Ασύλληπτη ματσάρα στην Λίνδο

Στην Λίνδο έγινε το ματς της… χρονιάς με τον Απόλλωνα Καλυθιών να παίρνει τη νίκη με 4-6 κόντρα στον Κλεόβουλο, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες και έχει έντονα παράπονα από την διαιτησία.

Η εικόνα του αγώνα στα πρώτα 40 λεπτά και με τους Καλυθενούς να έχουν πάρει… αέρα δύο τέρματα, συνηγορούσε σε μία άνετη νίκη του Απόλλωνα. Ωστόσο οι γηπεδούχοι στα τελευταία πέντε λεπτά του α’ μέρους “ξύπνησαν” και στην επανάληψη είδαμε ένα μία πανδαισία επιθετικού ποδοσφαίρου και από τις δύο ομάδες που πρόσφεραν φοβερό θέαμα στους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες.

Μόλις στο 5ο λεπτό ο Γεωργιάδης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και στο β’ δοκάρι ο Σαχίνης με πλασέ έγραψε το 0-1, ενώ στο 25′ μετά την ασταθή απόκρουση του Χρυσανθή στο μακρινό σουτ του Μπάρδη, ο Μαθιός από κοντά σημείωσε το 0-2 προ κενής εστίας.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο Κλεόβουλος επισκέφθηκε με αξιώσεις την εστία του Ροδίτη και στο 40′ μετά από την σέντρα του Παπαοικονόμου, ο Αλέκος Κακλαμάνος με προβολή μείωσε σε 1-2 που ήταν το σκορ ημιχρόνου, αφού ο Χρυσανθής στο 43′ είπε “όχι” στον Μαθιό στο κοντινό πλασέ του μέσα από την περιοχή.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν επιθετικά, αλλά στο 52′ μετά το ωραίο “1-2” Διακουάρη και Μαθιού, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-3 υπέρ του Απόλλωνα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (53′) ο Νικηταράς με τρομερό σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 2-3 άμεσα και έδωσε εκ νέου ενδιαφέρον στο παιχνίδι, το οποίο… έφερε στην ισοπαλία ο Κολιοκώστας δέκα λεπτά αργότερα.

Συγκεκριμένα το 3-3 έγινε στο 63′ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Παπαοικονόμου από τα δεξιά, ο Φυλακούρης σταμάτησε πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Αλέκου Κακλαμάνου, ωστόσο ο Κολιοκώστας από κοντά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας.

Η ανατροπή του Μαθιού από τον Λάκη Κακλαμάνο μέσα στην περιοχή στο 72′ έδωσε την δυνατότητα στον Απόλλωνα να ξαναπάρει το προβάδισμα, αφού ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Μαθιός από τα έντεκα βήματα σημείωσε το 3-4 για το προσωπικό του χατ- τρικ.

Λίγο αργότερα (76′) ο Αλέκος Κακλαμάνος κάτι φαίνεται να είπε στον πρώτο βοηθό, Αλέξανδρο Σπάρταλη ο οποίος σήκωσε το σημαιάκι και αφού συνομίλησε με τον διαιτητή, ο Κάζας επέβαλλε με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα τον έμπειρο στράϊκερ τον Λινδιακών που αποχώρησε έξαλλος για τ’ αποδυτήρια και εν μέσω διαμαρτυριών από τους γηπεδούχους με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή διακοπή.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα το εκμεταλλεύτηκε αμέσως ο Μαθιός που στο 80′ υποδέχτηκε την μπάλα από τον Γεωργιάδη και δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 3-5, πλασάροντας εύστοχα απέναντι από τον Χρυσανθή για το τέταρτο τέρμα του στο παιχνίδι.

Στο “καπάκι” (83′) ο Κολιοκώστας με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε δεύτερο προσωπικό τέρμα και μείωσε σε 4-5 για την ομάδα του που μπήκε ξανά στην διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος.

Τα πάντα κρίθηκαν στο 91′ όταν όλος ο Κλεόβουλος βγήκε μπροστά για να αναζητήσει την ισοφάριση και οι “κυανοκίτρινοι” στην αντεπίθεση “βρήκαν” άλλο ένα γκολ με το πλασέ του Μπάρδη για το 4-6 που ήταν το αποτέλεσμα του συγκλονιστικού αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως έντονα ήταν τα παράπονα των Λινδιακών προς το διαιτητικό τρίο, καθώς εκτός το ότι θεωρούν πως ο Κακλαμάνος αποβλήθηκε άδικα, διαμαρτύρονται για αρκετές αποφάσεις του ρέφερι, με σημαντικότερη αυτή του 42ου λεπτού όταν με το σκορ στο 1-2 ζήτησαν πέναλτι για πέσιμο του Νικηταρά μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ωστόσο ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα για “θέατρο” στον παίκτη του Κλεόβουλου.

Διαιτησία: Κάζας, Σπάρταλης, Τσιβίτης

Συνθέσεις:

Κλεόβουλος: Χρυσανθής, Μπαϊρακτάρης (78’ Ευαγγελίδης), Χαμιτάϊ, Κωστάκης (53’ Γαϊτάνος), Κακλαμάνος Εμμ., Κουκουτσέλας (85’ Κολιάδης), Παπαοικονόμου, Νίκολλι (32’ λ. τρ. Νικηταράς), Κακλαμάνος Αλ., Κολιοκώστας, Ταγκάεφ

Απόλλων: Ροδίτης, Σαχίνης, Μπάρδης, Κυρίτσης, Σαββούλης Τ. (62′ Φλεβάρης), Διακουράκης, Μαθιός, Γεωργιάδης (82’ Γιορδαμνής), Κίτσος (46’ λ. τρ. Φυλακούρης), Παλάζης (73’ Κιόττου), Κάλτσης