Μισός, νεανικός, αλλά τη ζημιά την έκανε στον Διγενή ο Άρης


Τα προβλήματα προβλήματα, αλλά και οι νίκες, νίκες! Οι λίγοι έμπειροι που του απέμειναν και οι εξαιρετικοί νεαροί του, οδήγησαν τον Άρη στην τρίτη συνεχόμενη νίκη του με 1-0, αυτή τη φορά στην έδρα του Διγενή, που με τη σειρά του «διέγραψε» το σπουδαίο διπλό που πήρε την προηγούμενη αγωνιστική στ’ Αφάντου και ξαναβούτηξε στο άγχος.
Το γκολ που έκρινε ένα αμφίρροπο και απρόβλεπτο παιχνίδι σημειώθηκε στο 6’ και ήταν ένα από τα ωραιότερα της σεζόν, με σκόρερ τον Δήμο Παπαοικονόμου, που εκτέλεσε αριστοτεχνικά το κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του από τα δεξιά.
Στο ισορροπημένο και κλειστό πρώτο ημίχρονο ο Άρης είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Δημητριάδη στο 35’ και στο 37’, ο Διγενής απείλησε κυρίως με μακρινά σουτ, ενώ προς το τέλος έφτασε κοντά στην ισοφάριση μετά από ωραία ατομική ενέργεια και άστοχο σουτ του Διακάκη μέσα από τη μεγάλη περιοχή.
Στην επανάληψη, ο Άρης έλεγξε τον ρυθμό στα πρώτα 20’ και είχε χαμένο τετ α τετ με τον Μόσχο στο 48’, ο Διγενής πήρε τα ηνία μετά το 65’, πίεσε και άγγιξε το γκολ σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, με τον Διακάκη στο 66’, με τον Πατσιαούρα στο 69’ και ξανά με τον Διακάκη στο 70’, ο οποίος θα χριζόταν σκόρερ στο 87’ αν ο Καραγιάννης δεν έκανε την απόκρουση του αγώνα.
Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να βρουν ένα δεύτερο γκολ, αν ήταν πιο προσεκτικοί στις αντεπιθέσεις τους (στο 84’, ο Παπαοικονόμου πλάσαρε άουτ από θέση τετ α τετ) και στα τελευταία λεπτά άντεξαν με παίκτη λιγότερο, καθώς έχασαν, με δύο κίτρινες κάρτες, τον Δουκίσση.
Τροφή για συζήτηση αφήνει πίσω της η φάση του 90’, όταν ο Μάνο βρέθηκε στο έδαφος μετά από διεκδίκηση και οι Κοσκινιάτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον μη καταλογισμό πέναλτι, υποστηρίζοντας πως ο παίκτης τους τραβήχτηκε καθαρά από αμυντικό.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αντωνάς (Γιακουμάκης, Λυριστής).
Οι συνθέσεις:
Διγενής
Μανωλάγκας, Πατσιαούρας, Γιουλβανίδης, Ζαχαρίας (72’ Κώτης), Κατσαμάκης, Κετσές, Χατζηνικόλας (89’ Μάνο), Μικκιού (67’ Μοσκιού), Μαΐλης, Διακάκης, Λυριστής
Άρης
Καραγιάννης, Θοδωρή, Δανάς, Καλοπήτας, Μαγιόγλου, Δημουλάς, Παπαοικονόμου (85’ Μπαρμπαντώνης), Γιακουμάκης, Δημητριάδης (60’ λ.τ. Δουκίσσης), Χατζηλιόντας, Μόσχος