Μόνο χειροκρότημα για τον Κολοσσό!

Του… βγήκε η ψυχή, αλλά τα κατάφερε. Εμφανώς κουρασμένος και χωρίς τον Σπανούλη, ο Ολυμπιακός ζορίστηκε κόντρα στο μαχητικό Κολοσσό, αλλά με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο δίλεπτο, επικράτησε 75-67.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να νόμιζε πως θα έχει ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στον Κολοσσό, όμως, η ομάδα της Ρόδου τον διέψευσε και έκανε τη ζωή του… δύσκολη!

Η κούραση από τα συνεχόμενα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη έκανε την εμφάνισή της και οι «ερυθρόλευκοι», που στερήθηκαν των υπηρεσιών των Βασίλη Σπανούλη και Νίκολα Μιλουτίνοφ, τα βρήκαν… σκούρα απέναντι στους παίκτες του Άρη Λυκογιάννη.

Ο Κολοσσός μπήκε ψυχωμένος στο παρκέ, κατάφερε να απειλήσει αρκετά την ομάδα του Πειραιά και να προηγηθεί αρκετές φορές στο σκορ, ειδικά στο πρώτο μέρος, όπου κατάφερε να πάρει προβάδισμα 6 πόντων (40-46) στο ημίχρονο, με ηγέτη τον Ρέλεφορντ και τον Ρέντικ να κάνει double double (11 πόντοι, 13 ριμπάουντ).

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο δεύτερο μέρος επανέκαμψαν, εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια της άμυνας της Ρόδου, όμως ο Αμερικανός γκαρντ του Κολοσσού φρόντιζε διαρκώς να τους παιδεύει.

Στο τέλος, Πρίντεζης, Μπιρτς, Παπανικολάου και Γκριν έδωσαν λύσεις για τον Ολυμπιακό και κατάφεραν να επισφραγίσουν το υπέρ τους σκορ με 75-67 και να κάνουν το 4/4 στην Α1.

Ο Αμερικανός γκαρντ των «ερυθρολεύκων», που ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 18 πόντους, αποχώρησε λίγο πριν το φινάλε από το παρκέ, καθώς χτύπησε και πήγε στον πάγκο, προκειμένου να βάλει πάγο στον αριστερό του γοφό.

Εξαιρετική εμφάνιση και για τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος είχε μια γεμάτη παρουσία κι έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί πολύ καλά στη θέση «4». Ντεμπούτο με την «ερυθρόλευκη» φανέλα για φέτος έκανε και ο Γιάννης Αθηναίου.

Απόλυτο ποσοστό στις ελεύθερες βολές για Κολοσσό, ο οποίος είχε 13/13.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τους Μπιρτς, Πρίντεζη, Μάντζαρη, Αθηναίου και Παπανικολάου, ενώ η πεντάδα που χρησιμοποίησε ο Άρης Λυκογιάννης ήταν οι Βασιλόπουλος, Ρέλεφορντ, Τσούκου, Ρέντικ και Χολ.

Ο Κολοσσός μπήκε με… άγριες διαθέσεις στο παρκέ, καθώς Ρέλεφορντ και Ρέντικ με τρίποντο και κάρφωμα αντίστοιχα, έφτασαν στο +5 τη διαφορά (3-8) για την ομάδα της Ρόδου, ενώ ο Παπανικολάου με τρίποντο και βολή προσπάθησε να μειώσει (7-8). Στο παρκέ, έπειτα, στη θέση του Πρίντεζη πέρασε ο Παπαπέτρου, ο οποίος έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση, καθώς όσο οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη ήταν μπροστά στο σκορ, εκείνος εκμεταλλευόταν την αδράνεια της άμυνάς τους και ανενόχλητος, αφού έκανε το 18-20, στην πορεία ισοφάρισε με τρίποντο σε 23-23. Ο Χάκετ 24 δεύτερα πριν τη λήξη έκανε το τρίτο του φάουλ στον Γουότσον και πέρασε στον πάγκο, με τον Αμερικανό σέντερ να ευστοχεί στις δύο βολές για το 23-25. Ο Γκριν, επίσης με βολές, διαμόρφωσε το 25-25 της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Αγγελάκος έβαλε ξανά μπροστά τον Κολοσσό με τρίποντο (25-28), όμως Γκριν και Παπαπέτρου ήταν εξίσου εύστοχοι πίσω από τα 6.75μ κι έκαναν το 31-30 με τον Μάντζαρη να «ανοίγει» την ψαλίδα του σκορ σε 34-30, βοηθώντας τον Ολυμπιακό να «χτίσει» μια διαφορά στο παιχνίδι. Ωστόσο, ο Ρέντικ έφτασε στην ισοφάριση (34-34) και ο Ρέλεφορντ… πυροβόλησε για τρεις κι έκανε το 36-37. Ύστερα, ο Αθηναίου και ο Γκριν στον αιφνιδιασμό έβαλαν ξανά μπροστά τους «ερυθρόλευκους» (40-37), όμως ο Άχονεν εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου και ανενόχλητος μείωσε σε 40-39. Ο Ρέλεφορντ προσέφερε μια ωραία φάση, καθώς βρήκε έξυπνα τον Τσούκου κι εκείνος με τρίποντο έκανε το 40-42. Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι υπέρ της ομάδας της Ρόδου (40-46), μετά από 2/2 εύστοχες βολές και καλάθι του Γουότσον.

Με την αρχή της τρίτης περιόδου, ο Ολυμπιακός έκανε ένα σερί 10-0, όμως η χαρά του δεν κράτησε για πολύ. Γκριν, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Μάντζαρης έφτασαν στο +4 (50-46) και ο Άρης Λυκογιάννης κάλεσε τάιμ άουτ, προκειμένου να συνεφέρει την ομάδα του. Πράγμα που το κατάφερε, καθώς ο Κολοσσός πήρε πάλι τα πάνω του, με τον Ρέλεφορντ να δίνει παράσταση. Ο Γεωργαλλής με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στους νησιώτες (50-51) και κάπου εκεί ήρθαν τα… νεύρα. Ο διαιτητής καταλόγισε φάουλ στον Γιανγκ για μαρκάρισμα στον Ρέντικ, κάτι που προκάλεσε το διαπληκτισμό του Παπανικολάου με τον Χολ, οι οποίοι τιμωρήθηκαν με τεχνική ποινή. Ο Ολυμπιακός ξαναβρήκε καλάθι μετά από τρία λεπτά σχεδόν, με τον Λοτζέσκι να ευστοχεί από τα 6.75 για το 53-51, με τον Ρέλεφορντ να απαντά για το 53-53. Έπειτα, ξανά ο 34χρονος γκαρντ/φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» έκανε το 55-53, με 2/2 εύστοχες βολές, όμως η εξαιρετική συνεργασία του Αμερικανού γκαρντ του Κολοσσού με τον Ρέντικ, ο οποίος κάρφωσε, ισοφάρισε ξανά το σκορ (55-55). Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με 57-57, από αιφνιδιασμό του Ρέλεφορντ.

Στην τελευταία περίοδο, Παπαπέτρου και Γκριν έβαλαν ξανά μπροστά τον Ολυμπιακό (61-60) και κάπου εκεί ο Λυκογιάννης είδε τον Τσούκου να φεύγει από το παρκέ, καθώς συμπλήρωσε τα 5 φάουλ. Άχονεν και Βασιλόπουλος δεν άφησαν σε ησυχία τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου και πήραν εκ νέου προβάδισμα (61-64). Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ένα σερί 6-0 με Γκριν και Πρίντεζη (67-64), ωστόσο ο Ρέλεφορντ ξανά με τρίποντο ισοφάρισε το σκορ (67-67). Ο Μπιρτς, μετά από ασίστ του Πρίντεζη κάρφωσε για το 69-67 και ο Γκριν έκανε το 71-67, λίγο πριν χτυπήσει στο αριστερό πόδι και αποσυρθεί στον πάγκο για να βάλει πάγο. Ο ψυχωμένος Παπανικολάου πήγε τη διαφορά στο +6 (73-67), για να κάνει ο Πρίντεζης το τελικό 75-67.

Διαιτητές: Ανδρικόπουλος, Παπαθανασίου, Κοντίλης (Ντίνος)

Δεκάλεπτα: 25-25, 40-46, 57-57, 75-67.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 2, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 10 (1), Μάντζαρης 6 (2), Αθηναίου 5 (1), Γκριν 18 (2), Γιανγκ (2), Παπαπέτρου 15 (3τριπ., 7ρ.), Αγραβάνης, Χάκετ 3, Λοτζέσκι 5 (1).

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Ρέντικ 11 (13ρ.), Τσούκου 5 (1), Ρέλεφορντ 17 (3), Βασιλόπουλος 2, Χολ 4, Γεωργαλλής 10 (2 τριπ., 7ρ.), Αγγελάκος 3 (1), Άχονεν 9 (1), Παπαδάκης, Γουότσον 6.

sport-fm.gr