Εμφανώς βελτιωμένη η Εθνική. Ελλάδα-Αίγυπτος 1-0

Με πολλές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, η Εθνική παρουσίασε πολύ καλύτερη εικόνα από ό,τι στο πρόσφατο παιχνίδι με την Ελβετία. Είχε διάθεση, έτρεξε και δημιούργησε ευκαιρίες κερδίζοντας δίκαια μια αρκετά καλή αντίπαλο. Ικανοποιημένος παρουσιάστηκε ο Μίκαελ Σκίμπε στις δηλώσεις του μετά το φιλικό.

Εμφανώς βελτιωμένη η Εθνική, κατάφερε να νικήσει μια αρκετά δυνατή ομάδα, η οποία προετοιμάζεται για την τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας. Μόλις στο 6΄ η Αίγυπτος έχασε διπλή ευκαιρία με τον Γιαννιώτη να πραγματοποιεί την πρώτη του επέμβαση ως τερματοφύλακας της Εθνικής ανδρών σε σουτ του Ζακάρια από κοντινή απόσταση και τον Παπαδόπουλο στη συνέχεια με προβολή να σώζει σε σουτ του Μαγκντί, αλλά η Εθνική στη συνέχεια ισορρόπησε κι επιχείρησε να επιτεθεί οργανωμένα παίζοντας από τα άκρα. Σε μια τέτοια επίθεση, με τον Χριστοδουλόπουλο να ανοίγει σε θέση έξω δεξιά στον Μπακάκη και αυτός με καλοζυγισμένη σέντρα να βρίσκει τον Καρέλλη που ευστόχησε με κεφαλιά από την μικρή περιοχή, η Ελλάδα πέτυχε το 1-0. Μάλιστα στο 36΄η Εθνική σημείωσε και δεύτερο γκολ, από μια εξαιρετική έμπνευση και εκτέλεση του Σταφυλίδη, ο οποίος από θέση έξω αριστερά έπιασε μονοκόμματο φαλτσαριστό σουτ που κατέληξε στο “γάμα” της εστίας του Αουάντ. Ωστόσο ο αμυντικός της Στόουκ υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε σχετικά, οι δύο ομάδες είχαν από μία ευκαιρία που δεν καρποφόρησε κι έτσι το σκορ δεν άλλαξε και η Ελλάδα έφτασε στη νίκη με 1-0.

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Γιαννιώτης (46′ Μπάρκας), Σταφυλίδης (71′ Λυκογιάννης), Μπακάκης (89′ Τοροσίδης), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Ταχτσίδης (74′ Κουρμπέλης), Τζιόλης, Δώνης (46′ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (64′ Γιαννιώτας), Πέλκας, Καρέλης.

Αίγυπτος (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Αουάντ, Σαμίρ, Γκαμπρ, Ελμοχαμάντι, Γκαμπέρ (52′ Ασράφ), Ασούρ (64′ Ελ Σαΐντ), Ελ Νένι, Μαγκντί (46′ Ουάρντα), Σόμπχι (79′ Σικαμπάλα), Ζακάρια (46′ Ελ Σαχάτ), Μοσέν (65′ Καχράμπα).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε δήλωσε μετά τη λήξη του αγώνα: “Παίξαμε δυνατά και η εικόνα μας ήταν βελτιωμένη σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα μας με την Ελβετία. Είχαμε συνολικά καλύτερη εμφάνιση και είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση ορισμένων νέων παικτών που χρησιμοποιήθηκαν. Είχαμε ταχύτητα και δημιουργήσαμε αρκετές ευκαρίες”.