Ο άθλος του Ηρακλή και η ιδανική αυτόχειρας

Καμία ομάδα δεν είναι χαμένη από χέρι πριν ξεκινήσει ένα παιχνίδι και όλες έχουν το δικαίωμα στην επιτυχία. Όπως καλή ώρα ο Ηρακλής Μαριτσών, ο οποίος ξεκίνησε τον αγώνα του Δημοτικού Σταδίου με τη Ρόδο ως το απόλυτο αουτσάιντερ και το σφύριγμα της λήξης τον βρήκε να πανηγυρίζει με την ψυχή του ένα τεράστιο διπλό με 0-1.
Πρωταγωνιστής της μεγάλης έκπληξης της 5ης αγωνιστικής, η οποία διαμορφώνει νέες ισορροπίες στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου, ήταν ο Αντώνης Γεωργαλλής, ο οποίος «εκτέλεσε» τους γηπεδούχους στο 55’ με θαυμάσιο ψηλοκρεμαστό πλασέ, δίνοντας αξία στην ωραία πάσα του Σκόρπου.
Η Ρόδος την «πάτησε» από τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου, για την εφαρμογή του οποίου «φρόντισε» η ίδια, βγάζοντας μόνη της τα μάτια της.
Στο πρώτο ημίχρονο «σπατάλησε» ουκ ολίγες ευκαιρίες, είχε δοκάρι (οριζόντιο) σε πλασέ του Τσουλάκου στο 20’, στο 43’ ο Κόστα αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Κούρο, συνέχισε να επιτίθεται μετά το γκολ που δέχθηκε, όμως έμεινε «άσφαιρη». Κάτι η δική της αστοχία, κάτι η καλή άμυνα του Ηρακλή και κάτι ο τερματοφύλακας Κουμέντος, το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δουλγέρης (Κάζας, Μπέκας)
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ρόδος
Κεφάλας, Καντιμοίρης Στ., Καμπούρης (72΄Αμανατίδης), Σουλάι, Κρητικός, Δημητριάδης, Τριχάκης (65΄Αλιμερκάι), Κόστα (58΄Μπίσα), Τσουλάκος, Κιοσέογλου, Γεωργίου
Ηρακλής Μαριτσών
Κουμέντος, Τσούφιος, Παπαδημήτρης, Παγκράτης (77΄Λερογιάννης), Φελεσάκης, Μπιλιάς, Σκόρπος (67΄Ανδρεόπουλος, 90΄λ.τ. Λολάκης ), Παφιάκης, Κούρος (85΄Παπακωσταντής), Σπάρταλης, Γεωργαλής