Γκραν γκινιόλ με νικητή τον ΑΕΡΑ και… φωνές από τον Διαγόρα Βατίου

Το εμπόδιο του τοπικού Διαγόρα στο γήπεδο Βατίου κατάφερε να προσπεράσει ο ΑΕΡΑ που επικράτησε με 2-3 στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής, σκοράροντας το τρίτο τέρμα στις καθυστερήσεις.

Η ομάδα της Νότιας Ρόδου κατάφερε μόλις στο 2ο λεπτό να κάνει το 1-0 χάρις το δυνατό σουτ του Λαζίδη μέσα από την περιοχή. Άμεσα προσπάθησε να απαντήσουν οι Αφαντενοί, αλλά το σουτ του Νικολή στο 4′ έφυγε άουτ.

Τελικά το 1-1 έγινε στο 31ο λεπτό χάρις την κεφαλιά του Μαλλιάκα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ από τον Νικολή και αυτό ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Καλημέρης κατάφερε να σκοράρει στο 68′ αιφνιδιάζοντας με σουτ τον Τύρελη για το 1-2 των ερυθρόλευκων που γύρισαν το ματς.

Πεισματάρης ο Διαγόρας δεν το έβαλε κάτω και στο 72′ με την προβολή του Έλληνα ισοφάρισε σε 2-2, αφού δύο λεπτά προηγουμένως (70′) ο Τύρελης έκανε σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Καλημέρη.

Το ματς μετά την ισοφάριση έγινε… ροντέο. Απόκρουση νέα από τον γκολκίπερ των Βατενών στο σουτ του Κατσιδώνη στο 78′ διατήρησε το ισόπαλο σκορ.

Στο 89′ ήταν σειρά της ομάδας του Γιάννη Καμπούρη να απειλήσει όταν ο Πρέτσι έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ με κεφαλιά- ψαράκι.

Στις καθυστερήσεις οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν καθώς ο Συμεωνίδης αποβλήθηκε στο 91′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.

Αυτό δεν επηρέασε ωστόσο τον ΑΕΡΑ που κέρδισε πέναλτι στο 93′ χάρις σε παράβαση που σφύριξε ο διαιτητής για χέρι του Ζερβού και ο Μασάδο από τα 11 βήματα διαμόρφωσε το 2-3.

Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για την τελευταία φάση του παιχνιδιού και την απόφαση του ρέφερι που έμελλε να κρίνει το παιχνίδι.

Διαιτησία: Δουλγέρης, Τσέτσος, Σταμ. Γιακουμάκης

Συνθέσεις:

Διαγόρας: Τύρελης, Ζερβός, Καραγιάννης, Αδάμος, Έλληνας, Μοσχής, Κατσαρής, Ζωάννου Μ. (70’ Πρέτσι), Λαζίδης (74’ Παπαστεφάνου), Χατζησάββας, Ζωάννου Λ. (45’ λ. τρ. Τομάζος)

ΑΕΡΑ: Καλανδράνης, Μαλλιάκας, Δανάς, Κατσιδώνης, Συμεωνίδης, Νικολής (60’ Μασάδο), Πλύγκος, Γιαννακάκης, Τριχιάς (90+5’ Κασιώτης), Στεφανής (80’ Κιόττου), Καλημέρης