Δεν “άντεξε” στην Πυλαία ο Κολοσσός

Ένας καλός κατά διαστήματα ΠΑΟΚ νίκησε σχετικά άνετα τον Κολοσσό 85-73 στην Πυλαία, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Basket League και πήρε την πρώτη του νίκη στη φετινή διοργάνωση.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 85-73 τον Κολοσσό στο «Παλατάκι», στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Basket League και πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, μετά το «στραπάτσο» της πρεμιέρας στη Λευκάδα, αφήνοντας τους Ροδίτες χωρίς νίκη σε δύο αγώνες.

Οι παίκτες τα Άρη Λυκογιάννη προηγήθηκαν στην αρχή, όμως με ένα «ξέσπασμα», διάφορα σερί και περισσότερες επιλογές, ο ΠΑΟΚ έφτασε στην επικράτηση, έστω και αν δυσκολεύτηκε λίγο στην τέταρτη περίοδο.

Κορυφαίοι των «ασπρόμαυρων» ήταν οι Χρυσικόπουλος με 19 και Τσόχλας με 15, ενώ για τους φιλοξενούμενους διακρίθηκε ο Μπέρι με 17 πόντους.

Ο Κολοσσός βρήκε τις λύσεις και προηγήθηκε με 0-6 και 2-8, με πρωταγωνιστή στις περισσότερες φάσεις τον Χολ. Οι ξένοι του Κολοσσού έφεραν το +10 με σωστές επιλογές μέσα και έξω από τη ρακέτα. Με σερί 8-0, ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 11-13 και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +3 για τους «θαλασσί».

Με σερί 8-0 στην αρχή της δεύτερης περιόδου, με πρωταγωνιστή τον Χρυσικόπουλο, ο ΠΑΟΚ έφτασε στο +3 και ανέλαβε τα «ηνία» της αναμέτρησης. Χάρη στους ξένους του, ο «Δικέφαλος» διατηρούσε ένα +4 με +5 σε εκείνο το διάστημα, χάρη στην υπεροχή πλέον στα σουτ και στα ριμπάουντ. Έτσι, ο Τσόχλας έφερε το 33-26 στο 1’37’’ πριν το ημίχρονο και ο Σάιμπερτ το +8, διαφορά με την οποία ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Ο Τσόχλας με δύο συνεχόμενα τρίποντα έφερε το +12 στην αρχή της τρίτης περιόδου, ύστερα από άστοχες προσπάθειες εκατέρωθεν και φαινόταν πως ο ΠΑΟΚ θα «καθάριζε» το ματς. Τα τρίποντα έπεφταν «βροχή» για τον «Δικέφαλο» και τον βοήθησαν να φτάσει στο +15 και η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +13 και +15 με τους ψηλούς να έχουν πάρει τη «σκυτάλη» στο σκοράρισμα για τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου. Οι Ροδίτες βρήκαν κάποιες λύσεις από την περιφέρεια και μείωσαν, όμως ο επιθετικός πλουραλισμός των γηπεδούχων τους βοηθούσε να διατηρούν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα πριν τη ρίξει ο Βασιλόπουλος στο -9 και στο -8, με τον Μιλιένοβιτς να ολοκληρώνει το τριαντάλεπτο στο +10 και τους «ασπρόμαυρους» να υπερέχουν, έστω και οριακά σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες.

Με προσωπικό σερί 7-0 του Μπέρι, ο Κολοσσός μείωσε σε 63-56 και ξαναμπήκε προσωρινά στο ματς. Ξανά ο Μπέρι απάντησε στον Σάιμπερτ και έφερε το 66-61, έχοντας βρει τις λύσεις από την περιφέρεια για τους νησιώτες. Οι Χρυσικόπουλος και Μιλιένοβιτς με λύσεις από την περιφέρεια έφεραν το 73-61 και η διαφορά σταθεροποιήθηκε κοντά +10 για τον «Δικέφαλο», που διατηρούσε την υπεροχή στα στατιστικά. Ο Χρυσικόπουλος έφερε το +12 και «καθάρισε» την αναμέτρηση, περίπου 1’ πριν τη λήξη και το ματς ολοκληρώθηκε με τη συγκεκριμένη διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 37-30, 61-52, 85-73

ΠΑΟΚ: Τέιλορ 6, Μιλιένοβιτς 6, Γλυνιαδάκης 6, Πέινερς 9, Χρυσικόπουλος 19, Τσόχλας 15, Σάιμπερτ 12, Κλάντον 12

ΚΟΛΟΣΣΟΣ: Ρέντιτς 8, Τσούκου 6, Μπέρι 17, Βασιλόπουλος 11, Χολ 13, Γεωργαλής 3, Αχόνεν 9, Ουότσον 6

sport-fm.gr