθλητική σελίδα ότι η ομάδα αυτή είναι κοντά σε συμφωνία με άλλον. Αρχικά είχα μια αμφιβολία γιατί ο συγκεκριμένος εδώ και ένα μήνα έφευγε για άλλη ομάδα και τελικά όλο εδώ έμενε… Προφανώς λόγω και του φόβου του μήπως μείνει χωρίς ομάδα έστελνε όπως κάθε φορά μηνύματα σε δημοσιογράφους και τους έλεγε να ανεβάσουν ότι «υπάρχει ενδιαφέρον» ή ότι «είναι πολύ κοντά σε ομάδες» και άλλα τέτοια, τακτική που συνήθως ακολουθεί. Σύμφωνα με όσα ξέρω, όπου πάει γίνεται κολλητός με τις εκάστοτε διοικήσεις και τους δημοσιογράφους ώστε να έχει την εύνοια τους και να βρίσκεται συνεχώς υπό την προστασία τους και να τον βοηθούν στις καταστάσεις που δημιουργεί ο ίδιος. Έβαλε λοιπόν τα μέσα με γνωστό επιχειρηματία όπου και ο ίδιος απασχολείται επαγγελματικά, ώστε να του γίνει μια γενναιόδωρη προσφορά και να βολέψει το …ψυχοπαίδι του.
Συνεχίζω λοιπόν… Με τις μέρες να περνούν, είδε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον γι’ αυτόν και έβαλε τα μεγάλα μέσα να τον βολέψουν. Έτσι, ο γνωστός επιχειρηματίας έκανε μια δελεαστική προσφορά στην ομάδα ώστε να μπορέσει να πάει να παίξει ποδόσφαιρο. Όπως έμαθα, η προσφορά αυτή είναι:
1. Θα καλύψει αυτός στο κατάστημα που διατηρεί (καθώς η ομάδα αυτή έχει αυτήν την περίοδο πρόβλημα οικονομικό και το κατάστημα που τρώνε αυτές τις μέρες οι ποδοσφαιριστές παραμένει απλήρωτο) κάποιες ανάγκες της ομάδας σαν χορηγός, όπως την διατροφή ορισμένων ποδοσφαιριστών.
2. Θα καλύψει ο ίδιος το μισθό του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, που όπως έμαθα δεν είναι ούτε τα μισά από αυτά που συμφώνησα.
3. Θα είναι μέσα στη διοίκηση ή τέλος πάντων κοντά στη συγκεκριμένη ομάδα για να βοηθά και αυτός οικονομικά με τις γνωριμίες του.
Όπως καταλαβαίνετε οι εποχές είναι δύσκολες και αυτή ήταν μια μεγάλη προσφορά για τη συγκεκριμένη ομάδα. Αυτό έχει ξαναγίνει στο παρελθόν αλλά η προσφορά ήταν μικρότερη . Η προσφορά τότε, ήταν, όχι όπως η φετινή αλλά αξιόλογη… Λόγω του ότι ήταν διωγμένος ήδη από την ομάδα εκείνη γιατί δημιουργούσε θέματα, ο χορηγός ζήτησε την παραμονή του στην ομάδα με αντάλλαγμα να καλύψει ξανά ο ίδιος τις οικονομικές απαιτήσεις του συγκεκριμένου…
Με τον συγκεκριμένο συνυπήρξα μια περίοδο συμπαίκτης και όσοι ήταν κοντά στην ομάδα έβλεπαν ποιος ήταν καλύτερος και πιο έτοιμος να αγωνιστεί.
Την περίοδο εκείνη ο προπονητής της ομάδας μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος με πλησίασε πριν την προπόνηση και με ενημέρωσε ότι θα ξεκινήσω εγώ στο πρωτάθλημα σαν βασικός τερματοφύλακας και μου είπε να μη μιλήσω πουθενά. Απλά μου το είπε για να είμαι προετοιμασμένος στον εναρκτήριο αγώνα. Όταν πλησίαζε η μέρα του αγώνα στην προ τελευταία προπόνηση έδειξε και επίσημα 11αδα ο προπονητής και στις στημένες φάσεις βρισκόμουν εγώ κυρίως. Συμμετείχε και ο άλλος αλλά μετά από κάποια στιγμή από την απογοήτευση του πήγε στην γωνία του κόρνερ και έκατσε στο χόρτο και έβριζε ψιθυριστά (όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις), προπονητές, παίκτες και όποιον του έφταιγε… Εκείνη τη μέρα όταν διαπιστώθηκε ότι δεν θα βρίσκεται αυτός στην 11αδα έβαλε τα μεγάλα μέσα, όχι μόνο τον χορηγό που προανέφερα πιο πάνω αλλά και άλλους, ώστε να είναι αυτός που θα ξεκινήσει βασικός στο πρωτάθλημα..Τελικά το πέτυχε, έγινε!
Την μέρα του αγώνα όταν ανακοινώθηκε η 11αδα δεν αντέδρασα καθώς γνώριζα από την προηγούμενη μέρα από τον προπονητή ότι για εξωαγωνιστικούς λόγους άλλαξε τα πλάνα του και μου είπε ότι δεν μπορεί να μου εξηγήσει εκείνη τη στιγμή και θα το κάνει στο μέλλον… Όπως και έγινε… Παρεμπιπτόντως πολλοί συμπαίκτες μου είχαν απορήσει στο ότι δεν ήμουν εγώ αυτός που θα ξεκινούσε… Στη συνέχεια της σεζόν, έξι φορές σε διαφορετικές αγωνιστικές με ειδοποίησε ο προπονητής μου ότι ξεκινάω στον τάδε αγώνα και τελικά πάντα τελευταία στιγμή έπεφταν τηλέφωνα και η 11αδα άλλαζε.
Με αποκορύφωμα ένα σημαντικό παιχνίδι που πιστεύω ότι μου ανήκε. Παρόλα αυτά με βοήθεια γνωστών προσώπων δεν ήμουν εγώ αυτός που υπερασπίστηκε την εστία αλλά εκείνος δεχόμενος μάλιστα γκολ από το ημικύκλιο κοντά στο κέντρο του γηπέδου, 40 μέτρα απόσταση από την εστία… Ούτε εκείνη τη μέρα στην ανακοίνωση της 11αδας αντέδρασα καθώς ένα πρόσωπο μου εξήγησε ότι έχει πέσει εντολή να αγωνιστεί αυτός. Έχει βάλει τους δικούς του και πιέζουν. Με το πρόσωπο που μου τα έλεγε την εβδομάδα εκείνη, συναντηθήκαμε πολλές φορές για να συζητήσουμε έξω από το σπίτι μου, ώστε να με πείσει να μην αντιδράσω εκείνη την ημέρα του αγώνα.
Να αναφέρω ένα τελευταίο γεγονός. Όταν σε παιχνίδι πρωταθλήματος έκανα ντεμπούτο και έπαιξα στη νίκη της ομάδας μου σε εκτός έδρας παιχνίδι, ο συγκεκριμένος δεν ήθελε ούτε ζέσταμα να μου κάνει, εν αντίθεση με εμένα που παρόλο που είχα καταλάβει τι γινόταν, και τον βοηθούσα ψυχολογικά και τον στήριζα και στο ζέσταμα του ανέβαζα την ψυχολογία. Αλλά αυτή είναι η διαφορά μας. Εγώ είμαι άνθρωπος και αυτός δεν ξέρει ακόμα τι είναι!
ΥΓ 1: Δεν είναι τυχαίο ότι δυο από τους τρεις προπονητές στην προηγούμενη ομάδα μου με ήθελαν φέτος στις ομάδες τους παρόλο που δεν αγωνιζόμουν ( τρίτος δεν πρόλαβε να με γνωρίσει)
ΥΓ 2: Από όσα έγιναν δεν αντέδρασα καμία φορά, ούτε ζήτησα το λόγο από κανένα προπονητή μου, γιατί αυτό και γιατί εκείνο. Αντίθετα και πανηγύριζα στις νίκες και στις ήττες στεναχωριόμουν. Άλλωστε το πόσο ζούσα τα παιχνίδια το μαρτυράνε και οι κάρτες που πήρα. Είχα 3 όσο ήμουν στον πάγκο. Σε όσα παιχνίδια έπαιξα ήμουν χωρίς κάρτα.
ΥΓ 3: Το ποδόσφαιρο στη χώρα μας είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας ή και το αντίθετο…
ΥΓ 4: Ούτε υπήρξα, ούτε θα υπάρξω γλύφτης και ρουφιάνος. Και ούτε θα παρακαλέσω ποτέ δημοσιογράφους να γράφουν για εμένα κανένα καλό λόγο και να τους κάνω τα τραπέζια και ούτε θα ζητήσω ποτέ από την ομάδα μου να με βραβεύσει γιατί θεωρώ εγώ ότι πρόσφερα… Δεν έχω ανάγκη δόξα το Θεό τα βραβεία για να μάθω την αξία μου.
Ως προς την συγκεκριμένη διοίκηση:
Δεν τιμά ούτε την ίδια, αλλά ούτε την ιστορία της ομάδας, ούτε και τον κόσμο της τέτοιου είδους συμπεριφορές. Θα μπορούσαν να με ενημερώσουν για την αλλαγή πλάνων και όχι να το μάθω από τρίτους. Άλλωστε δεν είμαι χαζός να καταλάβω ότι μπροστά στην δύναμη του χρήματος δεν μετράει τίποτα σήμερα. Ούτε αξίες, ούτε ηθική, ούτε καθαρή συνείδηση.
Ευχαριστώ αυτούς τους ανθρώπους της συγκεκριμένης ομάδας (που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο) που με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια, στήριζαν μέχρι τέλος την επιλογή προς το πρόσωπο μου ώστε να πραγματοποιηθεί η μετεγγραφή αλλά και για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν! Ξεκαθαρίζω πως δεν έχω τίποτα με την μεγάλη αυτή ομάδα και την μεγάλη ιστορία της… Έτσι και αλλιώς τα πρόσωπα πάνε και έρχονται οι ομάδες μένουν, πόσο μάλλον όταν έχει τέτοια ιστορία και τέτοιο κόσμο πίσω της!
Είμαι περήφανος γ’ αυτό που είμαι και δεν πρόκειται να αλλάξω τα πιστεύω μου και τις αξίες μου, θα παραμείνω αληθινός όσο και αν αυτή η λέξη στις μέρες μας έχει αλλοιωθεί και έχει χάσει τη σημασία της. Στα 24 μου έχω προλάβει να δω σε αυτόν τον χώρο πολλές άσχημες καταστάσεις και άσχημες συμπεριφορές δεν πειράζει, μερικές φορές ο τροχός γυρίζει γρήγορα
#Η_ζωή_συνεχίζεται!».