Παθιασμένο άλμα σωτηρίας ο Διγενής

  Το παιχνίδι του με τον Ηρακλή Μαριτσών ήταν δίχως αύριο, ο Διγενής ανταποκρίθηκε, το κέρδισε με 1-0 και από σήμερα μπορεί να αναπνέει πιο ελεύθερα. 

Το ντεμπούτο του Γιάννη Καμίτση στον πάγκο της ομάδας συνδυάστηκε με την πρώτη φετινή νίκη της μπροστά στο κοινό της και ο Διγενής τη χρωστάει κυρίως στο ασίγαστο πάθος των ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση, σε πείσμα των προβλημάτων που βρέθηκαν στον δρόμο τους. Στην απουσία του Μαΐλη προστέθηκαν οι αναγκαστικές αλλαγές των Κετσέ και Μοσκιού, ενώ προβλήματα είχε και ο Ηρακλής, ο οποίος έχασε στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Ιάλυσο το «πολυβόλο» του, Αντώνη Γεωργαλλή.
Στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου ο Ηρακλής διατήρησε μία ανούσια πρωτοβουλία, στο πρώτο μισό του δεύτερου ανέβασε τις γραμμές του και δημιούργησε δύο τρεις σημαντικές ευκαιρίες να προηγηθεί, όμως ο Διγενής δεν λύγισε, όποτε χρειάστηκε ο τερματοφύλακας Μανωλάγκας φώναξε «παρών» και στο 70’, κι αφού είχε εκδηλώσει επικίνδυνες αντεπιθέσεις κυρίως από τα δεξιά, λυτρώθηκε. Ο Λυριστής εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα κόλλησε μέσα στην καρδιά της περιοχής και ο Πατσιαούρας δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, σκοράροντας με γυριστό σουτ.
Μέχρι το σφύριγμα της λήξης οι Κοσκινιάτες αμύνθηκαν σθεναρά και δικαιώματα έδωσαν μόνο στη φάση του 88’, όταν ο Λερογιάννης δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά από κοντά, επιτρέποντας στον Μανωλάγκα να αποκρούσει.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παπαγιαννίδης (Χατζημανώλης, Σπάρταλης).
Οι συνθέσεις:
Διγενής
Μανωλάγκας, Πατσιαούρας, Κώτης, Κατσαμάκης, Ζαχαρίας, Γιουλβανίδης, Χατζηνικόλας (91’ Τάλος), Σιαμαντούρας, Μοσκιού (82’ λ.τ. Εξουζίδης), Κετσές (29’ λ.τ. Διακάκης), Λυριστής
Ηρακλής Μαριτσών
Κουμέντος, Παπαδημήτρης, Τσούφιος, Καλαϊτζίδης, Φελεσάκης, Σκόρπος, Σπάρταλης, Λερογιάννης, Βασιλώττος (70’ Λενιού), Αναγνώστου, Παφιάκης