ΕΠΣΔ:Aναρτήθηκε η Προκήρυξη Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου 2019-2020

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2019-2020

Στο πεδίο «ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ-ΕΝΤΥΠΑ» του site της Ένωσης, αναρτήθηκε η Προκήρυξη Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου 2019-2020 καθώς και όλα τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου για τις δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων της δύναμης της ΕΠΣΔ.

Α’-ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-2020

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δεκαέξι ομάδες (16).

Το πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας περιόδου 2019-2020, θα διεξαχθεί σε ένα όμιλο των δεκαέξι (16) ομάδων. Μετά από δημόσια κλήρωση  που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ‘Ένωσης και θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από την Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου.


Ομάδα
1. ΦΟΙΒΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ
2. ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΡΙΤΣΩΝ
3. ΑΕ ΔΙΑΣ
4. ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ
5. ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΥΘΙΩΝ
6. ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ
7. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
8. Α.Ε.Ρ.Α.
9. ΑΕ ΚΑΤΤΑΒΙΑΣ
10. ΚΛΕΑΝΘΗΣ
11. ΑΕ ΚΩΣ
12. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΑΤΙΟΥ
13. Α.Ε ΚΥΠΡΟΣ
14. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΜΠΩΝΑΣ
15. ΑΕ ΛΕΡΟΥ
16 ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΣΤΙΔΑΣ

Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων και την επικύρωση της βαθμολογίας από την Ε.Ε., της Ε.Π.Σ.Δ., η 1η ομάδα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Δωδεκανήσου και ανέρχεται στη Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία. Σε περίπτωση μη δήλωσης συμμετοχής της 1ης Ομάδας στην Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία, τότε δικαίωμα δήλωσης αποκτά η αμέσως επόμενη ομάδα στην βαθμολογική κατάταξη (2η). Στην περίπτωση μη δήλωσης ούτε και της 2ης δικαίωμα αποκτά η 3η.

Υποβιβασμός: Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων οι τρεις τελευταίες ομάδες που θα καταλάβουν την 14η-15η -16η   θέση υποβιβάζονται στην Β’ κατηγορία Δωδεκανήσου. Σε περίπτωση που υποβιβαστεί ο  εκπρόσωπος μας στην Γ’ Εθνική τότε θα υποβιβαστεί και τέταρτη  ομάδα (δηλαδή η 13η). Σε περίπτωση που δηλώσουν συμμετοχή λιγότερες ομάδες από αυτές που δικαιούνται, αναπληρώνονται από την Β’ Κατηγορία, βάση της βαθμολογικής κατάταξης των Μπαράζ Ανόδου 2019-2020 που θα διεξαχθούν, για να συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου (Απόφαση Ε.Ε. 18/12.07.2019 της Ε.Ε. της ΕΠΣΔ).

Το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 θα διεξαχθεί σε ένα όμιλο των 16 ομάδων.

Β’- ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-2020

Δικαίωμα συμμετοχής στον όμιλο Ρόδου, έχουν είκοσι τέσσερις (24) ομάδες  (Άρθρο 7 παρ. 6, του ΚΑΠ) και  οκτώ (8) ομάδες που θα αποτελούν τον όμιλο νήσων ή όσων δηλώσουν συμμετοχή ή αναγνωρισθούν από την ΕΠΟ έως την ημερομηνία κλήρωσης του προγράμματος του Ομίλου Νήσων.

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΡΟΔΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2019-2020

Έπειτα από δημόσια κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Δ. σε ημερομηνία που θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από την Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου, θα γίνει ο διαχωρισμός των ομίλων Ρόδου και θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα των αγώνων.

  Ομάδα
1. ΔΙΓΕΝΗΣ ΚΟΣΚΙΝΟΥ
2. ΟΡΦΕΑΣ ΡΟΔΟΥ
3. ΠΟΛΥΒΩΤΗΣ
4. ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ
5. ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΛΩΝΑΣ
6. ΕΥΚΛΗΣ
7. ΑΓΙΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ
8. ΠΟΛΥΣΤΡΑΤΟΣ
9. ΑΚΟΥΣΙΛΑΟΣ
10. ΑΘΛΕΤΙΚΟ ΑΦΑΝΤΟΥ
11. ΔΑΜΑΓΗΤΟΣ
12. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΡΧΙΠΟΛΗΣ
13. ΣΥΜΗΣ ΑΟ
14. ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΣΣΑΡΩΝ
15. ΤΗΛΟΣ
16. ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΔΟΥ
17. ΔΟΞΑ ΨΙΝΘΟΥ
18. ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΜΑΤΡΙΑΣ
19. ΝΗΡΕΑΣ
20. ΡΟΔΙΑΚΟΣ
21. ΟΜΟΝΟΙΑ ΓΕΝΝ.
22. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΔΙΜΥΛΙΑΣ
23. ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝΩΝ
24. ΘΥΕΛΛΑ

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΜΙΛΟΣ ΝΗΣΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2019-2020


Ομάδα
1. ΔΟΞΑ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ
2. ΚΑΛΥΜΝΙΑΚΟΣ
3. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΣΦΕΝΔΟΥ
4. ΒΑΘΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
5. ΞΑΝΘΟΣ ΠΑΤΜΟΥ
6. ΝΙΚΑΓΟΡΑΣ ΚΕΦΑΛΟΥ
7. ΑΟ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ ΚΩ
8. ΠΑΟΚ ΚΩ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και σωματεία ανώτερων κατηγοριών εφόσον δεν δηλώσουν συμμετοχή σε αυτές.

Για την άνοδο στην Α’ Κατηγορία, μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, ανέρχονται τέσσερα Σωματεία. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα δηλαδή:

Ο πρώτος του (Α) πρώτου ομίλου.

Ο πρώτος του (Β) δευτέρου ομίλου.

Ο πρώτος του (Γ) τρίτου ομίλου. (όμιλος Νήσων)

Για την άνοδο του 4ου Σωματείου δημιουργείται ένας όμιλος των τριών ομάδων που τερμάτισαν στην 2η θέση, του πρώτου, δεύτερου και τρίτου ομίλου της Β’ Κατηγορίας και αγωνίζονται σε διπλούς αγώνες (έξι παιχνίδια) εντός και εκτός έδρας. Η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση σε αυτόν τον όμιλο, ανέρχεται στην Α’ Κατηγορία.

 Σε περίπτωση που στον  τρίτο όμιλο (Όμιλο Νήσων), δηλώσουν συμμετοχή λιγότερες των οκτώ (8) ομάδων, τότε  ανέρχεται μόνο ο πρωταθλητής στην Α΄ Κατηγορία Δωδεκανήσου και ο 2ος  σε σειρά στον βαθμολογικό πίνακα του ομίλου νήσων, δεν συμμετέχει στους αγώνες κατάταξης ανόδου της Β΄ Κατηγορίας Δωδεκανήσου, (Αρ. Απόφασης 18/12.07.2019 της Ε.Ε. της ΕΠΣΔ).

Υποβιβασμός:

Α.  Από τον 1ο και 2ο Όμιλο Ρόδου της Β’ Κατηγορίας,  υποβιβάζονται τέσσερις (4) ομάδες συνολικά. Οι δύο τελευταίες ομάδες (ο τελευταίος και ο προτελευταίος) κάθε ομίλου υποβιβάζονται απευθείας στην Γ΄ Κατηγορία Δωδεκανήσου. (Αρ. Απόφασης 18/12.07.2019 της Ε.Ε. της ΕΠΣΔ).

Β. Το πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021 θα διεξαχθεί σε τρείς (3) ομίλους  δύο Ρόδου (από δώδεκα Ομάδες) και έναν Νήσων, με όσες ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής για την Περίοδο 2020-2021. (Αρ. Απόφασης 18/12.07.2019 της Ε.Ε. της ΕΠΣΔ).  

Γ’ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-2020

Σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής για την ποδ/κή περίοδο 2019-2020, στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας.


Ομάδα
1. ΑΣΠΙΔΑ ΣΑΛΑΚΟΥ  
2. ΧΑΛΚΗ  
3. ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ  
4. ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΚΑΛΑΘΟΥ  
5. ΑΣΠΙΔΑ ΑΠΟΛΑΚΚΙΑΣ  
6. ΙΠΠΟΤΕΣ  
7. ΔΩΡΙΕΑΣ  
8. ΑΛΘΑΙΜΕΝΗΣ  

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και σωματεία ανώτερων κατηγοριών εφόσον δεν δηλώσουν συμμετοχή σε αυτές. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και σωματεία που δεν δήλωσαν συμμέτοχη στη Γ’ Κατηγορία, ενώ είχαν δικαίωμα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και όσα σωματεία έχουν εγγραφεί ή θα εγγραφούν στην δύναμη της Ε.Π.Σ.Δ. και αναγνωρισθούν (λάβουν Αριθμό Μητρώου από την Ε.Π.Ο.) μέχρι την ημερομηνία της κλήρωσης η οποία θα ανακοινωθεί από την Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου.

Το Πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε έναν ή δύο (2) ομίλους, ανάλογα τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων.

Α-Προβιβασμός: Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, οι δύο (2) πρώτοι του βαθμολογικού πίνακα ανέρχονται στην Β’ κατηγορία για την περίοδο 2020-2021 (Αρ. Απόφασης 18/12.07.2019 της Ε.Ε. της ΕΠΣΔ).

Δύναται να ανέλθουν στην Β’ Κατηγορία περισσότερες των δύο ομάδων (2), ώστε να συμπληρωθούν αριθμητικά οι δύο όμιλοι Ρόδου της Β’ Κατηγορίας, που πρέπει να αποτελούνται από δώδεκα (12) ομάδες έκαστος, για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021(Αρ. Απόφασης 18/12.07.2019 της Ε.Ε. της ΕΠΣΔ).

ΚΥΠΕΛΛΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-2020

1. Στο Κύπελλο συμμετέχουν υποχρεωτικά οι ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και της  Α΄ Τοπικής κατηγορίας και προαιρετικά ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ συμμετοχή για τα σωματεία Β’ & Γ΄ Τοπικών Ερασιτεχνικών Κατηγοριών.

2. Δήλωση συμμετοχής που υποβάλλεται εκπρόθεσμα μπορεί να γίνει δεκτή -και θεωρείται ότι υποβλήθηκε εμπρόθεσμα – εφ’ όσον μέχρι την υποβολή της δεν έγινε η κλήρωση των αγώνων.

3. Οι αγώνες θα διεξάγονται με το σύστημα απλών συναντήσεων αποκλεισμού και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος εφαρμόζεται η προβλεπόμενη από τη διάταξη της παρ. 12 του άρθρου 20 του ΚΑΠ, έως τα ημιτελικά του θεσμού. Η ημιτελική φάση θα διεξαχθεί σε διπλούς αγώνες.  Όλοι οι αγώνες ορίζονται μετά από δημοσιά κλήρωση, η οποία θα ανακοινωθεί από την Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου.

4. Το Κύπελλο Δωδεκανήσου θα διεξαχθεί σε δύο Ομίλους.

Α. Τον Όμιλο Ρόδου, που θα περιλαμβάνει τις ομάδες της Νήσου Ρόδου, τον ΑΣ ΤΗΛΟΥ, τον ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ, ΑΟ ΣΥΜΗΣ  και τον ΠΟΛΥΒΩΤΗ ΝΙΣΥΡΟΥ.

Β. Τον Όμιλο ΝΗΣΩΝ που θα αποτελείται από τον Όμιλο Βορείου Συγκροτήματος νήσων.

 5. Στην πρώτη φάση του Κυπέλλου θα συμμετέχουν οι ομάδες της Γ΄ και Β΄ κατηγορίας. Γηπεδούχο σωματείο θα είναι εκείνο που αγωνίζεται στην κατώτερη κατηγορία, σε περίπτωση που τα σωματεία αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία, ομάδα που κληρώνεται πρώτη, είναι το γηπεδούχο σωματείο.

Οι ομάδες της Γ’ Εθνικής και Α΄ Τοπικής Κατηγορίας θα εισέλθουν στους αγώνες στη Β΄ Φάση.

Στην δεύτερη φάση θα συμμετέχουν τα σωματεία που προκρίθηκαν από την Α’ Φάση συν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής και Α΄ Τοπικής Κατηγορίας. Γηπεδούχο σωματείο θα είναι εκείνο που αγωνίζεται στην κατώτερη κατηγορία, σε περίπτωση που τα σωματεία αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία, ομάδα που κληρώνεται πρώτη, είναι το γηπεδούχο σωματείο. Όλοι οι αγώνες ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα διεξάγονται σε γήπεδα, με φυσικό χόρτο ή πλαστικό χλοοτάπητα από την δεύτερη φάση και μετέπειτα.

Στην Τρίτη (Γ) φάση και μετέπειτα το σωματείο που κληρώνεται πρώτο θα είναι γηπεδούχος.

6. Οι (6) ομάδες του Ομίλου της ΡΟΔΟΥ που θα προκύψουν μετά από τις σχετικές φάσεις, και οι νικητές των δύο τελευταίων ζευγαριών του Βορείου συγκροτήματος νήσων, θα αποτελέσουν μαζί με τις έξι ομάδες της ΡΟΔΟΥ, τις Οκτώ (8) ομάδες της προημιτελικής φάσης.

7. Η ημιτελική φάση (4 ομάδες) θα διεξαχθεί σε διπλούς αγώνες. Για την ανάδειξη του νικητή (υπερ)ισχύει το εκτός έδρας γκολ και στην περίπτωση που υπάρξουν δύο (2) όμοια αποτελέσματα, στον 2ο αγώνα, ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί ο νικητής, πέναλτι.

8. Το γήπεδο του τελικού θα οριστεί με απόφαση της διοργανώτριας αρχής.

9. Οι ομάδες της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας,  στο Κύπελλο Δωδεκανήσου, θα διέπονται από τους κανονισμούς της προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, περιόδου 2019-2020, ως προς τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών σε αγώνες.

 10. Έπαθλα Κυπέλλου, στην κυπελλούχο ομάδα απονέμεται Κύπελλο και τριάντα (35) μετάλλια όπως επίσης και στην ομάδα που κατατάσσεται δεύτερη. Στους προπονητές των δύο φιναλίστ ομάδων απονέμεται ένα μετάλλιο. Στον διαιτητή, βοηθούς Διαιτητές, στον Τέταρτο Διαιτητή του αγώνα, παρατηρητή διαιτησίας, παρατηρητές αγώνα απονέμεται από ένα μετάλλιο.