Με ψηλά το κεφάλι

Απέναντι σε μια ομάδα που έχει δημιουργηθεί για να κάνει πρωταθλητισμό στην Football League ο ΔΙ.ΑΣ ηττήθηκε με 0-2 και ολοκλήρωσε αυτό το όμορφο ταξίδι στο κύπελλο Ελλάδος.  Για την ομάδα του Βόλου που είχε και δύο δοκάρια στο ματς σκόραραν οι Μάντζης και Ηλιόπουλος.  Αρκετός κόσμος βρέθηκε στο Νέο στάδιο Ανταγόρα και χειροκρότησε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Εικόνα

Οι φιλοξενούμενοι παρότι ξεκίνησαν μουδιασμένα στο ματς κατάφεραν στην πρώτη τους φάση να πάρουν προβάδισμα στο σκορ όταν στο 11ο λεπτό  Μάντζης έκλεψε την μπάλα απ’ τους αμυντικούς και με ωραία προσωπική ενέργεια πλάσαρε τον Τσαραπατσάνη για το 0-1. Απ’ το γκολ και μετά ο Βόλος έβγαζε κατά διαστήματα αυτοματισμούς απ’ τα πλάγια και δημιουργούσε φάσεις για άλλα τέρματα. Στο 19ο λεπτό η κεφαλιά του Ντεντάκη πέρασε άουτ ενώ στο 28’ και στο 29’ ο Ηλιόπουλος είδε δύο φορές τον Τσαραπατσάνη να του λέει «όχι» ενώ την ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του Μάντζη στο 31’ με τον τερματοφύλακα του ΔΙΑ να απομακρύνει με τα πόδια. Η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 33’ όταν το γυριστό σουτ του Μπεκιρλάρι πέρασε έξω απ’ το αριστερό δοκάρι του Καραγκιολίδη και το πρώτο μέρος έκλεισε με το διαγώνιο σουτ του Κότο να καταλήγει άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος ξεκίνησε με μια μοναδική στιγμή να διπλασιάσει τα τέρματα του αφού μετά από τακουνάκι του Μάντζη ο Ηλιόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα έξω απ’ το αριστερό δοκάρι του Τσαραπατσάνη. Δύο λεπτά αργότερα οι κυπελλούχοι Δωδεκανήσου έφτασαν μια ανάσα απ’ την ισοφάριση όταν το πλασέ του Μπεκιρλάρι από πλεονεκτική θέση μετά από παράλληλη πάσα του Χατζηφούντα πέρασε μόλις άουτ. Αυτό ήταν και το καλύτερο διάστημα του ΔΙΑ στο ματς που στο 58’ απείλησε ξανά με τον Θωνιάτη, με το Καραγκιολίδη να μπλοκάρει. Όσο περνούσε η ώρα ο ΔΙ.ΑΣ που είχε και παιχνίδι την Τετάρτη φαινόταν κουρασμένος με τον Βόλο στο 66’ να έχει δοκάρι όταν ο Ντεντάκης έκανε το συρτό σουτ από πλάγια θέση με τον Μάντζη με προβολή να σημαδεύει το δεξί δοκάρι του Τσαραπατσάνη. Τρία λεπτά αργότερα η ομάδα του Χουάν Φεράντο έκανε το 0-2 όταν ο Ντεντάκης έκανε την σέντρα απ’ τα δεξιά ο Μάντζης έστρωσε με κεφαλιά πάσα στον Ηλιόπουλο  ο οποίος με δυνατό σουτ ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρόκριση για την ομάδα του Βόλου. Από εκεί και πέρα ουσιαστικά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με τον Βόλο να έχει ακόμη ένα δοκάρι από ωραία ενέργεια και δυνατό σουτ του Πίσπα.

Ο κορυφαίος

Ένα πραγματικό «μηχανάκι» στην δεξιά πλευρά του Βόλου. Ο Αντώνης Ντεντάκης έκανε πολύ καλό παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους. Βοήθησε στην ανάπτυξη, πάτησε πολλές φορές περιοχή και από δική του σέντρα ξεκίνησε το δεύτερο γκολ της ομάδα του Βόλου.

Διαιτησία

Χωρίς πρόβλημα οι Βάτσιος, Στεφούλης και Χατζημανώλης.

Οι συνθέσεις

ΔΙ.ΑΣ (Γιάννης Μανούσογλου): Τσαραπατσάνης, Χατζηβασίλης, Βλαντιμίροφ, Μποϊλής (68’ λ.τ. Παππάς), Θωνιάτης, Χατζηφούντας, Μπεκιρλάρι, Φονσέκα (78’ λ.τ Χατζηπαναγιώτης), Χατζησουλεϊμάν (53’ Δρόσος), Μαργαρίτης, Ιωαννίδης ΠΑΕ Βόλος (Χουάν Φεράντο): Καραγκιολίδης, Ντεντάκης, Πέντα, Ρούσσος, Γκαλίτσιος, Ενγκουέμ (65’ Πίτου Γκαρσία), Μάντζης, Καμπαγιέρο (84’ Δόρης), Ηλιόπουλος (77’ Πίσπας), Κότο, Ουνγιαλίδης. I giafkasports