Σπανομανώλης Γεώργιος:Ευχαριστώ τον φίλο μου πρόεδρο της ΕΠΣΔ Παναγιώτη Διακοφωτη που ήταν η δύναμη αυτής της επίσκεψης.

Σήμερα στην Κάρπαθο ζήσαμε κάτι μοναδικό. Στο πρόσωπο αυτών των παιδιών είδα εμένα, μαθητή δημοτικού, σχολιαρόπαιδο, σε ένα μικρό και ξεχασμένο ακριτικό νησί. Να μην έχεις ποτε επαφή με τους παιδικούς σου ποδοσφαιρικούς ήρωες με τους οποιους μεγάλωσες. Τους έβλεπες στην τηλεόραση, αλλά δεν μπορούσες να τους αγγιξεις και ζηλευες τα παιδιά της Αθήνας που πήγαιναν στο γήπεδο και ζούσαν αυτό που για σένα ήταν όνειρο. Τα παιδιά αυτά, του τόπου μου, δεν θα έχουν αυτό το απωθημένο που είχαμε εμείς! Όχι μόνο είδαν από κοντά τρεις Πρωταθλητές Ευρώπης αλλά τους άκουσαν και έπαιξαν μπαλα μαζί τους. Έβγαλαν φωτογραφίες που αύριο θα τις δείχνουν στα παιδιά τους και ρε φίλε, τόσο απλά είδαν από κοντά τους ήρωες τους. Νιώθω γεμάτος που με ένα μικρό τρόπο συμμετείχα στο να κάνουμε πραγματικότητα ένα όνειρο για τα Καρπαθόπουλα. Ευχαριστώ από καρδιάς τους Γιώργο Καραγκούνη, Αντώνη Νικοπολιδη και Γιάννη Γκουμα που έκαναν αυτό το δύσκολο ταξίδι για την εσχατια του Αιγαίου. Που κουράστηκαν, θυσίασαν χρόνο, παράτησαν για δυο μερες δουλειές, προπονήσεις, οικογένειες, με μόνο κέρδος μερικά χαμόγελα. Ευχαριστώ τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Βαγγέλη Γραμμένο που χωρίς πολλές εξηγήσεις αντιλαμβάνεται ότι και εμείς οι ακρίτες υπάρχουμε. Ευχαριστώ τον φίλο μου πρόεδρο της ΕΠΣΔ Παναγιώτη Διακοφωτη που ήταν η δύναμη αυτής της επίσκεψης.

Υ.Γ. Το απωθημένο να γνωρίσω τους παιδικούς μου ήρωες με έκανε να βγάζω το μεροκάματο μου ως δημοσιογράφος! Πλέον το απωθημένο έφυγε και όσο και να λέω για αυτή την κωλοδουλεια που κάνουμε, χαίρομαι όταν συμμετέχω σε τέτοιες στιγμές.