“Απόδραση”… παραμονής για Διαγόρα Βατίου από τα Καρδάμαινα

Με 2-3 στις καθυστερήσεις κατάφερε να επικρατήσει ο Διαγόρας Βατίου της Δόξας Καρδάμαινας για την 11η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας και έφτασε έτσι τους 13 βαθμούς έχοντας πλέον μια διαφορά ασφαλείας απ’ την ομάδα της Δόξας. Χαρτοφύλλης, Ζωάννου (πεν.) και Πουλάι τα γκολ για τους νικητές ενώ για την Δόξα είχαν ισοφαρίσει οι Πης Γ. με πέναλτι και Κουρζής.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν μόλις στο 9’ να πάρουν προβάδισμα στο σκορ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ απ’ τα δεξιά ο Παναγιωτόπουλος έκανε την κεφαλιά πάσα και ο Χαρτοφύλλης από κοντά με νέα κεφαλιά έγραψε το 0-1.

Η Δόξα κατάφερε πάντως να αντιδράσει άμεσα αφού στο 16’ το σουτ του Πη βρήκε στο χέρι του Αδάμου με τον Τονίδη να δείχνει την άσπρη βούλα και το νεαρό να νικά του Μαυρουδή για το 1-1.

Η Δόξα στην συνέχεια ανέβασε την απόδοση και έχασε σημαντική ευκαιρία να πάρει προβάδισμα αλλά η κεφαλιά του Οικονόμου βρήκε στο δοκάρι του Μαυρουδή στο 24’. Τέσσερα λεπτά αργότερα μάλιστα οι φιλοξενούμενοι πήραν και πάλι προβάδισμα όταν μετά από κάθετη πάσα ο Ζωάννου βρέθηκε σε θέση βολής ο Μαύρος τον ανέτρεψε και ο Τονίδης έδωσε πέναλτι.

Ο Λάμπρος Ζωάννου εκτέλεσε εύστοχα και διαμόρφωσε το 1-2 που ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου με την Δόξα να αναλαμβάνει και πάλι την πρωτοβουλία μετά το γκολ αλλά να μην μπορεί να απειλήσει.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι στα πρώτα λεπτά ήταν αρκετά νευρικοί και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν αλλά όσο περνούσε ο χρόνος και με την βοήθεια του κόσμου έβγαλαν περισσότερο πάθος.

Στο 66’ ο Κουρζής βρέθηκε σε θέση βολής αλλά έπιασε «αέρα» όμως στο 68’ κατάφερε με πλασέ μέσα απ’ την περιοχή να φέρει το ματς στα ίσια για την Δόξα Καρδάμαινας.

Το Βάτι στην συνέχεια προσπάθησε όπως είναι λογικά να παγώσει τον ρυθμό του παιχνιδιού και να προσπαθήσει να διατηρήσει περισσότερο την ισοπαλία παρά να ψάξει το γκολ της νίκης όμως στις καθυστερήσεις κατάφερε να πάρει τη νίκη με του Πουλάι.

Σε μια αντεπίθεση ο Χότζα έκανε το σουτ ο Γιακούμαρος απομάκρυνε η μπάλα απ’ τις κόντρες χτύπησε στο κεφάλι του Πουλάι που κατάφερε έτσι να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του.

Διαιτησία: Τονίδης, Καραπιπέρης, Παρχαρίδης

Συνθέσεις:

Δόξα Καρδάμαινας: Γιακούμαρος, Μαύρος, Κουρζής, Τάλλαρος , Χατζηναπαγιώτης, Λαμάι (55’ Παντελής), Κάτση (82’ Τσίκνης), Οικονόμου (37’ Μποϊλής), Κόκκαλης, Χατζηαντωνίου, Πης Γ.

Διαγόρας Βατίου: Μαυρουδής, Μοσχής, Θεοδώρου, Αδάμος, Έλληνας, Παναγιωτόπουλος, Κατσαρής, Χαρτοφύλλης, Παπουρδάνος (70’ Χότζα), Ζωάννου, Βασιλειάδης (78’ Πουλάι)

giafkasports.gr