Έφερε τα πάνω- κάτω και “τσέκαρε” εισιτήριο ο Διγενής

Την πρόκριση για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Δωδεκανήσου “Αυγουστίνος” πήρε ο Διγενής που επικράτησε με 1-2 του Διαγόρα Βατίου στο ΕΑΚ, κάνοντας τρομερή ανατροπή στις καθυστερήσεις του ματς και ενώ είχε πετύχει το τέρμα της ισοφάρισης στο 88ο λεπτό.

Ο δυνατός άνεμος που έπνεε στην περιοχή δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών (αρκετές αλλαγές στην βασική ενδεκάδα από τον Γιάννη Καμπούρη), ωστόσο το θέαμα ήταν καλό και το φινάλε “έκρυβε” αρκετές συγκινήσεις με νικητές τους Κοσκινάτες που όχι μόνο έσωσαν στο φινάλε την… παρτίδα, αλλά πήραν και το “εισιτήριο” για την συνέχεια του θεσμού.

Το πρώτο μέρος “κύλησε” χωρίς πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και τις δύο ομάδες να μένουν στο μηδέν, παρά την φλύαρη υπεροχή των φιλοξενούμενων που απείλησαν σε δύο περιπτώσεις.

Στην πρώτη, αυτή του 23ου λεπτού ο Μαυρουδής είπε “όχι” στο διαγώνιο σουτ του Χατζηνικόλα και στο 40′ ο Διακάκης αστόχησε από κοντά έπειτα από μπαλιά του Τζουανάκη.

Η ομάδα του Σάσα Γιόνοβιτς απείλησε και στο ξεκίνημα της επανάληψης ξανά με τον Διακάκη που πλάσαρε άουτ από καλή θέση στο 49′, ενώ είχε δοκάρι με τον Πλαγγέτη στο 52ο λεπτό. Λίγο αργότερα (60′) οι αμυντικοί των Βατενών απομάκρυναν πάνω στην γραμμή το πλασέ του Διακάκη.

Απ’ την μεριά τους οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Καμπούρη “απάντησαν” με γκολ. Συγκεκριμένα ο Τριανταφυλλίδης με τακουνάκι στο 68ο λεπτό έκανε το 1-0 και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση της ομάδας του στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Στο 80′ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Κατσαρή μέσα στην περιοχή από τον αντίπαλο γκολκίπερ, αλλά ο διαιτητής είπε παίζεται.

Ο Διγενής στο τελευταίο δεκάλεπτο αύξησε την πίεση προς τα καρέ του Μαυρουδή, αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης και το “βρήκε” στο 88′ μετά από κάθετη μπαλιά του Χεκιμάϊ στον Τσουκαλά και κοντινό πλασέ του τελευταίο για το 1-1.

Ένα λεπτό αργότερα (89′) το… κακό έγινε διπλό για τον Διαγόρα. Ο Κατσαρής αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα για εξύβριση της β’ βοηθού Βασιλείου και οι “κυανόλευκοι” πήραν θάρρος έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Οι φιλοξενούμενοι “έψαξαν” την… μία φάση για να κάνουν την ολική ανατροπή και στο 91ο λεπτό ο Ζερβός ανέτρεψε τον Χεκιμάϊ μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αντώνης Διακάκης που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από τα έντεκα βήματα και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του σ’ ένα παιχνίδι με εντυπωσιακό φινάλε.

Διαιτησία: Παπαβασιλείου, Σαρρής, Βούλγαρη

Συνθέσεις:

Διαγόρας: Μαυρουδής, Χατζηκώστας, Μιχαλόπουλος, Παπαστεφάνου, Ζερβός, Καραγιάννης, Χατζησάββας (61′ Κατσαρής), Τριανταφυλλίδης, Μοσχής (53΄λ.τρ. Παπουρδάνος), Καπουράνι, Θεοδώρου (57′ Δραγάτης)

Διγενής: Μολόχας, Κατσούλης, Κώτης, Ζαχαριάς, Μάνο, Χατζηνικόλας (70′ Αμπελάς), Παπασταμάτης, Πλαγγέντης, Χουτεσιώτης (85΄Τσουκαλάς), Διακάκης, Τζουανάκης (78′ Χεκιμάι)