Δώρος Κωνσταντίνου: «Πού είναι τα έργα που άφησα με ολοκληρωμένες μελέτες;»

«Άστραψε και βρόντηξε»  κυριολεκτικά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, ο τέως αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δώρος Κωνσταντίνου, οποίος έθεσε μια σειρά από σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τις εξελίξεις για έργα που έχουν μείνει «σταματημένα» εδώ και πάνω από ενάμιση χρόνο. Απευθυνόμενος στον δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο (νυν επικεφαλής των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου) είπε μεταξύ άλλων:

«Άκουσα τον κ. Δήμαρχο να μιλάει για κάποιες εντάξεις έργων. Πραγματικά, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί όλες αυτές οι εντάξεις και όλες αυτές οι μελέτες είχαν γίνει από εμένα, κατά την διάρκεια που ήμουν αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, καθώς και μια σειρά αντιπλημμυρικών έργων (όπως της Ρένης στο Φαληράκι και το Ποτό στα διοικητικά όρια Αφάντου και Καλλιθέας).

Ελπίζω στο ίδιο μήκος κύματος να έχουμε και τις ίδιες επιτυχίες για τα άλλα αντιπλημμυρικά που άφησα, με έτοιμες μελέτες όπως του Μπρασιανού, του Γενναδίου, της Ιαλυσού, των Σφαγείων και της Παστίδας. Όλα αυτά είχαν έτοιμες μελέτες εδώ και ενάμιση χρόνο και ελπίζω να αποπερατωθούν. Γιατί από τις σημαντικότερες υποδομές σε ένα νησί –και με όλα αυτά που πέρασε η Ρόδος το 2011 και το 2013- είναι τα αντιπλημμυρικά  και πρέπει να προχωρήσουν.

Δεν άκουσα όμως τίποτα για τα αντιπλημμυρικά του Αρχαγγέλου, όταν εδώ και δύο χρόνια, είχα εξασφαλίσει ποσό. Δεν έχει γίνει τίποτα για να δημοπρατηθούν ή να βρούμε χρηματοδοτήσεις για τις μελέτες ύψους 20 – 40.000 ευρώ. Δηλαδή ό,τι είχα αφήσει, στο έλεος του Θεού έμεινε! Ελπίζω κάποτε να ευαισθητοποιηθούμε και για τον Αρχάγγελο –διότι σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων να ξέρετε ότι θα είναι από τα χωριά που θα έχουν μεγάλο Γολγοθά.

Άκουσα τον δήμαρχο πόσο… χαρούμενος είναι για τα αυθαίρετα που θα κατεδαφιστούν στο νησί. Θα ήθελα να κάνεις, δήμαρχε, μία συνέντευξη και να πεις στον Ροδιακό λαό πόσο…. Χαρούμενος είσαι αφού θα κατεδαφιστούν επιτέλους τα αυθαίρετα στο νησί (!!!)

Όσον αφορά τους  ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς, θα ήθελα να πω ότι υπάρχουν εργολαβίες, συμβασιοποιημένες και εδώ και ενάμιση χρόνο που έχουν εγκαταλειφθεί! Δεν έχει γίνει τίποτα! Στο Φαληράκι υπάρχει μία παιδική χαρά εδώ και ενάμιση χρόνο δημοπρατημένη και ο εργολάβος τα έχει παρατήσει! Δεν έχω δει την εργολαβία της αποχέτευσης, του Κλειστού, δεν έχω δει τα σχολεία εκτός πόλεως 131.900 ευρώ που είναι δημοπρατημένα και συμβασιοποιημένα. Κατά τα άλλα, πανηγυρίζουμε για μία πόρτα στο Βενετόκλειο….» είπε σε πολύ υψηλούς τόνους.

Ο κ. Κωνσταντίνου αναφερόμενος στην εργολαβία για τις όψεις του Εθνικού Θεάτρου, τόνισε τα εξής: «Είχαμε υπογράψει μια διαβαθμιδική σύμβαση με αποδοχή του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου, ύψους 1,2εκ. ευρώ. Θα ήθελα να μάθω πού βρίσκεται αυτή η σύμβαση; Κι εσείς πανηγυρίζετε για μία σύμβαση 75.000 ευρώ; Και η μελέτη ακαθάρτων του Φαληρακίου σε ποιο στάδιο βρίσκεται; Και η μελέτη αποχέτευσης, ομβρίων υδάτων στα Καθαρά που εδώ και δύο χρόνια, σάς έχει σταλεί έτοιμη –πού βρίσκεται; Στις Καλυθιές υπάρχουν δύο γεωτρήσεις δυναμικότητας 80 – 100 κυβικών αλλά εδώ και δύο χρόνια δεν λειτουργούν».

Πηγή: TheViewer