Συντριβή στο ΣΕΦ και αποκλεισμός από το κύπελλο για τον Κολοσσό

Σαν… τελικό Ευρωλίγκας είδε το παιχνίδι κόντρα στον Κολοσσό ο Ολυμπιακός. Με φοβερή διάθεση στην άμυνα και ωραία πράγματα στην επίθεση, οι Πειραιώτες νίκησαν 99-48 και πέρασαν στους «4» του Κυπέλλου.

Το αποτέλεσμα αναμενόμενο, αλλά η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν εντυπωσιακή!

Αντιμετωπίζοντας τον Κολοσσό Ρόδου με απόλυτη σοβαρότητα και συγκέντρωση, οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 99-48 και πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Φοβερή διάθεση στην άμυνα από τους παίκτες του Σφαιρόπουλου, έχασαν το μέτρημα στα κλεψίματα, ενώ δεν παρατούσαν καμία φάση. Πολλή ενέργεια και στην επίθεση από τους Πειραιώτες, έβγαλαν μπόλικους αιφνιδιασμούς (απόρροια της καλής τους άμυνας) στο ανοιχτό γήπεδο, ενώ παράλληλα και στο set παιχνίδι τα πήγαν εξαιρετικά με πολύ καλές συνεργασίες και επιλογές.

Στους 16 πόντους σταμάτησε ο killer Γκριν, 10 είχε ο Μπιρτς με εντυπωσιακή παρουσία και στις δύο άκρες του παρκέ, 14 προσέθεσε ο θετικότατος Μάντζαρης (εξαιρετικός και στα οργανωτικά του καθήκοντα), ενώ ο Σπανούλης επιβεβαίωσε ξανά –με 8 ασίστ και 8 πόντους- πως έχει εμπλουτίσει το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού του. Δεν αγωνίστηκε ο Γιανγκ λόγω πυρετού.

Μετά από ένα… ήρεμο τρίλεπτο (5-4), ο Ολυμπιακός άρχισε να ανεβάζει στροφές. Με φοβερή διάθεση στην άμυνα, με συνεχή κλεψίματα, με διαδοχικούς αιφνιδιασμούς και αιχμή του δόρατος τους Παπανικολάου-Σπανούλη, η διαφορά απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου έφτασε γρήγορα-γρήγορα σε διψήφια επίπεδα (16-6). Οι «ασύνδετοι» φιλοξενούμενοι έδειχναν να περιμένουν τα πάντα από τον Μπέρι, αλλά προφανώς δεν ήταν ικανός ο Αμερικανός να αντισταθεί στην ποιότητα των Πειραιωτών. Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου πίεζαν ασφυκτικά στην άμυνα, έβγαιναν πρώτοι στις μπάλες, ενώ και η επίθεση δούλευε… ρολόι, με τον Μάντζαρη από τα 6,75 να γράφει το 21-6. Ο Μπιρτς είχε μεγάλα κέφια –και στις δύο άκρες του παρκέ- και από τα δικά του χέρια, οι πρωταθλητές έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +15 (25-10), με την άμυνά τους πραγματικά να… τσακίζει.

Ο Γκριν μπήκε «φορτσάτος» στο παιχνίδι και με επτά σερί πόντους του, ο Ολυμπιακός… εξαφανίστηκε για το 38-12 κόντρα σε έναν Κολοσσό που έδειχνε ανέτοιμος και που φυσικά δεν μπορούσε να κοντράρει την ποιότητα και την όρεξη που έδειχναν οι ερυθρόλευκοι. Οι γηπεδούχοι θα… βαρέθηκαν να κάνουν κλεψίματα και να πετύχουν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, όπως δηλαδή συνέβη για το +30, 47-17. Τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους για τους Πειραιώτες, οι οποίοι δεν άφηναν άμυνα για άμυνα να χαθεί, ενώ και στην επίθεση παρουσίαζαν ωραία εικόνα με συνεργασίες (πιο πολύ δημιουργός, παρά εκτελεστής σήμερα ο Σπανούλης), καλό passing game και σουτ –σχεδόν πάντα- υπό καλές προϋποθέσεις. Κάπως έτσι, λοιπόν, ο Ολυμπιακός έκλεισε το ημίχρονο, δια χειρός Μάντζαρη και Αγραβάνη, προηγούμενος με 29 πόντους, 53-24.

Ο Μάντζαρης «οργίαζε», ο Σπανούλης οργάνωνε, ο Πρίντεζης εκτελούσε και φυσιολογικά ο Ολυμπιακός έφτασε στο 63-27, με τον Κολοσσό Ρόδου να μην μπορεί με τίποτα και για κανένα λόγο να βρει το δρόμο προς το ερυθρόλευκο διχτάκι… Το παιχνίδι «άνοιξε» στα επόμενα λεπτά, με εκατέρωθεν καλάθια (περισσότερα φυσικά από πλευράς γηπεδούχων) και τη διαφορά να εκτινάσσεται στους 42, 79-37, με τους Παπαπέτρου, Χάκετ και Παπανικολάου να μπαίνουν στην εξίσωση και να διατηρούν σε υψηλά επίπεδα την απόδοση των πρωταθλητών Ελλάδας.

Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε αποκτήσει ο αγώνας, με τον Τολιόπουλο να περνάει για πρώτη φορά στο παρκέ και με το… καλημέρα να χειροκροτείται από τον κόσμο που βρισκόταν στο ΣΕΦ, γράφοντας το 83-38, την ώρα που ο Κολοσσός «μάτωνε» για ένα καλάθι, με τον μαχητικό Τσούκου να παλεύει… σχεδόν μόνος. Με τον ρυθμό να έχει πέσει, ο Αγραβάνης… σκέπασε το καλάθι με εντυπωσιακές τάπες, ενώ στο τελευταίο τρίλεπτο, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου… τρελάθηκαν εκ νέου. Με πέντε σερί(!) τρίποντα από Αγραβάνη, Γκριν, Λοτζέσκι x2 και Τολιόπουλο κατά σειρά, ο Ολυμπιακός έκλεισε το παιχνίδι με το πόδι στο γκάζι, διαμορφώνοντας το τελικό και άνετο 99-48.

Τα δεκάλεπτα: 25-10, 53-24, 79-38, 99-48

sport-fm.gr