Αναβάλλεται για το 2021 το Euro-Εως τις 30/6 η σεζόν για τα πρωταθλήματα

Η τηλεδιάσκεψη μεταξύ των επικεφαλής της UEFA, των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, των συλλόγων (ECA) και των ποδοσφαιριστών (FIFpro) ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι. Σειρά παίρνει η τηλεδιάσκεψη με τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ευρωπαϊκός Τύπος, αποφασίστηκε η τελική φάση του Euro 2020 να μετατεθεί για το καλοκαίρι του 2021 από τις 11 Ιουνίου μέχρι τις 11 Ιουλίου. Αυτή η απόφαση πάρθηκε προκειμένου να επεκταθεί η φετινή σεζόν και οι ευρωπαϊκές λίγκες να έχουν το περιθώριο να ολοκληρωθούν κανονικά μέχρι τις 30 Ιουνίου εφόσον φυσικά το επιτρέψει η κατάσταση με τον κορωνοϊό.

Μάλιστα η νορβηγική ομοσπονδία με ανάρτησή της στα social media επιβεβαιώνει την είδηση ότι το Euro μετατίθεται για την ερχόμενη σεζόν.p


UEFA har bestemt at EM utsettes til 2021. Det skal spilles fra 11. juni til 11. juli neste år. Mer informasjon kommer.

Σε κάθε περίπτωση η πρόταση για την αναβολή του Euro για έναν χρόνο θα μεταφερθεί στην εκτελεστική επιτροπή της UEFA και αυτή θα προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις.

Αμέσως μετά τις αποψινές τηλεδιασκέψεις θα συγκροτηθούν δύο ομάδες εργασίας. Η πρώτη θα συζητήσει τις ημερομηνίες και την οριστική μοίρα των φετινών διοργανώσεων σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, ενώ η δεύτερη τα οικονομικά θέματα που έχουν προκύψει, διότι σύμφωνα με εκτιμήσεις η αναβολή του Euro θα κοστίσει μεταξύ 250 και 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η UEFA αναμένεται να δώσει το «οκ» για να αρχίσουν ξανά οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ, πρωταθλήματα), εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες με τον Covid-19, από τη Μεγάλη Τρίτη στις 14 Απριλίου.