Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας έως τις 27 Απριλίου

Για άλλες τρεις εβδομάδες παρατείνονται τα αυστηρά μέτρα στην κυκλοφορία

Μέχρι τις 27 το πρωίπαρατείνεται το μέτρο του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων,

«Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνίας, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες», σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Το αποτέλεσμα όμως αυτό, επισήμανε περαιτέρω, μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί και υπογράμμισε πως για να διασφαλιστεί χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή.

Την ίδια στιγμή ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για αυξημένη κίνηση που παρατηρήθηκε σε εθνικές οδούς αλλά και στους παράδρομους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κάποιοι επιμένουν σε τεχνάσματα υπονομεύοντας την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών. Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας «δεν θα μείνουμε απαθείς, θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των υπολοίπων, καμία ανοχή», χαρακτηρίζοντας την συμπεριφορά αυτή «αντικοινωνική».

Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, μετέβη στη νήσο Κέα όπου διαμένουν προσωρινά 176 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα. Η επιχείρηση διεξήχθη ομαλά και οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικά συνεργάσιμοι.

Το επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και του Υπουργείου Υγείας περιλαμβάνει ειδικά μέτρα για τους πρόσφυγες και μετανάστες που εισήλθαν στην χώρα μας από την έναρξη της επιδημίας και έπειτα. Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι υψηλής προτεραιότητας για το Υπουργείο Υγείας και στο πλαίσιο περιορισμού της νόσου covid-19, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα.