ΔΙ.ΑΣ “τετράσφαιρος” και… κουπάτος!

Ο ΔΙ.ΑΣ στέφθηκε πανηγυρικά Κυπελλούχος Δωδεκανήσου για το 2018 παρουσία 2500 φιλάθλων του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο Νέο στάδιο Ανταγορα. Η ομάδα του Γιάννη Μανούσογλου επικράτησε με 4-0 της Δόξας Καρδάμαινας χάρη σε τέρματα των Θωνιάτη, Δροσου, Χατζησουλεϊμάν και Μαργαρίτη. Επέστρεψε στο νησί μας η κούπα μετά από σένα χρόνια από το κύπελλο του Ανταγόρα το 2008 με τον Γιάννη Μανούσογλου.

Επέβαλε τον ρυθμό του

Με το καλημέρα στο ματς ο ΔΙ.ΑΣ επέβαλε τον ρυθμό του, σφυροκοπώντας την εστία του Γιακούμαρου και δημιουργώντας αρκετές κλασσικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Από την άλλη η Δόξα δεν είχε την εμπειρία να διαχειριστεί τις απαιτήσεις μιας τέτοιας αναμέτρησης και πέραν λιγοστών ποδοσφαιριστών, οι υπόλοιποι ήταν κυριευμένοι από άγχος. Η ομάδα του Γιαννη Μανούσογλου έψαξε το γκολ στο 7΄ με το σουτ του Μαργαρίτη που έδιωξε ο Γιακούμαρος σε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Πανόπουλος με σέντρα σουτ, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Δικαίωση με Θωνιάτη και συνέχεια στην πίεση

Η υπεροχή του ΔΙ.Α σφραγίστηκε στο 9ο λεπτό με τον Πανόπουλο να εκτελεί φάουλ και τον ξεχασμένο Θωνιάτη στην πλατη της άμυνας με προβολή να πετυχαίνει το 1-0. Η ομάδα του Γιαννη Μανούσογλου δεν αρκέστηκε στο γκολ και συνέχισε να πιέζει για να ισχυροποιήσει το προβάδισμα της. Στο 11΄ ο Δρόσος από θέση βολής έστειλε την μπάλα άουτ και δύο λεπτά αργότερα σε μια από τις συχνές προωθήσεις του, ο Γκεστένια έστειλε με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.

Συνεχείς αλλαγές ο Χρυσόπουλος, δεν άλλαξε το σκηνικό

O Δημήτρης Χρυσοπουλος προσπάθησε να αντιστρέψει την κατάσταση, αλλάζοντας σχηματισμούς και αναζητώντας λύσεις μεσοεπιθετικά. Για αρκετή ώρα η Δόξα είχε ισορροπήσει το παιχνίδι, ωστόσο ο μοναδικός δραστήριος μεσοεπιθετικός της ήταν ο Ζερβός, που ήταν απελπιστικά μόνος του. Ο ΔΙ.ΑΣ ανέλαβε τα ηνία και πάλι στο φινάλε του πρώτου μέρους και είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Χατζηφούντα στο 32΄ για να πετύχει το 2-0. Το ημίχρονο έκλεισε με τον ΔΙ.Α να έχει ένα ελαφρύ προβάδισα, αλλά να δικαιούται σίγουρα ένα δεύτερο γκολ.

Καθάρισε σε δύο λεπτά

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΔΙ.ΑΣ καθάρισε την υπόθεση κούπα σε διάστημα δύο λεπτών. Στο 52΄ ο Γκεστένια έκανε σέντρα από δεξιά, η μπάλα στρώθηκε στον Χατζησουλεϊμάν κι αυτός με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Γιακούμαρο για το 2-0. Δύο λεπτά αργότερα ο Μανώλης Χατζηφούντας με εξαιρετική κάθετη μπαλιά βρήκε τον Δρόσο και ο τελευταίος με πλασέ πέτυχε το 3-0 σε αποθέωση.

Τέταρτο γκολ και θρίαμβος

Στο τελευταίο μισάωρο ο ΔΙ.ΑΣ μετέτρεψε τον τελικό σε θρίαμβο πετυχαίνοντας ένα ακομα γκολ και κλειδώνοντας τον τίτλο. Στο 59΄ ο Γιακούμαρος έκανε τρομερή επέμβαση, σε κοντινό σουτ του Πανόπουλου έπειτα από εκπληκτική κομπίνα σε φάουλ. Στο 70΄ ο Μαργαρίτης με άπιαστο σουτ από τα όρια της περιοχής, πέτυχε το τελικό 4-0 και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το τελευταίο 20λεπτο. Το φινάλε βρήκε τον Γιάννη Μανούσογλου και τους ποδοσφαιριστές του να πανηγυρίζουν έξαλλα για την επιστροφή του τροπαίου στην Κω.

MVP

Ο ΔΙ.ΑΣ δεν είχε κανεναν ποδοσφαιριστή στην 11αδα που υστέρησε και αρκετοί από αυτούς έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης. Ο Ίμπο Χατζησουλεϊμάν έκανε το παραπάνω και δικαιούται τον τίτλο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή.

Οι συνθέσεις

Δόξα Καρδάμαινας (Δημήτρης Χρυσόπουλος): Γιακούμαρος, Πης Μουνούχος, Χατζηπαναγιώτης, Μποΐλης Ζ (55΄ Χατζηανδρέου), Κουρζής, Τάλλαρος (55΄ Κόκκαλης), Μέμα, Αρκούδας, Λαμάι (72΄ Κάτση), Ζερβός (75΄ Παντελής),
ΔΙ.ΑΣ (Γιάννης Μανούσογλου): Τσαραπατσάνης, Γκεστένια, Μαριάς, Βλαντιμίροφ, Μποΐλης Γ, Μαργαρίτης (74΄ Δημόπουλος), Θωνιάτης, Χατζησουλεϊμαν, Πανόπουλος (78΄ Συνεσίου), Χατζηφούντας (76΄ Πης Δ), Δροσος (63΄ Μπεκιρλάρι)
giafkasports.gr