Παρουσία αστέρων και με… συγκίνηση τα εγκαίνια του Νέου Ενωσιακού “Κλ. Χατζηγεωργίου” (Φωτορεπορτάζ)

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Νέου Ενωσιακού γηπέδου “Κλεόβουλος Χατζηγεωργίου” με εντυπωσιακό τρόπο λόγω παρουσίας αρκετών αστέρων του ποδοσφαίρου, αλλά και συγκίνηση για τον εκλιπών το όνομα του οποίου πήρε το γήπεδο.

Το παρών έδωσαν φυσικά ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος και άλλα πρόσωπα από τον τοπικό πολιτικό κόσμο.

Από πλευράς ποδοσφαιριστών, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Γιώργος Καραγκούνης που έκοψε και την κορδέλα μαζί με τον Παναγιώτη Διακοφώτη, αλλά και οι Γιάννης Γκούμας, Βασίλης Τσιάρτας.

Η συγκίνηση ήταν εμφανείς σε όλους, όταν ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ είπε ” ο Κλεόβουλος θα ζει πάντα εδώ” και ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Το δελτίο τύπου της ΕΠΣΔ για τα εγκαίνια:

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων του Νέου Ενωσιακού Γηπέδου «Κλεόβουλος  Χατζηγεωργίου» στις 18 Ιουνίου 2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 20:00. Τα εγκαίνια έγιναν από τον Πρόεδρο της ΕΠΣΔ κ. Διακοφώτη Παναγιώτη και τον Αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος στο EURO 2004, κ. Καραγκούνη Γιώργο, σε μια λαμπερή βραδιά στην οποία παρευρέθησαν οι επίσημες αρχές του νησιού, οι συμμετέχοντες στη Σχολή Προπονητών UEFA PRO (β’ Φάση) μαζί με τους εκπαιδευτές τους, τα Σωματεία της Δύναμης της Ένωσης, Παράγοντες, Αθλητές, Προπονητές, Διαιτητές, Παρατηρητές και το φίλαθλο κοινό της Δωδεκανήσου.

Προηγουμένως  οι παρευρισκόμενοι είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν τον φιλικό αγώνα μεταξύ των ομάδων ΕΥΚΛΗΣ-Ο.Α. ΚΩ, Πρωταθλήτριες ομάδες στο Παιδικό Πρωτάθλημα Περιόδου 2016-2017, όμιλος Ρόδου και όμιλος Νήσων. Στους αθλητές απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα από τους Καραγκούνη Γ., Τσιάρτα Β., Αμανατίδη Ι, Γκούμα Ι.

Ακολούθησε η   απονομή Κυπέλλου Ήθους στα Σωματεία «ΔΑΜΑΓΗΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ» και «ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ ΡΟΔΟΥ», για την Αγωνιστική Περίοδο 2016-2017.

Ο Γ. Γραμματέας της Ένωσης κ. Παυλίδης Γεώργιος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση των εγκαινίων και ανέγνωσε το Πρακτικό της Συνεδρίασης της  Ε.Ε. της ΕΠΣΔ για την απόφαση ονοματοδοσίας του Γηπέδου. Τιμής ένεκεν, απονεμήθηκε πλακέτα στην οικογένεια του αείμνηστου Κλεόβουλου Χατζηγεωργίου, την οποία παρέλαβε η κόρη του Νικολέτα Χατζηγεωργίου .

Τον αγιασμό του Ενωσιακού Γηπέδου τέλεσε ο  Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Πόκκιας.

Ακολούθησε η ομιλία  του Πρόεδρου της ΕΠΣΔ κ. Διακοφώτη, ο οποίος ανέφερε το ιστορικό, από την έμπνευση έως την υλοποίηση του έργου.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν  ο Βοηθός Προπονητή Εθνικής Ελλάδος κ. Τσάνας και ο Αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος  στο EURO 2004 κ. Καραγκούνης.

Στη συνέχεια, τιμήθηκαν από τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ε.Ε., με αναμνηστικές πλακέτες για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην αποπεράτωση  του έργου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου  Αιγαίου κ. Χατζημάρκος Γεώργιος, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος Φώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Ζαννετίδης Φιλήμονας, ο Αντιδήμαρχος Ρόδου κ. Κωνσταντίνου Αθηνόδωρος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μπαριανάκης Μιχαήλ, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Κυριαζής Στέφανος, ο Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΡ κ. Καρατζιάς Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κοσκινού κ. Μανώλαγκας Νικόλαος, η ΑΝ.ΔΩ, η εταιρία Blue Star Ferries και ως Μέγας Χορηγός, οι κύριοι Μανωλάς Βασίλειος και Σεβαστάκης Νικόλαος και ο κ. Ντοκοούπιλ Αθλητικογράφος που συντόνισε την όλη βραδιά.

Στις τοποθετήσεις τους, εξήραν τις προσπάθειες που κατέβαλε η ΕΠΣΔ για την αποπεράτωση του Γηπέδου, το οποίο αποκάλεσαν στολίδι για τον τόπο και τον Δωδεκανησιακό Αθλητισμό και όλοι οι φορείς αναφέρθηκαν στο δύσκολο έργο που είχαν να αντιμετώπισουν από την πλευρά τους, προκειμένου το Νέο Ενωσιακό Γηπεδο,  να ολοκληρωθεί και σήμερα να έχουμε τη χαρά και την ηθική ικανοποίηση να βλέπουμε τους κόπους να ανταμοίβονται.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ε.Ε. της ΕΠΣΔ με αφορμή την τελετή εγκαινίων του Νέου Ενωσιακού Γηπέδου «Κλεόβουλος Χατζηγεωργίου» ευχαριστούν όλους όσους παραβρέθηκαν σε αυτή την μεγάλη στιγμή για το Ερασιτεχνικό Δωδεκανησιακό Ποδόσφαιρο. Το σημερινό αποτέλεσμα είναι το επιστέγασμα της αρμονικής συνεργασίας πολλών φορέων και ατόμων και της δημιουργικής φαντασίας, επιμονής και σκληρής δουλειάς της  Ε.Ε. της ΕΠΣΔ, προεξάρχοντος του Προέδρου αυτής. Ευχαριστούμε όλους τους επίσημους προσκεκλημένους οι οποίοι με τις δηλώσεις τους επεσήμαναν το αυτονόητο -ότι κάτι πολύ δημιουργικό κινείται στο χώρο του ερασιτεχνικού Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου. Επιτέλους τα έργα μιλούν, εμείς απλά συνεχίζουμε …….σεβόμενοι την ιστορία μας προσηλωμένοι στις αρχές μας -καλορίζικο το νέο Ενωσιακό.

Να ευχαριστήσουμε τα δύο σωματεία «ΕΥΚΛΗΣ ΣΟΡΩΝΗΣ» και «Ο.Α. ΚΩ» που ομόρφυναν με την παρουσία τους τη γιορτή των εγκαινίων καθώς και τους Διαιτητές του αγώνα.

Κλείνοντας, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς της βραδιάς των εγκαινίων: ΒΑΠ Κουγιός Α.Β.Ε.Ε., Αυγουστίνος, Φούρνοι Νικολή, Παπακωνσταντίνου Εμμανουήλ-χωματουργικές εργασίες, Πυροπροστασία Ρόδου, Ματσίγκου Χάρις, Δικηγόρος, προσωπικό ένωσης.

Δείτε μερικές φωτογραφίες από τα εγκαίνια του γηπέδου.