Φοίβος με… τρίαινα “κάρφωσε” και τον Ποσειδώνα

Την… τρίαινα του Ποσειδώνα την κρατούσε ο Φοίβος στο σημερινό παιχνίδι που διεξήχθη στο γήπεδο Κρεμαστής για την 10η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries. Οι Κρεμαστενοί επικράτησαν με 3-0 των Καρπάθιων και παρέμειναν σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από την πρώτη θέση, σ’ ένα ματς που σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του νεαρού Ραφαήλ Θαρρενού.

Για να έρθει η έβδομη φετινή νίκη της ομάδας του Μιχάλη Πολιά στο πρωτάθλημα, χρειάστηκε να σκοράρει σ’ ένα κομβικό σημείο “ξεκλειδώνοντας” την άμυνα του Ποσειδώνα και όλα στην συνέχεια έγιναν πιο εύκολα.

Όπως σε κάθε ματς, έτσι και στο σημερινό ο Φοίβος μπήκε δυνατά αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Γαλάνη λόγω της καλοστημένης άμυνας από τον Γιάννη Καραμηνά.

Αντίθετα στην κόντρα- επίθεση οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν δύο καλά σουτ τα οποία απέκρουσε ο Τόππος σε κόρνερ. Στην πρώτη περίπτωση ο Καραλής δοκίμασε το πόδι του στο 8ο λεπτό και στην δεύτερη ο Μανώλης Σπανός στο 11ο μέσα από την περιοχή.

Οι απαντήσεις των κυανοκίτρινων ήρθαν με τα σουτ του Αξιώτη στο 21′ όπου η μπάλα κατέληξε άουτ και του Παλάζη στο 26′ που απομακρύνθηκε από το οριζόντιο δοκάρι.

Στην φάση όπου ο Φοίβος λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ με το σουτ του Παλάζη, τραυματίστηκε ο νεαρός Ραφαήλ Θαρρενός και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγω για εξάρθρωση επιγονατίδας και αναμένεται να υποβληθεί σε μαγνητική.

Ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου (44′) ο Παλάζης είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του μετά από απομάκρυνση της αντίπαλης άμυνας και με ωραίο πλασέ έγραψε το 1-0.

Στην επανάληψη μετά απ’ αυτό το γκολ όλα… απλοποιήθηκαν για τους Κρεμαστενούς αφού ο Ποσειδώνας βγήκε μπροστά και ο Φοίβος κατάφερε να βρει περισσότερους κενούς χώρους.

Στο 58′ ο Παλάζης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι έγραψε το 2-0 αξιοποιώντας το γύρισμα του Νίκου Ορφανίδη, ενώ στο 63′ ο Νίκος Ορφανίδης έκανε το σουτ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα “ξεγελώντας” τον Γαλάνη με την πορεία της όταν χτύπησε στο έδαφος. Το 3-0 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Φοίβος πανηγύρισε μία ακόμη νίκη.

Διαιτησία: Γιαννουκάς, Ατσικνούδας, Αναστασοπούλου

Συνθέσεις:

Φοίβος: Τόππος, Ταφάνι, Ορφανίδης Σ., Φελεγκάκης, Θεοδοσίου, Παϊζάνος (65′ Μήτρου), Αξιώτης (70′ Μάτσης), Παλάζης, Θαρρενός (30΄λ. τρ. Τρέχας), Χατζηκοσμάς, Ορφανίδης Ν.

Ποσειδών: Γαλάνης, Νασόπουλος (80′ Παναγιώτου), Καζηλιέρης, Σπανός Ι., Κούτολο, Κουλάι, Καραλής (65΄Βσιλιώτης), Καουκάκης (90′ Σπυριδάκης), Χριστόπουλος, Τσιπιζίδης, Σπανός Εμμ.