Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ίστριο

Από σήμερα Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή θα στηθούν σκηνές από  κατασκηνωτές θα συρρεύσουν χιλιάδες άνθρωποι απ’ όλο το νησί, εκεί στο νότο, στο χώρο που έχει διαμορφώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιστρίου, σε μια γιορτή χαράς όπου τίποτα δεν θα αγοράζεις, κι όλα φαγητό, ποτά και μουσική θα προσφέρονται δωρεάν.
Μια διοργάνωση για την οποία δουλεύουν για να πραγματοποιηθεί από την προηγούμενη διοργάνωση! Μοιάζει μεγαλεπήβολο, αλλά το έχουν κάνει να φαίνεται απλό ακριβώς επειδή έχουν δουλέψει πολύ και είναι οργανωμένοι.
Αφού  έφεραν μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής στο μικρό χωριό τους, να δώσουν αξέχαστες  συναυλίες μπροστά σε χιλιάδες κόσμου που συγκεντρωνόταν κάθε φορά, εδώ και επτά χρόνια συγκεντρώνουν χιλιάδες κόσμου και πάλι σε ένα τριήμερο μέσα στον Μάρτη, στο χειμερινό κατασκηνωτικό τους φεστιβάλ που μάλλον είναι το μοναδικό που γίνεται στην Ελλάδα!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιστρίου «Άγιος Μερκούριος» ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό την ανάδειξη του πολιτισμικού πλούτου της Ιστρίου, τις αξίες, τα ήθη, έθιμα και παραδόσεις του χωριού μας. Η συνεισφορά του συλλόγου μας σε όλα αυτά είναι σημαντική, ενώ η πορεία του συλλόγου μας είναι αξιοπρόσεκτη στο νησί της Ρόδου γενικότερα. Τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος  είναι στελεχωμένος κυρίως από την νεόλαια του χωριού, συνεχίζοντας την προσφορά του στα κοινά του τόπου μας. Από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του συλλόγου είναι οι συναυλίες που διοργανώνονταν στην Ίστριο εως το 2013, με κορυφαίους καλλίτεχνες της ροκ και έντεχνης μουσικής, όπως οι Β. & Θ. Παπακωνσταντινου, Γ. Χαρούλης, Σ. Μάλαμας, Ψαραντωνης και πολλοί άλλοι ενώ μέχρι σήμερα πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία το Ίστριος winter camp, μια εκδήλωση χωρίς οικονομικές συναλλαγές. Τέλος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιστρίου «Άγιος Μερκούριος» αποτελεί ιδρυτικο μέλος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου από το 2013.