Ο ΑΣΤΙΡ που “μάχεται” και βάζει το ποδόσφαιρο στην καθημερινότητα των κοριτσιών (Φωτορεπορτάζ)

  1. Μπορεί το γυναικείο ποδόσφαιρο να μην είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ελλάδα, ωστόσο στην χώρα μας αρκετές ομάδες προσπαθούν να κάνουν κάτι καλό με το παράδειγμα του ΑΣΤΙΡ από την ΕΠΣ Δωδεκανήσου να είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα παρά τις υπάρχουσες δυσκολίες.

Η ομάδα του νησιού μας που εδρεύει στην Ιαλυσό έχει καταφέρει παρά τις οικονομικές επιβαρύνσεις από τα συνεχή ταξίδια να “αντιστέκεται”, να “μάχεται” κόντρα σε ομάδες με πολλαπλάσιο μπάτζετ και να καταφέρνει να φέρει εις πέρας τον στόχο της.

Βασικός στόχος βέβαια είναι ολοένα και περισσότερα κορίτσια να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και μ’ ένα συναρπαστικό άθλημα όπως το ποδόσφαιρο που… ανδροκρατείτε στην δική μας χώρα.

Η διοίκηση του συλλόγου με σοβαρή δουλειά και το τεχνικό επιτελείο κατάφερε και την φετινή αγωνιστική περίοδο να δημιουργήσει μία ομάδα- οικογένεια που αυτό είχε αντίκτυπο και στο φινάλε της σεζόν όπου ο ΑΣΤΙΡ κατάφερε να εξασφαλίσει το “εισιτήριο” για την Β’ Εθνική κατηγορία και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Βέβαια για να συμβεί αυτό, πρωταγωνίστριες στην όλη πορεία της ομάδας προς την επίτευξη του στόχου της παραμονής ήταν οι παίκτριες που με το ταλέντο τους, την ομαδικότητα τους και το γεγονός πως δέθηκαν σαν μια γροθιά, κατάφεραν να παρουσιάσουν ωραίο θέαμα και να κερδίσουν με τον ιδρώτα τους αυτό που δικαιούνταν, παρά την ταλαιπωρία των ταξιδιών και των συνεχών μετακινήσεων.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ομάδα του νησιού μας κέρδισε πανάξια και παρά τα συνεχή ταξίδια και την ταλαιπωρία, την παραμονή της στην κατηγορία.

Η επόμενη σεζόν, η τρίτη κατά σειρά που θα την βρει στην Β’ ίσως να είναι η… φαρμακερή για μία καλύτερη πορεία, ότι και να γίνει ωστόσο ένα είναι βέβαιο: Πως ο ΑΣΤΙΡ έβαλε το ποδόσφαιρο στην καθημερινότητα πολλών κοριτσιών και σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλα.

Αναλυτικά η τελική βαθμολογία της Β’ κατηγορία:

Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Νίκες Ισοπαλίες Ήττες Υπέρ Κατά
1. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 23 10 7 2 1 32 13
2. ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 23 10 7 2 1 22 8
3. ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ Α.Ο. 22 10 7 1 2 19 9
4. ΑΣ ΤΡΙΑΝΤΩΝ ΙΑΛΥΣ 6 10 1 3 6 14 32
5. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΙΚΑΡΙΑΣ 6 10 1 3 6 11 25
6. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 3 10 0 3 7 9 20