Τρεις ζωές έσωσαν στην παραλία Τσαμπίκα, ως πότε θα κάνουν τους ναυαγοσώστες;

 

Παρά τρίχα και μόνο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην παραλία Τσαμπίκα, οι οποίοι βρέθηκαν την κατάλληλη στιγμή στον σωστό χώρο και ρίχτηκαν με αυταπάρνηση στα κύματα, σώθηκαν την περασμένη εβδομάδα τρεις ανθρώπινες ζωές και η Ρόδος γλίτωσε τη δυσφήμιση, στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου.

Αλλοδαποί επισκέπτες της παραλίας υποτίμησαν τη φουσκοθαλασσιά και το μπάνιο τους παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία. Αρχικά ήταν ένα μεσήλικο ζευγάρι αυτό που άρχισε να καλεί σε βοήθεια και διασώθηκε την τελευταία στιγμή από ιδιοκτήτες θαλάσσιων σπορ και καντινών, οι οποίοι λίγη ώρα αργότερα έβγαλαν με μεγάλο κόπο από το νερό κι έναν ακόμα μεσήλικα, Γερμανό υπήκοο.
Οι τρεις άτυχοι-τυχεροί τουρίστες ευχαρίστησαν με θέρμη τους ανθρώπους που τους γλίτωσαν από βέβαιο πνιγμό και δεν χρειάστηκε να αναρωτηθούν για ποιον λόγο στην παραλία Τσαμπίκα δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες. Αναρωτιούνται όμως οι επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι απευθύνουν για πολλοστή φορά έκκληση προς κάθε αρμόδιο αρχή να μεριμνήσει για το αυτονόητο.
Η παραλία Τσαμπίκα είναι μία από τις πιο όμορφες και πολυσύχναστες της Ρόδου και το να μην παρέχεται στους επισκέπτες της η στοιχειώδης ασφάλεια, είναι απλά απαράδεκτο και επικίνδυνο.