Το… σήκωσε ο Διαγόρας!

Σ’ έναν τελικό που διατήρησε το ενδιαφέρον του μέχρι και δέκα περίπου λεπτά πριν την λήξη, ο Διαγόρας επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα.

Το Δημοτικό Στάδιο του νησιού μας φόρεσε τα γιορτινά του, η ΕΠΣΔ για άλλη μια σεζόν τα είχε φροντίσει όλα για έναν τελικό- γιορτή και στο τέλος ο Διαγόρας ήταν η ομάδα που στέφθηκε κυπελλούχα Δωδεκανήσου, κοντά στο μαχητικό Απόλλωνα Καλυθιών.

Οι Καλυθενοί πάντως ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, όταν μόλις στο 15′ ο Χατζηκοσμάς έκανε ατομική προσπάθεια και σούταρε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η απάντηση του “γηραιού” ήρθε με γκολ λίγο αργότερα. Στο 19′ ο Γλυνός σέντραρε από τα αριστερά και ο Γεωργίου με κεφαλιά έγραψε το 1-0 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Ο Διαγόρας έλεγξε το ρυθμό, προσπάθησε να… βρει το δεύτερο τέρμα για να κλειδώσει τη νίκη και τα κατάφερε στο 81′ από μια στημένη φάση.

Η εκτέλεση φάουλ του Χατζησάββα, βρήκε τον Παγώνη μέσα στη περιοχή που με προβολή διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Συνθέσεις:

Απόλλων: Ροδίτης, Διακουράκης, Παγκράτης (86′ Γιορδαμνής), φωτεινής, Φυλακούρης (86′ Καντιμοίρης Γ.) Φλεβάρης, Χατζηκοσμάς, Γεωργιάδης, Μπαϊρακταρης, Ιντρίζι, Θεοδοσίου (88′ Σαββούλης Α.)

Διαγόρας: Σικαλιάς, Βέρτζος, Παγώνης, Προβατίδης, Γιώργου (90′ Ευαγγελιδάκης), Καρπαθάκης (59′ λ. τρ. Ντουαλά), Χατζησάββας (88′ Μεντί), Γλυνός, Δήμας, Γεωργίου (81′ Αντωνίου), Πηνιώτης