Θύελλα και απροσεξία… έριξαν το «κάστρο» του Ιάλυσου

Από το -μέχρι προσφάτως- απόρθητο «κάστρο» του Ιάλυσου κατάφερε να περάσει η Θύελλα Ραφήνας που επικράτησε με 0-2 των τοξοβόλων στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής (4ος όμιλος) έχοντας και την τύχη με το μέρος της. Εντός έδρας ήττα για τους ερυθροκίτρινους μετά από περίπου τέσσερα χρόνια!

Κυρίαρχος ήταν ο Ιάλυσος στο πρώτο μέρος όπου απώλεσε αρκετές ευκαιρίες (ανάμεσα τους και ένα δοκάρι) για να πάρει το προβάδισμα στο ματς και να βάλει τους δικούς του… όρους.

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ και το… πλήρωσαν στην συνέχεια και συγκεκριμένα στην επανάληψη όταν δεν είχαν και τον προπονητή τους στον πάγκο, αφού ο Ηλίας Φυντάνης απομακρύνθηκε από τον διαιτητή για διαμαρτυρία.

Ένα γρήγορο γκολ της ομάδας από την Ραφήνα στην επανάληψη (53’) της έδωσε αναπάντεχα την δυνατότητα να πάρει κεφάλι στο σκορ έπειτα από μια φάση όπου ο Φυλακούρης μπερδεύτηκε με τον τερματοφύλακα του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Προσπάθησε να ξεπεράσει το σοκ και να αντιδράσει άμεσα η ομάδα του νησιού μας, ωστόσο οι τελικές προσπάθειες δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα και το ματς ουσιαστικά τελείωσε στο 67’ όταν ο Βαζέχα έγραψε το 0-2 που έμεινε μέχρι το τέλος.

Μετά το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων η κακή ψυχολογία των παικτών του Ηλία Φυντάνη δεν ήταν δυνατή να τους δώσει το… έναυσμα για να πετύχουν κάτι καλό, αφού και οι ελάχιστες φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία δεν έφεραν το γκολ που θα τους ξαναέβαζε στον παιχνίδι τουλάχιστον του βαθμού της ισοπαλίας.

Φάσεις και Γκολ:

5’ Ο Παυλίδης πάσαρε στον Σπάρταλη και αυτός πλάσαρε δίπλα από το αριστερό δοκάρι

15΄ Πρώτο σουτ για τη Θύελλα, ο Χαρακτίδης θα σουτάρει έξω από την περιοχή  λίγο πάνω από τα δοκάρια

26΄ Σουτ του Παυλίδη έξω από την περιοχή, πάνω στον αντίπαλο πορτιέρο

31′  Ωραία κάθετη του Δελαπόρτα στον Παυλίδη, όμως ο τελευταίος δεν πρόλαβε την μπάλα

33′  Ο Λίτσος πάσαρε στον Παυλίδη, αυτός έκανε το δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα θα τραντάξει τα δοκάρια του τερματοφύλακα

39′ Ωραία κάθετη του Δελαπόρτα στον Χατζηφούντα εκείνος από πλάγια θέση ο έμπειρος επιθετικός σούταρε άουτ

53΄ Βαθιά μπαλιά του Ζέκιο στην μεγάλη περιοχή , κακή συνεννόηση Φυλακούρη και Παπαδόπουλου με αποτέλεσμα ο έμπειρος σέντερ μπακ να στείλει την μπάλα άθελα του στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1

55′  Σέντρα του Χατζηφούντα, ο Σπάρταλης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα ψηλά άουτ.

67΄ Ο Αφράτης από πλάγια θέση πάσαρε στον αμαρκάριστο Βαζέχα και αυτός με πλασέ έκανε το 0-2

77΄ Απευθείας φάουλ του Δελαπόρτα έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ

90΄ Ατομική προσπάθεια του Χατζηφούντα από τα αριστερά, έκανε το πλασέ και η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι

Διαιτησία: Πουλόπουλος, Καρακελλές, Κορώνας (Πειραιά)

Συνθέσεις:

Ιάλυσος: Παπαδόπουλος, Κοκκίνης, Λίτσος (80’ Μόσχος), Φυλακούρης (69’ Καρπαθάκης), Ρεκλείτης, Αχείμαστος, Σπάρταλης, Χατζηφούντας, Παυλίδης, Δελαπόρτας, Βαλιτζό

Θύελλα: Παπαδόπουλος, Γκίκας, Φύτρος, Μανουσάκης, Αφράτης, Δημητρίου, Χαρακτίδης, Βαζέχα (89’ Μουντάκης), Ντόσκα (70’ Κούνας), Παναγιωτόπουλος, Ζέκιο (54’Στάφας)