“Έβαψαν” πράσινο το ντέρμπι και έμειναν ζωντανά τα “ελάφια”!

Σ’ ένα ντέρμπι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε παρά τις δύο διακοπές λόγω… σκότους (έκλεισαν οι προβολείς στο Δημοτικό Στάδιο μετά από μπλακ άουτ), το γκολ του Παβίσεβιτς ήταν αρκετό ώστε να χαρίσει το τρίποντο στην Ρόδο με σκορ 1-0 κόντρα στον Ιάλυσο για την 13η αγωνιστική. Η νίκη αυτή έδωσε την δυνατότητα στην ομάδα του Τίμου Καβακά να διατηρήσει τις ελπίδες της για την πρωτιά, καθώς ο δρόμος είναι ακόμα… μακρύς στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (6ος όμιλος).

Μπροστά σε περίπου 1500 φίλους και των δύο ομάδων που έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στο ματς και υπό το φως των προβολέων, η Ρόδος φαίνονταν να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Ήταν πιο… ζωηρή στο πρώτο μέρος και αφού διασφάλισε πως οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονταν να πλησιάσουν την περιοχή του Παναγόπουλου, κλείνοντας καλά όλους τους διαδρόμους, προσπάθησε να βγει μπροστά.

Στο 35ο λεπτό μετά από κακή αντίδραση της άμυνας του Ιάλυσου, η μπάλα έφτασε στον Παβίσεβιτς που από πλάγια θέση μ’ ένα δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Παρά το γεγονός πως βρίσκονταν πίσω στο σκορ, ο Ιάλυσος αν και προσπάθησε δεν μπόρεσε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός για την “πράσινη” εστία.

Αντίθετα, ο Παβίσεβιτς που βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα απείλησε ξανά στο 50′ μ’ ένα σουτ που πέρασε άουτ και δημιούργησε στο 63′ την φάση όπου η ομάδα του είχε την τεράστια ευκαιρία να “κλειδώσει” τη νίκη, αλλά μετά το γύρισμα του ο Πινδώνης πλάσαρε ψηλά προ κενής εστίας.

Η αποβολή του Αρχοντούλη στο 73′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σπρώξιμο πάνω στον Αυγενικού, φαίνεται πως αποτέλεσε την χαριστική βολή για τους “τοξοβόλους” που είχαν να επιδείξουν ένα σουτ του Ματζάνο στο 85′ που κατέληξε στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Μέσα σ’ όλα αυτά και οι διπλή διακοπή. Αρχικά στο 85′ και εν συνεχεία στις καθυστερήσεις λόγω μπλακ άουτ και του σκοταδιού που ανάγκασε αρκετούς φιλάθλους να φύγουν νωρίτερα από το γήπεδο.

Πάντως δεν έχασαν κάτι όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, αφού δεν σημειώθηκε κάτι το αξιόλογο και η Ρόδος πήρε μια σπουδαία νίκη που την διατηρεί στο κόλπο του τίτλου και της δίνει ψυχολογία για την συνέχεια των υποχρεώσεων της στο πρωτάθλημα.

Διαιτησία: Μιχούλιας, Τασόπουλος, Ανδρέου (Μακεδονίας)

 Συνθέσεις:

Ρόδος: Παναγόπουλος, Μκρτσιάν, Ιμεραλιλάϊ, Αποστόλου, Δαβρής, Ταβάρες, Αυγενικού (77’ Μπανγκουρά, 87’ Λέκκας), Παβίσεβιτς, Νάκας (61’ Μυλωνάς, 88’ Καντιμοίρης), Πινδώνης, Πότσι

Ιάλυσος: Ανδρούτσος, Σταυλάς, Τσούπρος, Αρχοντούλης, Ρεκλείτης, Παφιάκης (66’ Κόλα), Φαβάλι, Μπεγκελτσής, Δελαπόρτας, Δήμας, Βλάχος (75’ Σταθάκης)