Το σύνθημα της αντεπίθεσης, δια στόματος Κώστα Χρυσοχοΐδη!

Ορεξάτοι, γεμάτοι ενέργεια και μ’ ένα ξεκάθαρο πλάνο, το οποίο στοχεύει στην πραγματοποίηση μίας πορείας πρωταθλητισμού και στην άνοδο στη Superleague 2, άρχισαν να εργάζονται για την επόμενη μέρα στη Football League οι άνθρωποι του Διαγόρα.
Τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου, που διοργανώθηκε σήμερα το απόγευμα στη λέσχη του «γηραιού», ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου Κώστας Χρυσοχοϊδης, παρουσία του αντιπροέδρου Μαίου Καμπουράκη και του προπονητή Πέτρου Ρουτζιέρη, απέδωσαν πλήρως τις αρχές, πάνω στις οποίες θα βασιστεί το διοικητικό και αγωνιστικό οργανόγραμμα και περιέγραψαν τον τρόπο, με τον οποίο θα δομηθεί ο Διαγόρας του μέλλοντος μέσα στο υφιστάμενο ποδοσφαιρικό περιβάλλον.
Ο Κώστας Χρυσοχοΐδης ξεκίνησε με τον απολογισμό της φετινής αγωνιστικής περιόδου, κάνοντας λόγο για επίτευξη όλων των στόχων που είχαν τεθεί, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο κύπελλο.
Επιπρόσθετα, μίλησε και για την επιτυχία του Ροδιακού, τον οποίο χαρακτήρισε όχι θυγατρικό, αλλά αδερφό ιστορικό σωματείο, στο οποίο ο Διαγόρας προσφέρει την αρωγή του.
Ακολούθησαν οι ευχαριστίες προς όλους εκείνους που συμμετείχαν στη φετινή επιτυχία:
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες μας, στον προπονητή μας, στον αντιπρόεδρό μας, που ήταν οι συντελεστές της όλης προσπάθειας για να επιτευχθούν οι στόχοι που είχαμε βάλει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους μας, οργανωμένους και μη και θέλω να επικεντρωθώ περισσότερο στους οργανωμένους. Οι οργανωμένοι φέτος έδειξαν απίστευτη υπομονή σε όλες τις κακοτυχίες της ομάδας, απίστευτη πειθαρχία και απίστευτη ηθική στις φιλοξενούμενες ομάδες, κάτι το οποίο αντικατοπτρίζει πραγματικά αυτό το οποίο εκπροσωπεί ο Διαγόρας μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ αυτά τα παιδιά για τον παλμό και την ένταση που έδιναν στον αγωνιστικό χώρο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ αυτά τα παιδιά που στήριξαν την ομάδα μας στο τελευταίο παιχνίδι στα μπαράζ μέσα στην έδρα μας».
«Στόχος η άνοδος, δεν είχαμε… εύκαμπτη μέση!
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κώστα Χρυσοχοΐδη, ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει και ο στόχος είναι ένας και μοναδικός. Η άνοδος στη Superleague 2.
Το νέο πρωτάθλημα χαρακτηρίστηκε από τον ισχυρό άνδρα του «γηραιού» δύσκολο και ανταγωνιστικό, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη «μέθοδο και την τακτική» που θα παραμείνει η ίδια και η οποία θέλει τον Διαγόρα έξω από κάθε τι το… «περίεργο» και «πονηρό».
«Εκτός του ότι ήμασταν από τις πλέον συνεπείς ομάδες στις υποχρεώσεις μας απέναντι στο ανθρώπινο δυναμικό το οποίο εργάστηκε, πάλεψε, μάτωσε για το έργο το οποίο επιτελέσαμε, εμείς από την πλευρά μας σαν διοίκηση είμαστε περήφανοι- και βλέπω όλους τους Διαγορίτες και Ροδίτες στα μάτια- γιατί ήμασταν έξω από οποιαδήποτε κλίκα. Δεν παρακαλέσαμε ποτέ και κανέναν για να καταφέρουμε αυτό το οποίο καταφέραμε φέτος. Δεν είχαμε εύκαμπτη μέση! Και το καταφέραμε γιατί πάθαμε. Κι όποιος παθαίνει, πρέπει να μαθαίνει. Ήμασταν έξω από οτιδήποτε διαπλεκόμενο το οποίο υπήρχε σε όλη την Ελλάδα και δεν μας ενδιαφέρουν οι διαπλοκές. Είχα πει στο ξεκίνημα της χρονιάς ότι με ψηλά το κεφάλι θα ανέβουμε και με ψηλά το κεφάλι θα πέσουμε.
Δεν είμαστε υπόχρεοι σε κανέναν και δεν χρωστάμε σε κανέναν. Στον μόνο που χρωστάμε είναι στην ιστορία του Διαγόρα μας, στους παίκτες μας και στους ανθρώπους μας. Δηλαδή στους πραγματικούς Διαγορίτες. Και έχει πολλούς, πραγματικά πολλούς.
Συμπίπτει αυτή την περίοδο να ασχολούμαι προσωπικά με έναν άλλον αγώνα, που δεν έχει καμία σχέση με τον Διαγόρα μας (ως τέτοιος εννοείται η κάθοδος του κ. Χρυσοχοΐδη στις περιφερειακές εκλογές, στο πλευρό του Γιώργου Χατζημάρκου) και βλέπω στον δρόμο, στην πόλη της Ρόδου μέχρι και την Κατταβιά, όπως και σε όλα τα νησιά τα οποία έχω γυρίσει, πολλούς Διαγορίτες. Οι οποίοι δεν μας τιμούν στο γήπεδο. Πρέπει κι εμείς να φέρουμε αυτούς τους ανθρώπους στο γήπεδο. Αυτή θα είναι η προσπάθειά μας, αυτός θα είναι ο στόχος μας την επόμενη χρονιά. Να καταφέρουμε να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Διαγορίτες στο γήπεδο για να βοηθήσουν την προσπάθεια τα ομάδας μας για να πάμε στην επόμενη κατηγορία».
Αυτονόητα Ρουτζιέρης και… ΠΑΕ Διαγόρας 1905
Ο προγραμματισμός του Διαγόρα έχει ήδη ξεκινήσει. Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε και τυπικά η παραμονή του προπονητή Πέτρου Ρουτζιέρη, το έργο του οποίου ο Κώστας Χρυσοχοΐδης χειροκρότησε, όπως και των συνεργατών του στο τεχνικό επιτελείο, ενώ το ίδιο έπραξε και για τον προπονητή του Ροδιακού, Παναγιώτη Μπεκιάρη. Ο τελευταίος θα αναλάβει είτε την ομάδα Κ 19 του Διαγόρα, είτε την Κ 15, εφόσον προχωρήσει το πλάνο του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη που αφορά στην υποχρεωτική κάθοδο, για λογαριασμό των ομάδων της Football League, ομάδων υποδομών (ένα πρωτάθλημα Κ 15 μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την UEFA, κάτι που θα απαλλάξει τα σωματεία από δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη).
Ο Διαγόρας είναι έτοιμος να ιδρύσει ΠΑΕ (θα λέγεται ΠΑΕ Διαγόρας 1905), οι 30.000 ευρώ του μετοχικού κεφαλαίου έχουν ήδη βρεθεί, ενώ όπως αποκάλυψε ο Κώστας Χρυσοχοΐδης, στο νέο Δ.Σ. θα συμμετέχουν όχι μόνο ντόπιοι επιχειρηματίες που ασχολήθηκαν με τον σύλλογο στο παρελθόν, αλλά και επιχειρηματίες εκτός Ρόδου.
Η νέα ΠΑΕ θα επιχορηγηθεί από τη Football League μ’ ένα ποσό το οποίο θα κυμαίνεται γύρω στις 150.000 ευρώ (από τα τηλεοπτικά δικαιώματα), ενώ έστω και ανεπίσημα, η ΕΠΟ υποσχέθηκε να καλύψει τα έξοδα των μετακινήσεων.
Επιπλέον, στα άμεσα σχέδια βρίσκεται η δημιουργία εμπορικού τμήματος, ενώ σε ό, τι αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα, τονίστηκε πως θα παραμείνουν ορισμένοι παίκτες του φετινού κορμού και θα υπάρξει ουσιαστική ενίσχυση, ώστε η ομάδα να είναι σε θέση να υποστηρίξει τους στόχους της.
«Πρώτα θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες και τις πιθανότητες να αντλήσουμε αγωνιστικό δυναμικό από τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα και μετά θα ασχοληθούμε με ό, τι κυκλοφορεί στην Ελλάδα», σημείωσε ο Κώστας Χρυσοχοΐδης, κάνοντας λόγο για τα κριτήρια με τα οποία θα γίνουν οι επιλογές.
Πέρα από ποιότητα, ο ποδοσφαιριστής που θα φορέσει τη φανέλα του Διαγόρα θα πρέπει να αγαπήσει την ομάδα, να είναι καλός στην προπόνηση, συνεπής στα ωράρια, να ιδρώνει μέσα στο γήπεδο και κυρίως, να έχει ήθος, το οποίο θα τον κρατάει μακριά από… χρηματικούς πειρασμούς.
Αγώνας δρόμου για το γήπεδο
Τηλεοπτικά δικαιώματα ίσον και βραδινοί αγώνες και ο Κώστας Χρυσοχοΐδης ρωτήθηκε για τις ενέργειες του Διαγόρα, προκειμένου να βελτιωθεί το σύστημα ηλεκτροφωτισμού του Δημοτικού Σταδίου. Η λύση θα πρέπει να βρεθεί μέσα στο καλοκαίρι με τον Δήμο και την Περιφέρεια, αφού μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου και ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις επικείμενες εκλογές, τα πρόσωπα θα παραμείνουν τα ίδια. Δεδομένου πως ανάλογο ζήτημα απασχολεί και τον Ιάλυσο, που ίσως χρειαστεί να κάνει χρήση του Δημοτικού Σταδίου, και με την ευκαιρία, ο ισχυρός άνδρας του «γηραιού» έστειλε προς όλες τις κατευθύνσεις μήνυμα ενότητας και συνεργασίας:
«Γιατί να μην πάμε σε συνεργασία με τον Ιάλυσο; Εμείς δεν έχουμε να μοιράσουμε με καμία ομάδα της Ρόδου τίποτα. Κυριολεκτικά τίποτα. Εμείς θέλουμε το καλό του ροδιακού αθλητισμού, να συντελέσουμε στην αναβάθμιση του ροδιακού αθλητισμού. Είτε λέγεται Ιάλυσος, είτε Ρόδος, η συνεργασία επιβάλλεται. Και αν χρειαστεί ο Ιάλυσος, χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στα παιχνίδια του Διαγόρα, για ποιον λόγο να μη γίνονται τα παιχνίδια του Ιάλυσου στο στάδιο Διαγόρας; Εννοείται. Κι εμείς αν χρειαστούμε κάποια στιγμή το γήπεδο του Ιάλυσου, δεν νομίζω να πει ο Ιάλυσος δεν το δίνουμε επειδή έχουμε προβλήματα».
Στο περιθώριο της σημερινής συνέντευξης Τύπου, ο Κώστας Χρυσοχοΐδης ευχαρίστησε την εταιρεία Hellenic Coaches για την πολύτιμη βοήθειά της στις εκτός έδρας αποστολές της ομάδας.